Friday!

Idag har det regnat så vi har tagit det väldigt lugnt. Lite synd om Signe som inte blivit jätte sysselsatt av mig och Linda idag. Vi tog däremot en sväng till IKEA.. 
 
Eftersom det är Black Friday här så var någon shoppingrunda inte ett alternativ. För er som inte vet vad det är, det gjorde inte jag, så är det varje år efter Thanksgiving och butikerna har upp till 70% rabatt. Vi såg köerna.. Nej tack!
"Mitt" fina rum
 
 
 
IKEA 
Viktor grillar korv och vi tjejer hänger i köket
 
Nu väntar skön fredagskväll i soffan!

Jetlaggad

Vaknade för andra gången denna natten och klockan visar 04.25. Men kan inte somna om igen. Hungrig. Så var nere i köket och åt lite precis. Ska försöka somna om.
Jetlaggad.
 
Satt fint med en god soppa här hemma made by Viktor efter en resa med tung mat. man åt i 1,5 dygn. Inte konstigt man kände sig lite uppjäst efter chips, pasta, bröd, kex, ost, kakor, kitkat, tjock amerikansk panpizza med 1 cm ost, mums. Sen köpte jag en yoghurt parfait med crunchy på Dallas flygplats. Var nog mest socker men den var jätte god. Sockerkick:)
 
 
Känns konstigt att det skiljer 9 timmar Så i mitt huvud är klockan runt två på dagen. Det var samma sak igår, det kändes som mitt i natten på sista planet och även resten av kvällen här hemma. De hämtade mig på flygplatsen, tack, sen tog jag en dusch, vi åt middag och pratade. När klockan närmade sig halv elva gav jag upp för att försöka sova lite.. Några timmar blev det;)
 
Viket stort och fint hus de bor i (bilder kommer). Ska bli roligt att vakna upp och se hur alltihop ser ut i dagsljus runt omkring. Vi ska nog gå på hockey idag mitt på dagen, redan klockan ett. Kul!! Det är röd dag så Anaheim spelar tidigt. 
 
Happy Friday!! 

Paris flygplats

Ett steg närmre..
Tåget som skulle gå 07.13 var försenat men jag har checkat in och sitter nu med en kaffe på Starbucks. Gott eller?
Ska vara vid gaten 10.30 så snart dags att traska bort.
 
Var så frusen på tåget så kunde inte somna men ögonen går nästan i kors efter knappt tre timmars sömn. Men vad gör det när jag ska på roliga äventyr..
 
 18 timmars resa kvar sen är jag hemma hos Viktor, Linda och Signe. Förhoppningsvis.
 
Starbucks

IKEA

Sista dagen och sista rycket innan jag åker imorgon. Även denna dagen blev fullspäckad och ändå trodde jag att allt nästan var klart. Men blev problem med att checka in online för några uppgifter inte stämde överens och matchade varande.
Efter några timmars försök och med mammas hjälp att ringa American Airlines visade det sig vara mitt efternamn som inte matchade på alla ställen. På något ställe var det med mellanslag Af Geijerstam medan det försvunnit på något annat AfGeijerstam
Så får checka in på flygplatsen!
 
Varit på IKEA idag och köpt lite smått och gott. Vi började såklart med en fika.
 
 
 
En solig men kall onsdag i Dijon!
 
Köp från IKEA
Slagit in lite presenter som ska få följa med på resan
Vi har Adventspyntat lite så Daniel får lite stämning när jag är borta
Oh no! Satte på fel platta och där stod knäckebröden:( luktade inte hallon i lägenheten efter vill jag lova och jag fick duscha håret en gång till på samma Kväll..
Sorry pappa, men hann äta resten av det Skånska knäcket!
 
Nu ska vi ha en skön mysig kväll!
 
Ska försöka blogga lite over there!

Posten levererar en GOD jul

Nu börjar det närma sig. Om snart ett dygn ska jag påbörja min långa resa och ta tåget klockan sju på morgonen. Är framme sju på kvällen i Los Angeles, deras tid, om allt går som det ska. Det skiljer nio timmar. Sen får vi se när jag anländer till huset, men fram kommer man alltid;-)
 
Idag vaknade jag igen innan alarmet ringde så jag fick ett ryck och gick bort till stationen för att skriva ut tågbiljetten. Kändes lika bra att ha det gjort. Därifrån gick jag till banken som öppnade nio för att växla till dollar. Sen komma hem till nybryggt kaffe och äta en stor frulle. "I need a dollar, dollar.."
 
 
Att det kan vara så kul att få paket på posten, när man vet att det ska komma. Det ringde på dörren och två stora paket levererades. JA! Det ena paketen var en överraskning och tidig julklapp från syrran och mamma. Det ännu större paketet var från Jessica och med godsaker som Daniel beställt. Fyra stockar snus och allkrydda. Men i paketen låg även lite andra trevligheter, två små påsar djungelvrål, en Se&Hör tidning OCH pärlsocker. Nu kan jag baka riktiga kanelbullar. Tack!
 
En GOD jul!
 
Stort tack för alla fina saker mamma och Anna, vi blev jätte glada. Ni vet precis min smak! Nu ska vi nog kunna få till lite julkänsla ä ven i denna lägenheten. Blev verkligen jätte glad!!
 

Mot California

Ja då var det BOKAT, äntligen! På torsdag flyger jag till familjen Fasth och hälsar på i Irvine, California. Sjukt vad det kan gå fort, från att inte ha en tanke på att åka dit till att åka dit på torsdag. Linda och jag började prata om det för bara en och en halv vecka sedan och nu har jag suttit i flera dagar för att titta på bra resalternativ. Senare igår kväll var det klart!
 
 
Vi ses på torsdag kväll!
 
Snacka om att ha resfeber, drömmer om resan och vaknar på nätterna med mina tankar enbart på resan. Första gången jag ska resa själv och varför inte göra det till USA?
 
Det gäller att ta tillfällena i akt och det är precis vad jag gör nu. Inget jobb eller annat att ta hänsyn till mer än vad som passar familjen over there. Det är nu det känns SÅ bra att man jobbat och sparat pengar. Hårt jobb kan ge belöning till slut. 
 
Det är Thanks Giving på torsdag så jag är beredd på att det kan ta tid i trafiken när jag anländer till L.A på kvällen vid sju. Det är ungefär en timme med bil hem till Fasth i Irvine.
Tåget går 07.13 från Dijon och sen har jag ungefär 20 timmar på resande fot framför mig innan jag når flygplatsen i Los Angeles. 
 
Idag ska det tvättas och gå ärenden på stan inför resan!
 
Hello Americat!

En lång väg..

 
Precis så här kan livet kännas ibland, som en enda lång väg och du ser inte slutet. Som en evighet.
 
Vart leder vägen?
 
Hur långt jag än går känns det som jag aldrig kommer nå vägens ände. Varför tar det sån tid?
 
I många år har jag önskat att mina sömnproblem  och tankar tar slut. Det går hela tiden upp och ner, som i en berg och dalbana. Ena stunden känns det som jag nästan nått toppen medan i den andra är jag på botten. Förr när det var som värst var jag ständigt i botten, utan att det kanske alltid syntes på mig eller mitt sätt att vara. 
 
Idag går det framåt, långsamt. Åtminstone känns det som det och jag försöker på egen hand bearbeta mig själv.
 
Även om det är ett dagligt problem så har jag med tiden blivit mer insiktsfull och försöker lära mig hantera och acceptera.
 
Det som för vissa är en enkel väg är för mig en lång väg. Men jag ger inte upp, någonstans där framme finns slutet. Kanske kan jag åtminstone se slutet och acceptera att det är tillräckligt, att leva med det. Det är okej! en mitt mål är attslippa  sömnproblemen och nå vägens ände. 
 
Ett steg åt gången!!

Öl för mig. Whisky för honom.

Ännu en lyckad kväll! 
Först en riktigt spännande hockeymatch när Dijon mötte setiens bästa lag Rouen. Tog med mig Charlotte och hennes vän Lulu. Det var första gången de såg en hockeymatch. 
 
 
 
Jag måste faktiskt säga att det var årets roligaste match att se, hittills. 
Etter matchen som tyvärr slutade med 3-2 till Rouen, som inte förlorat en enda match, väntade vi kvar i hallen.
 
Sen körde jag, Charlotte och Lulu till Mac Callaghan. Daniel och Daggen kom strax efter och senare droppade de andra in allt eftersom. Vi blev många.
 
Började med ett glas rött vin innan jag övergick till att dricka öl resten av kvällen. Kors i taket. Börjar faktiskt tycka det är helt okej, kanske till och med liiite gott. Det bästa var att min och Daggens deal äntligen blev av, nämligen att Om jag drack en öl så skulle han ta en whisky. 
Så blev det!
 
 
 
En bildhälsning till min finaste syster som fick spendera natten på akuten med magsmärtor. Provsvaren var bra som tur var.
Peace, you're the best!
 

Tänd ett ljus

Hade tänkt vila men fick ingen ro i kroppen då jag har lite små saker att kolla upp på datorn så värmde två koppar varm choklad, ordnade mellanmål och tände ett ljus. Härligt när det är kallt och blåsigt utomhus. Nu dags för lite datatid innan det senare är dags för laga middag och gå på hockey.
Ikväll blir det utgång!

Härlig Lördag!
 
 
 

Lördagsfika

Kom precis hem från stan och en fika med Marie- Pier och hennes mamma som är på besök. Hon kom förra fredagen och börjafe med några dagar i Paris så jag har inte träffat MP på ett tag. Hennes mamma kan ingen engelska och jag ingen franska men med lite teckenspråk och MP som tolk gick det perfecto:-)
 
 
Trevlig lördag!!

Ett fik med stil

Torsdag och en fika med de andra svenskarna på ett mysigt fik med härlig inredning. Skönt stuk!

 
 
 
 
 
 
Ikväll ska vi vara hemma bara jag och Daniel, rätt skönt när det varit något varje kväll länge. Vi äta lax med potatis och romsås!
 

Franska köket

Vi hade en jätte trevlig kväll igår och kom inte hem förrän halv tolv. Vi hade gärna stannat längre men killarna skulle upp tidigt idag för att träna och Nolwenn för att jobba.
 
 
Vi startade med lite appetizers. Vi åt inte middag förrän runt nio Då vi skulle få prova en fransk rätt för första gången. Man använder ett hett järn av något slag och äter potatis, olika ostar och skinka. Stoppar in ost som smälts hela tiden under tiden man äter. Påminner om sättet man äter fondue men ändå helt annorlunda, det går snabbare och man behöver inte vänta. 
Däremot tar man som fondue lite hela tiden och äter under lång tid. Och några glas vin till!
 
 
Middag
 
 
 
  
Thank you for a great night!
 
Nu har snön hittat till Dijon, redan sent igår kväll när vi gick hem från grannarna snöade det. Lite chockerande faktiskt, oväntat. 
Men vad fint det är, så länge det håller sig vitt och inte blir blask.
 
  
 
* * *
 

Strosande på stan

Killarna är lediga idag och efter en jobbig natt med lite sömn var det skönt att gå ut och ta en nypa luft, bara strosa i stan.
  
 
 
A Walk.
 
Daniel kan ha dagens sämsta outfit. Haha. 
(Han hade bara tänkt gå ner till Daggen och hänga men sen blev det en spontanpromenaD).
 
För kul skull har jag kollat lite på resor till Los Angeles för att hälsa på familjen Fasth. Vi får se hur det blir...
 
Klockan sju ikväll tar vi med en flaska vin och går över till grannarna på middag.
 
Trevlig kväll vad ni än ska hitta på! 

Förlust i dubbel bemärkelse

Kvällen igår gick i sportens tema. Först var det dags att live se Daniel och hans lag spela mot ett av topplagen, Strasbourg. Efter två perioder körde jag hem för att fortsätta i kvällens tema, men bytte från hockeyn till fotboll, nämligen Kvalmatchen Sverige- Portugal. 
 
Hann starta upp datorn, på med mjukiskläder och ordna gott kvällsmål till att andra halvlek skulle börja. Perfekt tajming med andra ord!
 
 
Samtidigt höll Nolwenn mig uppdaterad via sms hur hockeyn gick. Efter full tid stod det lika 3-3 och matchen fortsatte med förlängning sen även straffar. Tyvärr förlorade Dijon och är även ute ur den cupen. Nu kommer de snart bara ha en match i veckan, vilket jag vet att Daniel och Daggen tycker är tråkigt. 
 
Fotbollen var sjukt spännande och ett tag stod det 2-1. Efter att ha försvunnit en kort stund till köket för att värma mjölk hade Portugal hunnit göra TVÅ mål. What?
Det hade varit riktigt kul att följa Sverige i VM. That's life!
 
En spännande kväll som tråkigt nog slutade med förluster i dubbel bemärkelse. 

En tisdag

Idag är det tisdag, en väldigt grå och regnig sådan. Halva oktober har redan gått, herregud vad tiden går fort. Snart bara en månad kvar till julafton. Idag har det inte gjorts många knop av mig. Vaknade faktiskt och kände mig ganska energilös och som att jag är på väg att bli förkyld. Lite som jag kände mig för ett par veckor sedan. Vanligtvis brukar jag inte vilja sova eller vila för tungt på dagarna eftersom jag hellre försöker få en bra nattsömn, men idag kröp även jag ner för att sluta ögonen någon halvtimme. Lyssnade på Daniel som snarkade. Han ska spela match ikväll och då är det alltid vila på schemat. 
 
 
 
I med stort mellanmål för att ladda på med energi. Sen kom Nolwenn över för att hjälpa mig med en brev jag fått från franska arbetsförmedlingen där allt såklart stod på franska. Med hennes hjälp kunde jag logga in och svara på det jag skulle på deras hemsida och min sida. Thank you Nolwenn!
 
Annars försöker jag förstå mig på min systemkamera bättre och ska försöka lära mig mer om hur jag kan ta bättre bilder och om dess alla funktioner. Inte bara behöva använda den automatiska inställningen som vi hittills gjort. Det lär vara den som används flitigast framöver med men vore kul att veta mer. Vi ska nog kunna bli vänner!! 
 
Nej då är det dags att laga mat och byta om, för snart ska jag möta Nolwenn och ta tramen till matchen. Hoppas på vinst både för Ducs och Sverige ikväll!! Hinner hem för att se lite av fotbollen, den viktigaste delen trots allt. 
 
Håller vi tummarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Chili Con Carne

Efter lunch körde vi och handlade med Daggen. 
Sen fikade daniel och jag här hemma medan vi tittade på Greys Anatomy, äntligen är vi på säsong 9. 
Ikväll lagade vi en av mina favoriträtter tillsammans, Chili con Carne.
 
Vi bunkrar mjölk, Daggen toalettpapper! Helnöjd..
 
 
 
 
.Serverat med ris och nachochips.

In action

Det har varit dåligt med hockeyuppdateringar, särskilt bilder. Så här kommer några på Daniel och Daggen.
 
 
 
Bilderna har jag inte tagit själv.
 
Igår flög Dijon för första gången. De spelade borta mot Brest och vann med 1-0. Imorgon är det dags på hemmaplan igen mot Strasbourg. 
Hoppas på ännu en vinst annars är Diion ute ur ännu en cup.
 
På tal om hockey är det inte fritt från sporten på Dijons spelfria kvällar, nej då följer man istället svensk hockey på tv. Gärna både Elitserien och Allsvenskan, helst zappa emellan. Eller?
 Vissa tittar mer på det än andra. Tycker i för sig att det är kul att följa våra vänner där hemma. 
 
Daggen är här ikväll och joinar oss. 
Happy Monday! 

Det ska läras i tid

 
Var över hos Linn tidigare ikväll och hade lite skönt söndagshäng. Noomi är ju för rolig, hon ville vara med och välja program på Ipaden som vi skulle ha på i bakgrunden, på tv. Sen skulle hon tömma tvättmaskinen...
och hon har lärt sig att göra "give me five".
Yeah!
 
 
Tror det kan bli en flitig hushållerska av denna lilla krabat!
 
(Hade ni någon syfte i att ni gav henne en liten sopkvast, Linn och Johan?)
 
Ipad, tvätt, sopkvast...
 
Det ska läras i tid!
 
Middagen är i magen. Dags för mig att hänga upp tvätt och sen göra en kopp varm choklad, mysa ner mig i soffan och följa Daniels match på www.liguemagnus.com.
 

Cheesecake

Nolwenn kom över på en fika tidigare idag och hade med sig cheesecake som hon hade bakat. Trevligt värre och en grymt god cheesecake.
 
Helgen har gått i bakverkens tecken med godsaker både fredag, lördag och söndagar. Inte helt fel ibland. 
 
Det bästa, eller kanske inte det bästa, är att det finns en bit kvar i kylen som egentligen är till Daniel. Men han vet inte ens om att den väntar på honom så..
Men lovar att spara en liiiten bit.
 
Made by Nolwenn.
 
Thank you Nolwenn, it was delicious. 
 ___________
 
Grattis finaste Tove på din 3 års dag!

En sämre natt

Inatt var en dålig natt men ändå mycket bättre än vad det kan och brukar vara när jag har en sämre natt. Gick och la mig vid tolv tiden och läste lite i min bok Fifty shades of grey innan jag släckte för att sova. Var jätte trött och lugn. Men jag kunde inte somna. La mig på spikmattan, fortfarande lugn. Gick inte. Klockan hade hunnit bli halv tre och jag gick steg upp, ut i köket för att äta. Var inte särskilt hungrig men det blir bara att jag gör så.
Någonstans runt tre somnadenär jag lagt mig på andra hållet, huvudet på fotänden av sängen. 
 
Trots en sen natt var den inte så dålig för jag fick ingen panik och höll mig lugn. Det är ett stort steg bara det. Klockan nio ringde alarmet, för jag försöker gå upp i någorlunda samma tid oavsett när jag somnar. Det lärde jag mig på sömnskolan.
 
 
Kaffeälskare som jag är sitter jag här med min andra stora kopp kaffe. Coachen för baristalandslaget har precis gästat Nyhetsmorgon. Tänk att ha sin egna barista och få en god cappuccino med fint mönster varje dag. Heelt okej ändå.
 
Ha en fin söndag! 

Barnkalas!

.Noomi 1 år.
 
I eftermiddag har vi (Daniel, Daggen och jag) varit på barnkalas och firat Noomi som fyller ett år idag. Johans föräldrar var också med, de är här på besök i några dagar.
 
Det bjöds på supergod marängswiss/marängswisch och man fick ta extra vispad grädde om man ville. Gott. Gissa vem som tog två slevar? 
 
På tv följde vi Växjö Lakers som mötte Hv71 på bortaplan. 
 
 
 
 
 
 
Tack Noomi med familj för ett trevligt kalas och god swiss!
 
 Idag fick vinterjackan åka på. Brr.
 
Handlat vad som fattades till middagen. Det blir kotletter med lök, grädde, soya och andra kryddor i en ugnsform. Serverat med ris. Blir säkert bra.
 
Ska över till Daggen för att se Så mycket bättre efter att vi har ätit.
 
Bon Apetit!

Bakfredag

 Fredag och idag kände jag inte för att göra något annat än att vara inne och baka i eftermiddag. Idag gjorde jag ett nytt försök att hitta pärlsocker så att jag kunde baka kanelbullar, men nej. Är fortfarande pärlsockerlös. Men som tur är finns det ju massa annat att baka Så först blev det banankaka som Daniel är så förtjust i. Det är gott!
Som det inte var nog med det, sen slängde jag ihop en chokladkaka, en kladdig Sådan. Har inte gjort annat en smakat, smakat och smakat från steg ett till en färdig kaka. Mådde nästan lite illa ett tag. Som kokosfantast toppades båda med kokos. 
Daniel gav båda kakorna godkänt.
 
 
Till detta kan man ha vispad grädde och bär eller glass om man vill. Bara fantasin som kan stoppa..
 
Var precis ute och skar kakorna i bitar, självklart slant det ner lite till, jag menar det är ju Synd att inte skrapa formarna. Lär bli en bit till sen för vi får tyvärr inte plats med allt i frysen. 
 
Hoppar faktiskt att gå på hockeyn ikväll men kommer följa resultatet på datorn. Heja Ducs!
Istället blir det att laga mat, se Idol och äta godsaker!
 
Ha en skön fredagskväll!

Sömnbrist

Såg en stund på Efter Tio med Malou idag och det handlade om hjärnan, bland annat vikten av att sova och om sömnbrist. Skrämmande nog kände jag igen mig själv i stort sett allt som den gästande kvinnan med sömnproblem berättade Om. På något sätt var det även en skön känsla att höra någon annan berätta om samma sak som jag själv har problem med och att känna att man inte är ensam. 
 
Vi "bör" sova en tredjedel av vårt liv och självklart skiljer det sig från person till person hur många timmar per natt man behöver. Alla är olika men normalt är 6-8 timmar. 
Det är under sömnen du vilar kropp och knopp, fysiskt och psykiskt. Vi behöver grundsömn och den återhämtning som sker under sömnen. Sömnbrist kan leda till dåligt minne (vilket jag själv har märkt).
 
 
Jag har aldrig velat prata så öppet om mina problem för jag trott och känt dels att andra inte förstår och jag vill inte heller vara den som alltid är trött och tråkig, den som alltid svarar "jo helt okej, men trött" varje gång någon frågar mig hur det är. Att vara den som får tacka nej för att jag är helt slutkörd eller att alltid prioritera att komma hem i hyfsad tid för att inte äta kvällsmål för tätt inpå läggdags och sen försöka varva ner. Att vakna och aldrig känna sig utvilad eller riktigt pigg.
Att trycka ner sig själv och stämpla sig själv som ett stort problem, önska att man var som "andra". 
 
Har haft sömproblem i ungefär sex år, det började när vi bodde i Oskarshamn. Det är svårt att sätta fingret på vad det grundar sig i, Om det gör det eller varför jag fick det. Kanske behöver det inte bero på något annat än stress och för höga krav På sig själv och andra. Precis som kvinnan i Efter Tio har det pågått länge och jag har provat allt från motion, varm mjölk och sömnskola Som jag gick på förra hösten.
Kvinnan led av utmattningssyndrom och det känns som det är något liknande jag själv drabbades av. En dag kan jag vakna och inte ha lust med något alls, allt är jobbigt och tråkigt. En annan dag är det helt tvärtom.
Men jag har svårt att tillåta mig ta det lugnt en hel dag och blir lätt rastlös, mest mentalt trots att jag egentligen är svintrött.
Ska verkligen försöka prioritera att göra avslappning så ofta jag kan för att hitta lugn och andas.
 
Det är först nu i efterhand som jag kan inse och litegrann acceptera att jag har problem. Men det är fortfarande väldit jobbig Men bättre. Nu har jag lärt mig att oftare säga nej och tänka mer på mig själv. Det är fortfarande mycket som jag behöver jobba med, psykiskt. 
 
Har man inte själv sömnproblem är det svårt att förstå oss som har det Och det kan jag förstå. Förut kunde jag i stor sett somna var som helst. Något som jag säkert inte är ensam om är att om man har sömnproblem vill man INTE höra hur lätt och mycket någon annan har sovit så fort man nämner att man själv haft problem att somna eller Sova. Det gör en bara mer uppstressad.
 
 Att tidigt varje kväll börja tänka på kommande natt eller oroa sig tar onödig energi. Att sen inte kunna somna eller vakna flera gånger varje natt eller vakna tidigt på morgonen trots dålig sömn och inte kunna somna om, tar ännu mer energi. Helt plötsligt kan det ha gått två, tre eller fyra timmar innan man somnat. Panikattackerna kommer. Inte ens spikmattan hjälper då.
När klockan sen ringer tidigt på morgonen är man helt borta och sen känner man sig som en zombie hela dagen.
Det är hemskt.
 
Inte konstigt att man gick ner mycket i vikt när det var som värst, trots att man åt precis som vanligt. Jobbade varannan helg, pluggade på heltid, städade, lagade maten, handlade och tvättade. Hur kunde jag tillåta mig själv detta och skämma bort Daniel så? Och NEJ jag har aldrig, som vissa trott, stoppat fingrarna i halsen för att inte behålla maten Och därav gått ner i vikt. Jag älskar mat. Jag hatar själv att se bilder från tiden då jag var som smalast. Sjukt vad som kan hända med kroppen. 
 
Jag är noggrann, precis som många andra, med att försöka äta var tredje- fjärde timme för jag vet att jag behöver det och annars blir trött och på dåligt humör. Något som var intressant att höra idag var att personer med sömnbrist ofta äter på kvällarna eller natten utan att egentligen vara hungriga. Det gör jag. 
Varje kväll innan jag går och lägger mig måste jag äta, tar alltid minst två omgångar och jag dricker gärna varm mjölk, blir ofta två koppar eller en stor temugg. Men det har blivit en dålig vana i många år och nu känns det som jag behöver det. Tyvärr. Ofta kommer även ångesten smygandes. Just för att det är ett onormalt beteende, inte för mängden mat eller mjölk. Varför kan jag inte ta en omgång och en kopp mjölk? Varför äter jag ibland fastän jag är Mätt? Det är själva grejen och absolut INTE att jag oroar mig för min vikt, för det behöver jag definitivt inte. 
........
 
Att Daniel fortfarande orkar med mig efter alla dessa år med mina problem, sömnlösa nätter, kort stubin, panikattacker, hjärtklappning i stort sett varje kväll..
Tyvärr kan det grunda sig i som jag tidigare nämnde, att jag drog ett alltför tungt last i hushållet under för lång tid men han har sedan alltid och fortfarande funnits där för mig Som ett stöd. Självklart orkar inte heller han med det alla gånger och tappar humöret och blir arg. Det förstår jag. Men du ska veta att jag älskar dig för allt du gjort och gör. Du är den person som känner mig mest gällande detta Och även den som fått lida av mina problem. 
Jag blir som en helt annan person de kvällar och nätter som är svårast.
Känner mig ofta deprimerad, svårt att visa sina känslor lika mycket, ser mest problem. Man glädjes inte liks lätt. Däremot faller jag lätt i gråt. 
 
NU är det mycket bättre men jag har fortfarande mycket att jobba på... Men trots en bergochdalbana går det mer uppgör än nedför, även om större svackor kan komma ibland.
 
 Jag begär inte att ni ska förstå men jag vill att ni ska veta om det. Inte heller vill jag att ni ska tycka synd om mig eller Känna att ni behöver prata med mig om det. Helst vill jag inte prata om det och göra mig mer påmind Om det än vad jag redan är dagligen. 
 
Jag försöker acceptera att jag har problem, acceptera att jag ibland kan sova dåligt, acceptera att jag inte kan somna, acceptera att jag är trött....
 
Hade kunnat skriva om så mycket mer men en lång historia får bli kort. Nu tar vi fredagskväll..
 
S.Ö.M.N.
 

Koffeinfritt kaffe

.Min torsdagskväll.
 
 
Nudelwok till middag. Daggen är här och kollar hockey Frölunda - Växjö. Kaffe. Koffeinfritt för mig. iPad och Montazami med vänner. Tända ljus. Mörkt. Regnar ute. Filt. Myskläder. 
 
Mys!
 

I got you Cider!

Efter vår SerranoPasta till lunch mötte vi upp Daggen och gick in till stan för att leta 1 års present till Noomi som fyller år på lördag. Vi hittade presenter till henne men mer än så får ni varken se eller veta innan innan kalaset på lördag. 
 
 
Det var ruggigt och kallt utomhus idag och så småningom började det regna. Vi mötte upp Marie- Pier och Max för en trevlig fika. 
 
  
 
På vägen hem gick vi inom Monoprix för att handla pärlsocker som jag vill ha till bakning, men det hittade vi inte där heller. BUT even better- jag hittade Ä N T L I G E N Cider och inte bara en sort utan fanns flera sorter och  storlekar. Tackaaar!
Inte någon annanstans har de sålt cider..
 
 
Monoprix is the shit!
 

SerranoPasta a la Téte

Vi visste inte vad vi skulle äta till lunch idag men hade en hel del att välja mellan och det blev en, för oss, ny rätt. Enkel och god av endast 5 ingredienser.
 
Serranoskinka peppar
Fetaost 
créme fraische
pasta
coctailtomater
 
 
Det enda du behöver göra är pastan och krämen. Mosa fetaosten och blanda i så mycket creme fraische så att du får den konsistensen du vill ha. Tog i lite peppar med. Koka pastan och servera med fetaost krämen, coctailtomater och serranoskinkan.
Sen kan man självklart ha fler eller andra tillbehör.
 
 
 
 
Bon Appetit!
 

Nya hårprodukter

På eftermiddagen igår mötte jag upp Marie- Pier utanför H&M halv två för att gå en sväng på stan. Ingen av oss ville gå in i så många butiker för då skulle vi bara hitta något och vilja köpa det. Jag har handlat en hel del sen vi kom hit, senast i tisdags så jag ska försöka att "se men inte röra" (köpa). Vi får se hur länge det håller.
Däremot hade vi bestämt att titta på hårprodukter eftersom vi båda snart behöver nytt. Jag behöver nytt värmeskydd och snart något nytt serum eller någon olja. 
 
 
På kvällen möttes vi upp igen för att gå hem till Nolwenn (fint och annorlunda namn) innan vi tog sällskap till matchen som började klockan 20.00. Dijon mötte topplaget Briancon och det var en viktig match, avgörande. För att vara kvar i cupen var de tvungna att vinna med två mål mot Briancon. Dijon förlorade tyvärr med 4-0 och åkte därmed ut ur Cup De da Ligue. 
 
För första gången tog jag tramen (spårvagnen) till matchen vilket var super smidigt. Bara ett byte. Men på vägen hem fick vi först vänta 8 minuter och sen 6 minuter och det var riktigt kallt ute. När jag kom hem åt jag och drack två koppar varm mjölk men var fortfarande frusen så det tog låång tid att tina upp för att sen kunna somna. Hade till slut ett tjockare täcke, två väldigt tunna täcken och en filt. Sick.
 
Zzzzzzz!

Fairtrade & Biologique

Försöker handla ekologiskt någon gång då och då. Till skillnad från Daniel som av misstag ofta kom hem med ekologisk mellanmjölk från Coop Oxtorget i Växjö, gör jag det medvetet. Några bra "misstag" av honom dock.
 
Och Varje gång känner man sig som en något bättre person. Idag köpte jag ekologiska havregryn och igår Fairtrade choklad. 
 
Denna eftermiddagens godsaker. Choklad. Varm choklad. Apelsin. 
 
Köper du också ekologiskt ibland?

En Effektivare Dag

Vad var det jag sa? Att det kändes som att det skulle bli en härlig dag och precis så blev det. En bra men effektiv dag!
 
Förmiddagen spenderade jag tillsammans med Chichou i två timmar. Vi körde runt i Dijon och var i tre olika butiker, fråga mig inte var. En matbutik med bara frysvaror, vilket var för mig helt nytt och annorlunda. I en annan köpte Chichou mer målargrejer till lägenheten hon gör vid. Blev en del shopping för mig med.
 
Får nog försöka hålla i pengarna lite nu. jobbigt när jag ska ha en eftermidda på stan imorgon med M-P. Behöver däremot nya skor, boots. 
 
Efter lunchen följde jag med Marie-Pier till gymet för hon ville köpa träningskort men det blev inte av för det fanns bara sex eller 9 månaders kort och så länge är hon inte här. Kan man inte göra en specialare för att få en ny kund då? Tydligen inte.
 
Eftersom vi fortfarande bara har EN bil på tre hushåll så får man anpassa sig lite. När Linn och Johan kom hem vid femtiden efter en eftermiddags shoppingtur kunde jag köra och handla här nära oss. Tog minst 1,5 timme men tycker om att gå runt i butiken utan att stressa så handlar gärna utan Daniel. Han har inte samma tålamod eller intresse som jag när det gäller att handla. Fyra fulla kassar Betyder välfyllt kök och mycket gott att äta. Love it!
 
Stressade däremot att packa upp allt och slänga ihop middag för att gå till Daggen där de andra svenskarna kollade hockey men nej sen ändrade jag mig, av olika anledningar. Fick istället äntligen till en Skype- date med Linda och vi pratade i en hel timme. Helt rätt val att stanna hemma. Jätte kul att prata med dig Linda och få höra mer om ert glamourösa lyxliv "over there":-)
 
Nu ska jag se på tv och som varje kväll äta något Innan jag senare gör två koppar varm mjölk. Många rynkar på näsan när de hör det men det är jätte gott. När jag började med det för några år sen var det för att jag läste och hörde att det kan vara bra för att komma ner i varv och kanske somna lättare. Sen var jag fast. Vissa dricker te, jag dricker två koppar varm mjölk. Eller varm choklad.
 
Trevlig kväll!! 

A Blue Sky

Härligt att vakna upp till ännu en dag med klarblå himmel och sol. Två koppar kaffe, en stor frukost och Nyhetsmorgon i bakgrunden. Harmo!
 
The view from our kitchen!
 
Halv elva ska jag bli upphämtad av Charlotte sen ska vi köra runt till några butiker, hon ska bland annat köpa mer målartillbehör till lägenheten hon gör vid.
Oj klockan går, dags att göra sig klar.
 
Känner på mig att det kommer bli en underbar tisdag!
 
Eller hur?

Monday is the new Sunday

11 november är visst en röd dag här i Frankrike, "Vappenstillestånd 1:a världskriget" och på franska "Armistice de la Premiére Guerre mondiale 11 november 1918". Istället för att gå på stan eller köra och handla mat (eftersom allt sådant är stängt på söndagar) har det blivit en fika- dag. Ännu bättre är att vi har haft underbart väder idag men kallt. 
 
På förmiddagen var jag och fikade hos Marie- Pier tillsammans med Linn och Noomi. Kul att träffa dem igen. Lilla tjejen lärde sig att gå nu när de var hemma i Sverige. På lördag fyller Noomi ett år och blir en stor liten tjej.
 
 
 
Efter lunchen blev det ännu en fika, men utomhus på Emile Zola torget.
 
 
 

Söndagsmiddag

Har man inte sina pappor i närheten så får man fira något annat.. 
Att man har en underbar sambo!
 
Daniel hade sen träning idag och kom hem vid åtta. Så jag överraskade med en god middag.. 
Till förrätt gjorde jag snittar med lax- och crabsticks röra.
 
 
Affären var stängd så istället för toast blev det snittar med Skånskt knäckebröd som vi fick av pappa och sen laga middag av det vi hade hemma..
Potatisgratäng med vitlök, lök, grädde och ost på toppen. Kycklingfilé. Fetaost. Grönt. 
 
 
Lyckat!
 
 

Fars Dag

Idag går en extra tanke till dig pappa!
 
Grattis världens bästa far på Fars Dag!
 
 
Du är den absolut bästa pappan man kunnat önska sig!! 
/En stolt dotter

SugarPie

 
Lördagskväll och vi var bortbjudna till våra kanadensiska vänner på middag. De bjöd på en gratinerad rätt bestående av kalkon, tomatröra, skinka och ost som serverades till ris. 
 
Till efterrätt serverades en stor bit av en så kallad Sugar Pie som är en typisk efterrätt i Kanada. Som namnet säger var det mest socker och sirap. En ny smak men jätte god!
 
 
Thank you Marie- Pier and Max for a great night!

Ett kärt återseende

Är utelåst så passar på att skriva ett kort inlägg i väntan på att Daniel ska komma hem.
Nu är jag med IPhone igen, en egen. Ett stort tack till dig Linn som hjälp mig med detta nu när du har varit hemma i Sverige. 
Har faktiskt gått väldigt bra utan min egna, ut över förväntan. 
 
Bjöd hem Daggen på lunch efter deras träning idag för kom på att han kom hem sent igår och kanske inte skulle ha så mycket hemma att äta. Korv och potatismos. Tyvärr blev potatismosen klistrig, en chansning jag tog för vet inte vad mjölig potatis heter här. Tur man inte är kräsen och killarna åt det:-)
Ikväll är vi bjudna på middag hos Marie- Pier och Max. 
 
Trevlig lördagskväll & ta hand om varandra!

Jardin du Pharo och Notre Dame

Sitter här i soffan med en varm choklad och äter mellanmål medan reget faller utanför. Tänker på vår härliga minisemester och vill tillbaka, särskilt till det fina vädret som det bjöds på i onsdags och även igår. Vi tog tåget tillbaka från Marseille kvart i tre efter ytterligare en bra dag, en halv dag. 
 
Vi startade dagen på Starbucks efter att vi hade checkat ut och vi kunde låta bagaget stå kvar i receptionen. Efter Starbucks gick vi ut till Jardin Du Pharo som ligger längst ut på hamnens vänstra sida. Vilken härlig utsikt över Vieux Port och staden. 
 
 
 
 
 
Klockan närmade sig tolv men vi bestämde oss för att försöka hinna med Notre Dame och en lunch på en restaurang på två timmar. Vi klarade det!
 
Svetten prlade sig i pannan när vi till slut kom upp till Notre Dame som ligger högt upp. Men vilken utsikt! Wow..
Vi gjorde helt rätt i att skynda oss till hit.
 
 
 
  
 
 
 
 
 Vårt första tåg var försenat så vi missade vårt byte i Lyon och därmed även vårt andra byte. Vi hade tur som fick hoppa på ett tåg som skulle till Paris och kom bara hem tjugofem minuter senare än tänkt. Tåget var helt fullproppat så vi stod upp i korridoren. Varmt och dålig luft. Positivt var att vi slapp ett andra byte och att folk hoppade av allt eftersom.
 
TACK för en underbar resa med dig Daniel!!
 
 Nu ska vi till affären och handla inför nachos eller tachos och sen titta på Idol.
Ha en skön fredagskväll!

Smultronstället Cassis

På onsdagen hade vi planerat att åka till Cassis som vi blivit tipsade om och som är ett smultronställe för många fransmän. 
Vi hade tänkt börja dagen med en Starbucks och ta bussen halv ett till Cassis men ändrade oss när vi kom utanför hotellet. Istället promenerade vi till busshållsplatsen och tog en tidigare buss klockan elva. Helt rätt val.
 
Underbart väder och ett underbart mysigt litet ställe- Cassis!
 
 
 
 
Vi började med att ta ett glas vin och en cappuccino å förmiddagen..
 
  
 
..innan vi strosade vidare
 
 
 
Vi åt en god lunch på en annan restaurang nere i hamnen. Daniel åt pizza och jag fortsatte passa på att äta fisk och skaldjur när vi befinner oss i dessa trakter. Restaurangen hade cider så jag tog återigen tillfället i akt och beställde det.
  
 
 
När vi hade gottat oss i solen med mat och dryck i lugn och ro gick vi för att försöka hitta Calanques som ett äldre par tipsade om.
 
 
 
 
 
I 24 graders värme och med ömma fötter från fel skoval, converse, kom vi till slut fram till vårt mål. Och det var värt det!
 
Calanques  
 
 
 
 
Aj aj aj vad ont i fötterna vi hade när vi kom ner till hamnen i Cassis igen. Satte oss en stund vid stranden innan vi tog ett glas vin på en tredje restaurang i hamnen. Kvart i sex tog vi bussen tillbaka till Marseille medan solen gick ner.
 

 
 
 
När vi kom fram till Marseille igen gick vi aldrig inom hotellet utan istället shoppade jag ett par leggings och vi satte oss på samma bar som första kvällen. Även denna gången bjöd de samma tilltugg men med tapenade.
 
 
  
Tredje gången gillt! Det blev en trerätters även tredje kvällen och på en tredje restaurang.Jag fortsatte att testa nytt och åt för första gången carpaccio till förrätt. Daniel åt Bouillbaisse.
 
Till huvudrätt åt jag fisk och Daniel grillad tonfisk. De tyckte nog vi var lite konstiga som beställde in chiliaiolin som sås till min potatis och Daniels pommes. Men gott var det!
Min efterrätt var ingen höjdare så jag åt upp chokladsåsen och grädden från Daniels efterrätt. Älskar choklad och man blir glad av choklad. 
 
En grym dag!
 

Frioul Island

Andra dagen i Marseille vaknade vi upp trötta, i alla fall jag, efter en jobbig natt med lite sömn. Vårt hotellrum låg ut mot en större vältrafikerad gata och det var liv i stort sett hela natten. Mopeder, bilar, polisbilar och ambulanser...
Men vad gör det när man har semester!?
 
  
S T A R B U C K S
 
Efter frukost på hotellet gick vi ner mot hamnen och till vårt kära Starbucks som vi hade funnit kvällen innan. En stor americano med mjölk till mig och någon Café Latte med Caramel smak till Daniel som vi njöt av på deras uteservering. Älskar att ta en fika på morgonen eller förmiddagen och bara sitta och titta på allt liv ute på gatan. Det är något speciellt, särsilt utomlands. 
 
 
 
Kvart över tolv tog vi en båttur ut till ön Frioul som ligger 30 minuters färd utanför Marseille. Innan båten gick hann vi gå omkring och kika lite mer på Marseilles gator. Tyvärr var det molnigt och regnet hängde i luften men vi ville gärna hinna med en båttur till ön när vi väl var här.
 
Det var inte många människor på Frioul Island och många av restaurangerna var stängda. Vi gick lite i hamnen och runt omkring innan vi åt varsin god Paella på en restaurang som hade öppet och där det satt några andra själar än vi.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 Hade man inte frusit så hade vi gärna gått längre på ön som är rätt stor och väldigt vacker. Allt blir alltid vackrare med fint väder.
Att jag frös har jag bara mig själv att skylla för jag var lite väl optimistisk när jag packade "sommarkläder". Det var nämligen runt 20 grader i söndags när jag tittade på väderappen.
 
När vi kom tillbaka på fastlandet gick vi tillbaka till hotellet för en snabb vila och bytte om innan vi tog en sväng på stan i butikerna. Efter det åt vi en tre rätters middag igen men på en annan restaurang i samma område som den vi åt på kvällen innan. Lyx!
 
  
 
Till förrätt åt jag en tomat- och mozzarellasallad och Daniel en lax toast.
Till huvudrätt provade vi något nytt igen och beställde varsin Bouillabaisse. Det var ingen favorit för min del men Daniel gillade det skarpt. Det var lite för mycket havssmak och jag trodde att soppan skulle vara mer gräddig. Men tack vare fiskbitarna och krutongerna som man tog en grym aioli på och la ner i soppan så var den okej.
Till efterrätt beställde vi ananas med grädde och en nougatglass med hallonsås och grädde. Jätte gott!
 

Marseille in Colours

I måndags tog vi tåget 09.17 som tog oss direkt till Marseille för några dagars minisemester. Vi kom fram strax innan klockan ett och eftersom vi inte kunde checka in förrän tre så drog vi med resväskan och tog en lunch nere i hamnen.
 
  
vällen innan hade vi förberett frukostmackor till tågresan.
Framme i Marseille
Lunch nere i hamnen Vieux Port
 
När vi hade checkat in gjorde vi oss klara för en hel kväll ute i Marseille. Vi började med att strosa runt i staden.
 
Ett hotell (inte vårt) som bara kostar 9000 kr per natt.
 
Redan vid halv fem slutade vi strosa och satte oss utomhus på en bar/restaurang nere i hamnen för att ta ett glas vin. Det började helt plötsligt regan så vi flytta in till ett barbord vid fönstret. Vi fastnade där i väntan på att regnet skulle sluta. Det blev mycket skratt och prat, mer att dricka och personalen bjöd oss till slut på kex och hummus.
 
Helt plötsligt sprack himlen upp i vackra färger och regnbågen kom fram så jag tog tillfället i akt och sprang ut med systemkamran så fort reget börjat avta för att knäppa av lite bilder. 
 
 
 
#Nofilters!
 
 
 
Glada i hatten gick vi sedan direkt för att äta middag och vi hittade en restaurang där man kunde sätta ihop sin egna tre rätters meny. Trevligt.
 
Förrätt
Daniel åt stekt bläckfisk och jag åt räkor, ostron och musslor. Ostron- premiär för mig!
 
Huvudrätt
Daniel åt anka med potatispuré och jag lax med ris och en gudomlig sås.
 
Efterrätt Tiramisu

 
En lyckad förstakväll med mycket skratt, prat, dryck och god mat!!
 
 

En söndag.

Klockan är strax efter elva denna söndagsförmiddag och Daniel sover fortfarande. Han kom hem vid fem tiden i morse från bortamatchen. Dijon vann igår med 3-1 och det blev en assist för Daniel. Själv gick jag upp vid nio och gick till bageriet för att köpa baguette. Solen skiner och jag har ätit god stor frukost, druckit kaffe och lyssnat på Nyhetsmorgon i bakgrunden medan jag bloggat.
 
 
Idag ska vi packa inför vår resa till Marseille imorgon och äta upp köttbullsrester. Sen får vi se vad denna härliga söndag bjuder på...
 
En parantes: mamma tog sin sista riktiga cigarett igår och har nu börjat med e- cigarett som är väldigt vanligt här i Frankrike. Heja dig mamma!
 
Trevlig 3 november!

Allhelgona och "China Pie"

Om någon skulle fråga mig vad Allhelgona är, skulle jag säga att det speglar Halloween men också en tid med familj, ett besök till kyrkogården för att tända ljus och tänka på sina nära och kära. Något år har vi ätit "gåsamiddag" hos pappa.
 
 De åren som vi inte har varit hemma i Ängelholm har vi gått till Minneslunden i Växjö och tänt ljus. Det är en speciell och lugn stund, en känsla och stillhet att stå bland så många tända ljus på en och samma plats. Veta att varje ljus betyder så mycket. Det är fint!
 
Ikväll ska jag tända ett stort ljus här hemma för igårkväll var jag bortbjuden till Marie- Pier på middag och i fredags hade vi gäster. Sen vet jag inte hur det fungerar här i Frankrike för någon kyrkogård finns inte inne i centrum, utan de är alla utanför stan på landet. 
 
Över hela Frankrike firas La Touissant, eller All Saint´s Day den 1 november varje år. Så i fredags var i stort sett allt stängt utom blomsteraffärer, kyrkor och kyrkogårdar. Det är en katolsk högtid.
 
 
Vackert hus med blomstrande balkonger. | Här bor Marie- Pier och Maxime
 
 
Marie- Pier bjöd på god "China Pie" som hon lagat för första gången och vi delade en flaska rödvin. 
Det roliga är att denna s.k. China Pie är en rätt som vi växt upp med hos mamma och som jag själv sen har fortsatt laga på egen hand. Köttfärssås, majs och potatismos som läggs i tre egna lager i en form och in i ugnen. Det är SÅ gott!
 
 
På väg hem
 
Tack för igår M-P!
 
 

Bjuder på svensk middag!

Igårkväll kom våra vänner Marie- Pier och Max från Québeck på svensk middag, hemmagjorde köttbullar med kokt potatis och gräddsås. Och såklart lingonsylt. 
Båda smakade lingonsylten och Marie- Pier gillade det men det var nog ingen favorit hos Max. 
De hade ätit köttbullar två gånger tidigare på Ikea men aldrig hemmagjorda, som är det bästa.
De tyckte det var jätte gott... sa de i alla fall!
 
    
 
Såklart fick de smaka Djungelvrål och Salta Pingviner. De har ju inte salt lakrits i Kanada och Max tyckte djungelvrålen var ok, men den salta pingvinen åkte ut ur fönstret.. haha!
 
Vin, köttbullar och trevligt sällskap får sammanfatta denna fredagskväll!

Sweet Lunch

JA, igår hittade jag äntligen sweet chili sauce här, dock en liiten (sweet) flaska. Allt är bättre än inget! Så det åt jag som tillbehör till lunch igår. Kan äta det till många olika rätter, som stekt falukorv med pasta, wok med nudlar eller ris, vårrullar och ris.. Ja och mycket annat. Prova!!
Något som är riktigt gott och som jag provade första gången på en restaurang som vi ofta åt hamburgare på när vi var små barn, var gräddfil med sweet chili. Grymt gott att ha till hamburgaren men framförallt doppade vi pommes i såsen. Brukar doppa klyftpotatis i det, mums!
 
 Varmt välkommen till mitt kök!
 
 Daniel har sena träningar hela veckan så idag hade jag lunchen färdig till halv tre när han kom hem. Slängde ihop en korvgryta av lite rester. Korv skuren i slantar, lök, vitkål, krossade tomater, vitlök, créme fraische, curry, buljong, peppar, lite ketchup och salt. Till detta blev det klyftpotatis!
 
 
 
Glad Allhelgona!

Movember is here

Godmorgon M(N)ovember!
 
Myser denna novembermorgon i Daniels nya DHC tröja!!
 
 
Nu är November månad kommen och nu ska mustacherna odlas i kampen mot prostatacancer.
Mustasch + November = Movember
 
Daniel har precis rakat av sig skägget och är redo för en månad med mustasch & Movember. 
Måste erkänna att jag inte tycker han klär i bara mustasch men för en månad och för en väldigt bra sak är det helt rätt!

(nu åkte även mustaschen bort och dags att börja odla på nytt)
 
Är du man?- Joina Movember du med!

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0