Chocolat | Macarone

Macaronebilderna tillägnar jag dig Linn som älskar dem.
Jakten fortsätter efter en lakritsmacarone!
Kolla in deras exklusiva godisförpackningar- ser ut som smink! Me like
 
 

Dijon Hockey Ducs

Det har varit dåligt med uppdatering kring Daniel och hockeyn. Det är trots allt ändå anledningen till att vi är här. Är så glad att få denna möjligheten! 
 
Laget har under dessa två veckorna som har gått haft "camps" dvs. Försäsong med nästan två pass per dag och träningsmatcher. Ledigt söndagar. 
 
Första träningsmatchen spelades förra onsdagen den 21 augusti borta i Schweiz. Matchen slutade med vinst för Dijon med 5-3 och en lysande start för Daniel. Ett mål och två assist till Johan. Mål för Daniel redan i andra bytet! Go Swedes
 
I lördags tog Dijon emot ett schweiziskt lag på hemmaplan och då var vi på plats i hallen, jag och Linn. Det är en liten hall med läktare på bara en sida. Helt ok, men inte mer:-)
Tyvärr förlust med 3-0 för Dijon men Daniel fick mycket speltid och det gick bra för honom. Det är huvudsaken! 
 
                                                                
 
Tredje matchen spelades igår mot samma lag som i lördags men på Bortaplan. De förlorade efter straffar med 4-3. Daniel fick lägga två straffar men sköt i stolpen båda gångerna. Men ett mål i tredje perioden blev det. Bra jobbat D!
Nästa gång sitter straffarna!! 
 
Imorgon är det dags att infinna sig i hallen igen, klockan 20 släpps pucken och matchen mot EDF U20, franska landslaget...
På fredag möter dem samma lag, också på hemmaplan. 
Återkommer med uppdateringar...
 
Lycka till Dijon!!
 

Emploi

 
Vaknade halvt stel i kroppen efter att ha sovit dåligt i vår lilla soffa hela natten. Inte nog med att jag och Daniel vaknar tusen gånger per natt när någon av oss rör sig så har Daniel börjat snarka. Hoppas att det är tillfälligt snarkande! :)
 
Ska bara försöka vänja mig vid rörelserna..
 
Idag var det två snabba koppar kaffe och frukost  innan jag skulle vara på den franska arbetsförmedlingen= emploi 9.20 för ett möte. Tredje gången gillt!  Eftersom engelsktalande fransmän är väldigt sällsynt här och för att jag saknade bankkonochinte något insurance kort alla har här, kunde jag inte registrera mig de två första gångerna. Ett krav var att ha med mig någon som kunde översätta. 
Daniel och laget hade värmning inför kvällens match men som tur var kunde deras fystränare/ materialare följa med mig. Stackare som fick sitta med mig i 1,5 timme. Roligare saker kan man göra! 
Stort tack Raimo!!
 
Sen blev det en roligare tisdag - fika med Linn! 
 
Nu sitter jag hemma hos Linn. Vi ska laga mat, kolla Idol och Svenska Hollywoodfruar, nice!
 
 

Another Rainy Day

Vaknade upp till ännu en regnig dag så det blev att tvätta två omgångar som nu hänger på tork i heela lägenheten. Hoppas att det hinner torka för vi har bara ett bäddset var med oss hit. 
 
Daniel kom hem efter träningen lagom till lunch och på dagens meny blev det Pasta Carbonara igen. Enkelt & gott! De skulle egentligen ha två pass idag men eftermiddagspasset blev inställt av någon anledning. Istället har alla spelare suttit hemma och väntat på att någon snubbe från klubben skulle komma förbi mellan två och fem för att inspektera lägenheterna, för att se vad som fattas eller behöver lagas. 
 
Vi har blivit lovade en till soffa eller en ny större soffa. Nu har vi en liiten tvåsitssoffa som vi sitter och tränigs i varje kväll framför en film sent på kvällen. Visst kan det vara mysigt ibland men det är inte jätte bekvämt. Våra punkter blev därmed:
  • En ny eller en till soffa
  • Fästa ett skåp i väggen som står och vinglar i köket
  • Ett bättre köksbord som inte är så ostabilt så att man knappt kan sitta där
Inspektionen i lägenheten klar och vi drar till Best Bagels för lite internet & fika!
 
Eftersom vi fortfarande inte har något internet och ingen TV hemma blir det att se filmer. Tur det är en stor och ny stad att upptäcka. Vi har i stort sett varit ute och gjort något varje kväll sen vi kom hit. 
Igår var det söndag och på söndagar är nästan allt stängt här så det blev Idol maraton hos Linn och Johan både på dagen och kvällen. 
 
Som planerna ser ut just nu ska vi ha första hela hemmakvällen bara jag och Daniel med god middag, bädda, se film och ta det lugnt. Det blir nog att tillaga första fiskmåltiden sen vi kom hit i form av en laxpasta med grädde. 
 
På tal om mat har det blivit mycket pasta av alla slag med köttbullar, bacon, korv eller köffärssås. Eller vad säger du Linn?
Potatis åt vi första gången igårkväll! Det är mer än dubbelt så dyrt här i Frankrike, över 20 kr kilot på de flesta ställena. Jag älskar potatis och det går att göra i så många olika variationer- så det är inget man kommer dra ner på för det. 
 
Imorgon har killarna sin tredje träningsmatch och denna gången borta mot samma Schweiziska lag som de mötte hemma i lördags. Då är det dags igen för min och Linns girlsnight och denna gången även hos henne igen. De har internet så vi kan se TV samt mer än en liten tvåsitts soffa! *happiness
 
Snacka om att Frankrike är baguetternas land. Utan att överdriva tror jag att var och varannan person man ser kommer med en baguette i famnen här. Visst är det gott med baguette och ja vi har köpt det ett par gånger, men helt sjukt vad alla äter det här. Men jag förstår varför, de har inget jätte utbud av bröd som vi är vana vid hemma. Antingen är det toastbröd av olika slag eller färskt bröd. 
 
Ost har vi köpt hem mycket av i alla former- brie, cambera, parmesan, påläggsost, chevré, mjukost och fetaost. Tur att jag lever med en som också är förtjust i ost. Precis som resten av min fina familj gillar vi ostbrickor och vin!
 
Som det ser ut nu får vi vårt första besök den 19 september av fina mamma, sen kommer svärföräldrarna första helgen i oktober och därefter resterande i familjen- pappa och Anna med Christian. Ser fram emot detta!
 
Hemlängtan? nej, verkligen ingenting. Men det trodde jag inte heller att jag skulle ha och jag tror inte heller att jag kommer få det.
Men vad skönt det är att kunna ligga kvar i sängen när klockan ringer, att kunna vara vaken hur länge jag vill utan att behöva känna att jag borde sova, att jag kan göra vad jag vill. Det gör ingenting om jag inte sovit så mycket en natt, för jag kan ligga hemma och slappa en hel dag om jag vill eller vara supertrött utan att det gör något. Men liite planerade dagar blir det allt ändå (någon som blir förvånad att jag planerar?) och det blir att man styrs lite av hur Daniels schema ser ut med träning och matcher. 
 
Nähe nu ska jag runda av för denna gång efter att suttit på Best Bagels i tre timmar och fikat.Skönt häng och wifi!
 
Hittills har det varit dålig närvaro av mig här på bloggen men på fredag får vi antagligen vårt internet- hoppas, hoppas! Nu kan bloggandet bara bli bättre...
 
Bonne soirée! 
 
 

Idol- maraton!

Fortfarande inget internet eller någon TV hemma så vi tar igen veckans idol- avsnitt hemma hos Linn och Johan. En skön söndag!
 
I stort sett allt är stängt i Dijon på söndagar så här kan man verkligen slappa med gott samvete även om det är fint väder (dock molnigt idag).
 
Trevlig söndag alla!
söndag= Dimanche
 

.Träningsmatch och Byron Bay.

 

Kvällar i Dijon!

 

Ost & vin.

Tapas kväll med Daniel & Mikael!
Första av måånga ost & vinkvällar tillsammans med Linn! 
Ost, ost och mera ost!! 
 

Suprise

Tack Dijon Hockey Club för lite godsaker (förutom vinet till vänster)m

Lac Kir.

 
 
Det blev ännu en solig och väldigt varm dag i Dijon så idag promenerade jag och Linn med Noomie till sjön Lac Kir! 
 

Fortsättning..

En skön stund i en av stadens parker
Första besöket på Ikea
 
 
 
En fika varje dag har numera blivit en vana, en trevlig sådan! 
Provade en bakelse liknande croissant med choklad inuti. Gott.

Min första vecka som fransyska

 
 

Kvällsutflykt!

 
 
Lac Kir 
Notre Dam
 

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0