Décaféiné

I eftermiddag träffade jag dessa flickorna och tog en kaffe på ett av mina favorithak! För mig blev det koffeinfritt "décaféiné".
 
 
Hej svej!

Långt borta är nu nära

God morgon härliga söndag!! 
 
Vaknade av mig själv innan klockan ringde och satte på en tvätt som nu är klar. Har skypat med pappa och Anna. Precis ätit en stor god frukost by My Own på madrassen framför tvn.
Daniel kommer snart hem från tidig värmning, ikväll är det dags för hemmamatch kl.20.00.
 
Så här såg det ut när jag tittade ut tidigare i morse... 
 
Ljust på ena hållet..
 
.. Och mörkt åt andra hållet
 
Och imorgon är dagen kommen som vi bokade in för ett par månader sen, nämligen Paris och nyårsfirande!!
 
 

Mys på Madrassen

Nu har vi satt oss till rätta på golvet. Vi har lagt madrassen framför sofforna där soff bordet vanligtvis står, tagit fram gott att äta Och ser på sista perioden Växjö lakers- Skellefteå. Snart ska vi fortsätta se filmen vi påbörjade tidigare ikväll.. 
 
 
Mysigt värre!

Konstigt att..

.. det alltid är samma chokladbitar som är kvar i slutet i en Aladdin ask. Komiskt. 
Vad hände med smaken är som baken- delad?
 
 
Inget emot mörk choklad för det älskar jag men likör av olika slag, romrussin, jordgubbscreme och liknande är inte min grej. Än finns det en eller annan god nougatbit kvar.
 
.. osthyveln ser ut såhär efter varje gång man gjort sig en ostmacka=)
 
 
Innan julen införskaffade vi oss en osthyvel för vi visste att pappa skulle ta med en julost. Varför vi inte har haft det tidigare är för att de mest har färdigskivad ost i butikerna så det har jag saknat, en hel ost som man skivar själv i lagom tjocka skivor. Daggen lämnade kvar en hel prästost efter julafton så nu kan vi njuta av egenskivad ost ett tag.Mums!
 
Det doftar gott i lägenheten (ingen fläkt), nu är de varma mackorna klara med julost och julskinka!
 
Igår bjöd jag hit Linn och Marie- Pier på lunch och de hjälpe mig/oss att äta upp nästan alla julrester och jag måste erkänna att det var lite jobbigt för mig att äta det IGEN men desto trevligare var det att träffa tjejerna igen.
 
Ha en trevlig lördagskväll!

Tomheten smyger sig på

Sitter ensam i soffan denna morgon och myser i min nya morgonrock och ett par tjocka sockar med min andra kopp kaffe och Nyhetsmorgon på.
 
 
Tvätten är på, klockan är nyss slagen nio och snart ska jag äta en stor frukost. Ensam.
Har varit mysigt att ha sällskap av både pappa och Daniel till långa frukostar i några dagar. 
Pappa åkte 06.25 i morse och Daniel har åkt för att spela bortamatch halv nio ikväll.
 
Alltid blandade känslor när någon lämnat en men tomheten smyger sig alltid på. Men är både skönt och inte att vara själv.
Saknar dig redan pappa, hade gärna haft ännu en mysig dag tillsammans!

26 December

Grattis pappa på namnsdagen!
 26 December är Stefans dag. 
 
Idag är också Annandag Jul och pappas sista dag hos oss. Det känns tråkigt att han ska åka imorgon men är glad att ha haft honom här och vi har haft/har jätte bra dagar.
 
Fina killar!!
 
Det har blivit två rundor på stan, en före lunch och en nu ikväll. Pappa shoppade loss och köpte fyra par byxor och ett par skor. Jätte fina grejer! Även sju flaskor vin och en whisky har inhandlats..
 
Efter tre dagar med julmat så har vi fortfarande kvar av allt, herregud. Tur det är gott, men börjar tröttna liite. Så ikväll blir det en köttbit med tagliatelle och någon varm eller kall sås tänkte vi.
 
Äntligen soffläge en liten stund innan matlagning och JVM hockey!
 

Juldagens lugn

Juldagen blir alltid en väldigt lugn och slapp dag, känns som extra mycket söndag. En dag att ta det extra lugnt, med nära och kära, äta mer julmat och annat gott, se filmer..
 
 
Det är också precis vad vi gjort idag. Julfrukost, julmat till lunch, fransk film och glöggfika, ikväll mer julrester och tv. 
Sagt det innan och säger det igen, vi tycker det är väldigt roligt och mysigt att ha pappa här i juldagarna. 

Fransk Julafton med svensk tema

..Eller svensk julafton i Frankrike. Det beror på hur man ser det!
Årets julafton har varit annorlunda för mig på flera sätt. En julafton utomlands, utan mamma, med Daniel, med vänner, utan syster (hänt en gång tidigare)....
 
Men det var en jätte bra dag som började med god lång julfrukost och lite julklappsutdelning. Svenskt julbord till lunch med Linn, Johan, Noomi och Daggen. Kaffe och knytjulgodis till Kalle Anka. Julklappsleken Där jag slutligen fick Daggens klapp, en skokartong med olika godsaker, kolasnören, två påsar skumtomtar, tre chokladkakor, två öl och te. 
 
 
 
Fick Yoga och en jätte mysig fin svart morgonrock av Daniel som jag ska mysa runt i varje morgon. Efter varit bortskämd med en ny egen morgonrock i mitt egna badrum hos familjen Fasth i LA började jag sakna att ha en, min är kvar hemma I Sverige. Nu har jag en även här... 
 
På seneftermiddagen tog vi en strospromenad allihopa i duggregnet och det var fullt med folk och affärerna var öppna. Lite märklig känsla för oss svenskar såhär på julafton. Fransmännen har kortare julfirande och börjar fira som igårkväll och idag men redan imorgon har de vardag igen. 
Undra hur det är på nyår?!
 
Sen gick Linn och Johan hem med Noomi och vi andra fortsatte här hemma med glögg och pepparkakor med ädelost. Daggen och Daniel spelade lite schack, ja lite skönt julhäng helt enkelt Innan de satte igång att koka risgrynsgröten.
 
 
 
Lite mer vin och Tomten är far till alla barnen på tv innan vi vid halv elva traskade bort till en stor kyrka i närheten för Midnattsmässa. Jätte fin kyrka och väldigt fin körsång och orgelspel. Rätt mäktigt och framförallt rogivande..
Pappa var kvar till tjugo i två.
 
 
Tack alla inblandade för en trevlig dag!
 
God fortsättning önskar vi alla nära och kära!
 

God Jul, Merry Christmas, Joyeux Noël

 
 
 
God jul från Frankrike! 

Pappa är här!

Det är så kul att ha pappa här övet julen, jätte mysigt!
Han kom med två små kabinväskor varav den ena vägde 19 kg och fylld med bara mat som vi önskat:)
 
Sill, tre kaviartuber, 3,7 kg skinka, två stockar snus, julost, två Vörtbröd, två paket prinskorv, piffi krydda och massa mer...
Så blir julmat för oss i många dagar här, gott!
 
Igår tog pappa och jag en lugn skön promenad efter lunch i det härliga vädret. Var 10 grader och 23 december.
 
 
Hela seneftermiddagen julstökade pappa och jag i köket, griljerade skinka och lagade till två jansson frestelse. Första gången för oss båda men den blev enligt min smak perfekt krämig och smakmässigt. 
 
 
 
Vi avslutade Lilljulafton med att sitta i lilla ishallen och titta på Dijon hockey. Självklart var tomteluvan på och vi drack varm vintoddy, för att försöka skapa lite julkänsla. Andra körde uppesittarkväll:-)
 
Julfrukost, mums!!
 
GOD JUL! 

Trevlig Fjärde Advent

Det finns flera anledningar till att denna söndagen känns sådär lite extra bra. Det är fjärde advent, två dagar kvar till julafton och om snart två timmar ska vi möta min kära pappa på stationen. 
 
Sitter med nytvättat hår och tar det lugnt framför datorn, dricker en kopp kaffe och lyssnar på skön musik. 
TACK för att det finns koffeinfritt kaffe och tack Daggen för att du har lagt ner tid på att sätta ihop en lång spellista med skön och soft musik till mig. Överraskad och glad!
 
 
Skönt att ha förberett tacopajen som vi ska äta ikväll, färdiggräddad och klar för att bara värmas. Vi passade även på att göra mer julgodis. Allt i samma veva som lunchen tillagades, här snackar vi effektiv tid och teamwork=)
 
 Dags att ta fram "jul"disktrasan som vi fick av Anna och mamma, en tvättar sådan. 
 
 
 

Fredagsnöje!

JA jag fick biljett till basketmatchen som spelades igårkväll. Har länge velat se en basketmatch här eftersom fransk basket är bra och Dijons herrlag spelar i högsta ligan. Matchen började 20.45 så vi häntade upp Mulle redan vid åtta så vi skulle hinna inom VIP rummet där det bjöds på olika tilltugg och drycker.
 
  
 
Var sjukt kul att se basket igen och liite saknade jag det när jag satt där. Man kanske ska börja spela igen OM vi är utomlands nästa år också.. Nä:)
 
  
 
 
 
 
När det bara återstod ett par sekunder av sista perioden låg Dijon under med två poäng, de får inkast på rätt planhalva och satsar på en trepoängare... och SÄTTER den. Då är det bara 0.3 sekunder kvar av matchen och de VINNER!
 
En jämn spännande och rolig match!!
 

Julförberedelserna fortsätter

Eftermiddagen har fortsatt med lite förberedelser inför jul och besöket av kära pappa som kommer på söndag. Efter lunchen fick jag för mig att börja rulla köttbullar så att vi har under juldagarna och baka bullar. Och under tiden städade jag snabbt av lite i köket, spis, luckor, micron, kaffekokaren..
Färdigt!
 
 
Om två dagar kommer pappa och han har med sig mycket gott som vi har beställt, så vi kan ha en riktigt god jul!
Lyxigt för oss, mer synd om honom som jobbar varje dag och ska handla våra beställningar, men han får ju njuta av det med=)
 
Längtar till att ha honom här och bara ha sköna dagar, äta och dricka massa gott och njuta av julen tillsammans. Det är första julen som jag och Daniel firar ihop så det ska bli extra roligt även om allt blir annorlunda jämfört med att fira julen hemma i Sverige.
 
På måndag spelar Daniel match, så pappa och jag ska spendera kvällen innan julafton i en kall ishall och se hockey. Som sagt, allt är litwe annorlunda i år men på något vis är det lite kul med...
 
Ikväll ska vi gå och se basketball några stycken, yeah!
Det ska bli grymt kul.
 
Happy Friday!

Bjuder på Julfika

Igår bakades det för fullt här hemma i lägenheten. Efter lunch satte vi igång bullbaket och det var själklart Lussekatter så här vid juletid. Givetvis hade vi inte tillräckligt med jäst och jag som precis hade varit och handlat tog en runda till ner till affären igen. 
 
 
 
Vad besvikna vi blev när vi såg att degen inte hade jäst någonting under de första 45 minuterna. Så vi tänkte att det blir nog inga bullar, men vi gav oss inte. Vi lät dem jäsa en andra omgång, men inget hände. Sen in i ugnen och där jäste de minsann lite..wow! 
We made it!
 
 
 
 
 
Tack för presenterna!
En fransk öl från Bourgogne och ett mousserande vin.
 
Vid sextiden kom våra franska gäster, Nolwenn, Seb, Gaelle och Ben!
Det bjöds på pepparkaka med ädelost och brieost, glögg med mandel, lussekatter, risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk, julgodis, öl och vin. 
 
 
En trevlig och god kväll helt enkelt!

Bättre sent än aldrig

Igår kom ä n t l i g e n ett brev med våra security sociale nummer som vi har väntat på i drygt tre månader. Man behöver ha det här om man jobbar, besöker läkaren, jag till arbetsförmedlingen osv. 
Så idag gick jag med ett leende till Arbetsförmedlingen och lämnade det! En tung sten som jag länge burit på, föll idag från mina axlar. Sköööönt!
 

Förkylning försvinn

Förkylningen vägrar att ge med sig. Den kom som ett brev på posten efter allt för många nätter med väldigt få timmars sömn och när immunförsvaret är nedsatt.
 
I fredags hade jag lite feber och ont i halsen men nu är det "bara" näsan och värkande huvud. Drygt.
 
Efter lunch tog jag en promenad i det underbara vädret som Dijon bjudit på idag. 
Tar bara cirkus 20 minuter att gå till sjön så dit gick jag.. 
 
 
Ligger med dunkande huvudvärk efter en effektiv dag.. planerat julen över en fika med de andra svenskarna, promenad, städat, en tvätt, bjudit Charlotte på glögg och pepparkaka här hemma.. Nu ska vi snart äta!
 
Pappa kommer på söndag och firar jul med oss:) Ska bli jätte mysigt!

Julkort

Tack Ida för ditt fina julkort som jag fick via Facebook Nu när vi inte bor i Sverige.
 
Made by Ida.
 
Att man kan bli så glad när man får ett julkort av någon. Happy feelings!
 
Till våra vänner och familj så har vi  sagt att vi inte skickar julkort i år när vi bor i Dijon. Men vi önskar er alla en riktigt
 
 
God Jul & Gott Nytt År! 
 

Tredje Advent & Tomtegröt

Söndag och det är tredje advent. Om snart bara en vecka är det julafton, oj vad tiden går!
 
 
Tredje adventsljuset tändes till den gemensamma frukosten idag och nu kokas risgrynsgröten i vår stora gryta. Det doftar jul, ljuvligt!
Har tjuvsmakat gröten och den smakar lika gott som det luktar..
 
Daggen kommer hit om en timme och ska få smaka tomtegröten!
 
Trevlig Tredje Advent!

En lördagslunch

Idag blev det en spontan lunch hemma hos Linn, som bjöd över mig ett par timmar innan bara. Trevligt så här en oplanerad lördag. Marie- Pier kom också dit.
Skönt att vakna upp och må bättre efter att ha haft sjukstuga igår, för min del. Halsont och lite feber. 
 
Tack för god chili con Carne med baguette Och trevlig eftermiddag. 
 
 
Ikväll blir det några Skype samtal med bland annat syster, pappa och mamma. Laga god mat, äta glass och njuta av egentid. Daniel spelar bortamatch och kommer hem sent inatt/ tidig morgon. 
 
Ha en härlig kväll alla (läs dag Linda) ;)

Vinkväll

 
Wine Bar
 
 
 

Glöggfika

Haft över Max & Marie- Pier på fika precis. Glögg och saffransmuffins.
De blev rätt kompakta utan bakpulver men helt ok!:)
 
Idag blev det alkoholfritt men Nästa gång provar vi Ikeas glögg med alkohol och se hur den är. Denna var absolut godkänd Men inte den bästa jag druckit.
 
Ikväll är det vinkväll på en bar med några tjejer från laget! 

Saffransmuffins

Älskar doften och smaken av saffran. Det hör julen till..
fick ett ryck och bakade för första gången saffransmuffins Och de blev goda, åtminstone den nygräddade jag åt.
 
 
 

Julkalendern

Efter en natt i repris känner jag mig helt överkörd. Sov som en stock när alarmet ringde..
Det var den jobbigaste natten hittills för jag hade svårt att acceptera att vara vaken 4 timmar och försöka sova.
Låg på madrassen, sen i sängen, läste sittandes och luggandes, på och utan spikmattan, åt två gånger, toaletten ett antal gånger, negativa tankar snurrade, trött, pigg, rastlös, panik, kände mig värdelös, problembarn, orkar inte detta... Osv.
 
 
Är helt slutkörd..
så sitter med kaffe och kollar avsnitt 9 av julkalendern i repris. Såg de första åtta hos Viktor och Linda en kväll..
 
Om mindre än två veckor är det jul, sjukt!!

11 December

Daniel
Grattis på namnsdagen min finaste
 
<3
 
 
 

Antagen

Boom!
 
Då var man antagen.. Väntar bara på det slutgiltiga beskedet. Nu ska jag bara bestämma vad jag helst vill läsa och vad jag tror mig hinna med.
 
 
 
 

Nattuggla

"Oavsett om du reser öster- eller västerut tar det ungefär ett dygn per omställd timme att återfå den korrekta dygnsrytmen."
Ja bara en vecka kvar då!
 
Klockan är fem på morgonen och jag har varit vaken sen halv tre. Har varit uppe fem gånger på fyra timmars sömn.. Här snackar vi sömnkvalite! Not. Även om jag är van med det så är detta helt sjukt. Är SÅ trött på jetlag nu..
Sömnproblem och jetlag är ingen bra kombo.
 
Så har tänt ett ljus, är egentligen trött men tydligen inte tillräckligt för att sova. Ingen ro.
I LA var det så skönt för jag hade sällan hjärtklappning och även om man sov lite så brydde jag mig inte. Det var lättare att somna om eller ligga kvar avslappnad...
Mådde faktiskt väldigt bra där, harmoni.
Skönt!!
 
Får smått panik när alla andra sover och man själv är trött, men ingen ro. Negativa tankar kommer upp om hur jag ska klara morgondagen, om jag kan lyckas få sova lite sen, orkar inte vara som ett vrak när man vill göra saker, varför ligger jag och planerar, stressar, orolig så fort jag vaknar... 
 
Vad ska jag göra nu då.. Klockan är redan 05.16?! Puh.
 

Julmarknad

I eftermiddag blev det en liten promenad i stan med Daniel, han skulle visa lite av julpyntet i Dijon.
Skönt med luft men det är riktigt kallt här nu, brr. 
 
 
 
 
 
 
 * * * * *

Nya prylar.

Detta fick följa med mig hem från USA..
 
 Två par skor till mig själv, resten är till andra. Tre par jeans.
 
Gott och bladat. Smink, vanlig tacokrydda (smakar annorlunda här men jättegod), smink, hårprodukter, enklare tröjor/ toppar, bakform, handdukar..
 
 
Skor till Daniel.
 
 Mini converse på beställning
 
Daniel fick en parfym och sina favorittuggummin! 
Sen ska han få converse och en annan sak i julklapp..
 
.............
 

Mini Converse

Det märks att jag är på hemmaplan igen, på flera sätt. Inte minst när man tittar ut genom fönstret och det är frost utomhus..
 
 
Eller att jag är tillbaka i mina kvällsvanor med stora kvällsmål och två varma koppar mjölk innan läggdags. Det gör mig absolut inget att jag äter, för det finns inget bättre, utan  vanorna i sig. Men det är ju så gott..
Lyckades hålla mig vaken till nio och somnade någonstans runt halv tio. Men självklart vaknade jag halv ett och kunde inte somna om. Var hungrig men mest rastlös så gick upp och åt rätt mycket innan jag la mig igen och läste läänge. Somnade om vid halv fem och sov som en stock när Daniels klocka ringde halv nio. 
 
Upp och hoppa, dags att försöka vända dygnsrytmen. 
 
Grattis igen (idag i efterskott) till min syster som hade namnsdag och Linn som fyllde år igår den 9 december. 
 
 
Dessa små baby Conversen köpte jag bland annat, på beställning. De är ju bara så fina..
 
 
Mer bilder på mina inköp kommer senare idag. 
 
Saknar L.A!!

Back in Dijon

 
Nu har jag duschat, ätit köttfärssås och skapat med Linda och pappa. Halv fem kom jag äntligen fram till Dijon där Daniel kom och hämtade mig. Det har varit en lång resa och ganska jobbig. Det började med förseningar redan i Los Angeles och sen fortsatte det i Dallas på grund av vädret där. 
Väl framme i Paris skulle jag först ta tåg till Gare de Nord, byta och åka till Gare de Lyon. 
Fick vänta i på tågstationen i två timmar innan sista tåget tog mig till Dijon..
 
Trött och hungrig. Sov knappt två timmar på hela resan..
Som vanligt fick man små portioner på flyget så jag frågade faktiskt efter en extra portion kyckling med mos till middagen. Och det fick jag. Till det fick vi kex med god mjukost, fralla och någon kaka som jag aldrig smakade. Räckte med det andra gånger två..
 
Till frukost fick vi en varm croissant med sylt och smör, juice, kaffe och en liten fruktyoghurt. Franskt!
 
På planet hade även en onykter dam lagt sig på mitt säte när jag bytt plats för att försöka sova lite, vilket inte gick så bra och spytt ner sätet. Vilken TUR att det inte kom på mina skor och min handväska. Usch!! 
 
Så det har varit en lång och händelserik resa...
Nu piggnade jag till så vi ska mysa ner oss framför tvn med lite gott..
Välkommen tillbaka Jetlaggen eller nej jag hann ju aldrig riktigt bli av med dig. My best friend!!
 
Tack för att jag fick komma till er familjen Fasth, det har varit jätte roligt att få vara med i er vardag och se hur ni har det. Är så glad att jag spontant kom över till er...
 
Kram!!

Christmas at South Coast Placa

När SIgnes nanny hade kommit och vi var redo, körde Linda och jag till köpcentret South Coast Placa. Viktor kom dit efter sin träning och vi hade en dag med god lunch och shopping. Vi kom hem med kassar alla tre.
 
 
Köpte ännu ett par jeans på American Eagle Outfitters, där jag också hittade en skinnjacka. Inte för att jag har letat efter en ny men den ville följa med mig hem, precis som strumpor från Nike och lite annat smått och gott. 
 
Lite skillnad på hur de julpyntar här jämfört med hemma i Sverige och kön till att hälsa på tomten ska vi inte ens prata om. Oh My God, den var lååång!
 
 
 
 
 
Det är med vemodiga känslor som jag njuter av en sista kväll hemma hos familjen Fasth. Det känns mindre roligt att lämna imorgon och åka hemåt igen men då får jag åtminstone träffa min man igen. Har haft det helt fantastiskt här och skulle gärna stannat;)
 

"Kullebytta mamma!

Mitt i frukosten var det dags för mig och Linda att slå kullerbyttor med Signe, som redan hade ätit färdigt för länge sen. Morgongympa mitt i långfrukosten, why not liksom!?
 
 
 
Innan Signes nanny Shannon skulle komma klockan tio gjorde jag och Signe pannkakor medan Linda städade i ordning. När vi var redo åkte Linda och jag till South Coast Placa köpcenter för en dag med shopping och lunch. Viktor kom strax efter och joinade oss.
 
 
 

Crunchy Sushi

Ikväll har jag smakat crunchy sushi för första gången.. jätte gott!
 
 
 
Idag har varit en skön slapp fredag som började med lugn långfrukost. Viktor hade senare träning idag så innan han begav sig iväg tog Linda och jag oss ut på en promenad.
 
Efter en förmiddagskaffe körde vi tjejer en snabbis till ett köpcenter i Anaheim. Jag lämnade tillbaka mina nike skor men hoppas hitta några andra imorgon.
Kom hem med desto mer, två par Converse (inte till mig) och självklart några nya plagg till mig. 
 
Efter lunchen vet jag inte vad som hände med mig, all energi försvann. Kände mig inte riktigt pigg och söta Linda kom med varmt te och kanelbulle till oss. Men mina ögon ville bara fortsätta blunda... 
 
 
 
Senare i eftermiddag gick jag med V Och S ut på basketplanen. Signe fick en ny basketboll levererad hem idag. 
 
Dags för film, varm choklad och Annat gott..

Glögg & Pepparkaka

Ikväll har vi försökt skapa julstämning och jag tycker vi lyckades bra. Annars har det varit svårt bland sol, värme och palmer. 
Tänd julgran, hemmagjorda pepparkakor, glögg och julfilm! 
 
 

Shopaholic

Linda har varit på spa och gottat sig med de andra fruarna idag så jag hade en shoppingdag by My Own. Viktor skjutsade mig i deras fina Jaguar till köpcentret Spektrum redan vid nio tiden. Inget dåligt tryck i bilen inte och sjukt snygg är den med. 
 
 
Rätt skönt att gå själv och shoppa i sin egna takt ibland. Det var inte svårt att slå igen fem timmar där inte. Handlade olika hårprodukter, smink, leggings, smycke, handdukar, Nike skor till Daniel...
En lunchpaus blev det såklart också.
 
 
 
God mysig middag med lilla familjen. Blev lite Grekland inspirerat med goda biffar, klyftpotatis och tzatziki. 
 
Nu ligger Linda och gäspar här jämte mig och klockan är knappt åtta haha. Vi får väl se om hon kan hålla sig vaken till halv elva som hon lovat...
 
God kväll!! 
 

Rooftop Lounge

Ännu en härlig och mysig dag med Linda!
Idag har det varit fint väder hela dagen och vi har haft det bra.
 
Började morgonen med att skypa både med Anna och pappa en liten stund. Medan Linda körde Signe till dagis åt jag frukost och fortsatte skypa, denna gången med Daniel. 
 
 
Köpte en underbar Choclate Smoothie som avnjöts med en kopp kaffe sittandes i solen på framsidan. Smakade precis som Lindas vän Clara sa, som en smält chokladboll. Yummi!
 
Vid lunch körde vi ut till Laguna Beach igen och strosade runt en liten stund längs havet innan vi körde bort till en restaurang som Viktor och Linda gillar, Rooftop Lounge.
Precis som namnet säger, satt vi på taket med en underbar utsikt över havet. Helt fantastiskt! 
Carpe Diem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan fortfarande inte alltid förstå att jag är här och det är svårt att ta in alla intryck. Jetlaggen har i för sig inte gjort det bättre=)
Fina minnen!
 
Ikväll blir en lugn och skön kväll! VIktor är magsjuk alternativt matförgiftad från hamburgaren igårkväll, stackaren, så jag hoppas att han blir frisk och framför allt att vi andra tre slipper det. Peppar peppar!
 
 
 
 

NHL match

Igår kväll var det dags för mig att se mitt livs andra NHL match och inte vilken som helst, derbymatch mellan Anaheim Ducs- Los Angeles Kings. Tyvärr är Viktor skadad, det hade annars varit sjukt kul att se honom i målet. Så vi åkte in alla fyra tillsammans.
 
 
 
Linda, Signe och jag började med att äta middag i familjeloungen, då de blir bjudna på mat under varje match. Trevligt trevligt!
 
Tror aldrig jag suttit på tre olika platser under en och samma hockeymatch förut och då har jag ändå suttit på ganska många i mina dar. Första perioden satt vi tre tjejer tillsammans på läktaren och i andra perioden satt jag själv närmre isen. Signe har varit på dagis hela dagen och var trött så de satt i loungen, vilket var lika bra. Tredje och sista perioden joinade jag dem nere i rummet. Viktor fick sitta i omklädningsrummet (de skadade ska helst inte synas så mycket)
 
I en av periodpauserna hann jag även med att köpa en keps till Daniel i Ducs shoppen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matchen slutade efter förlängning med 3-2 till Kings. Men jätte roligt att få se var Viktor är varje dag och varför de faktiskt är här för. 
Då har man varit på två NHL matcher.
 
Go Ducs Go!
 
 

Egentid med Linda

Redo för shopping
 
Fina Linda
 
Vi åt supergod lunch på ett av Lindas favvo hak
 
Ikväll är det dags för NHL match och derby dessutom!!
 

Fit Club & Smoothie

Började morgonen med en stor frukost innan vi lämnade Signe på dagis och sen vidare till Lindas träningsställe Fit Club. Ett Bootcamp pass på 45 minuter. Oj vad jobbigt men jag klarade det bättre än väntat. I början tänkte jag att det inte skulle gå för kände mig trött och yr.
Men blev peppad av de andra och instruktören..
 
Efter passet köpte vi varsin supergod välförtjänt smoothie.
Dags att duscha och sen ska jag och Linda iväg på egentid. Shopping och lunch!
 
 
Är rätt nöjd med min insats, särskilt när jag vaknade halv fem!
 
Let's do this!
 

Pancakes & Shooopping

Vaknade tidigt och tänkte gå ner och förberedda frukost till de andra men istället gick jag upp en liten vända för att sen åter blunda en stund I sängen. Lyckades somna om strax innan alarmet ringde klockan åtta. Hade nog kunnat sova rätt länge till om klockan inte ringt. 
Istället vaknar jag till en härlig doft och kommer ner till ett dukat bord i köket där Viktor står och steker pannkakor. Lyx! 
 
En god långfrukost!
 
 
 
  
 .Lekparken.
 
Efter lunchen körde Linda oss till Anaheim Outlet och på vägen dit hann vi även idag med varsin juice fylld med massa vitaminer och nyttigheter. Oj vad jag kommer vara boostad och redo för en kall vinter i Dijon efter denna veckan. 
 
Nu ska vi bli pigga & friska! 
 
Idag slog jag på stort med shoppingen. Tre butiker, tre stora kassar, en från vardera. Köpte två par jeans och en skön tunn tröja på American Eagle. Tre par skor från Nike och två par skor från Converse. Tre par var till mig. 
Linda utökade garderoben med två par jeans och två tröjor. Signe fick ett finaste små röda Converse. 
 
 
 
Innan skymningen hann jag och Linda ut på en promenad upp i bergen som ligger nära här de bor. Skönt med luft och framförallt var det en väldigt vacker promenad med naturen och solen på väg ner.
 
 
 
  
Ikväll har vi ätit Wok A l'a Linda som serverades med ris. Kyckling med grädde och teriyaki, mumma!!
 
Nu har Signe lagt sig, Linda och jag sitter vid stora matbordet med gott snacks och kör blogg- time Medan Viktor hänger i Soffan. Skönt kvällshäng!
 
Dörrklockan plingar... Nu fick Linda sina beställda skor levererade till dörren. Linda har nämligen nyligen kommit in i webshoppingens värld!! 
 

Hot Yoga

Vilken lång och härlig dag vi hade igår. Vi var alla vakna innan sju på morgonen så jag och Linda passade på att ta en kortare morgonpromenad innan Viktor körde iväg. Solen var på väg upp och det var jätte skönt ute. Extra trevligt med sällskap och när man inte själv brukar gå så mycket promenader. En härlig start på dagen!
 
 
Efter frukosten körde vi girls på en liten tur och först var vi inne Maicheals som har allt man kan tänka sig i pryl och pysselväg. Införskaffade mig en plåtform för 12 muffins, så nu kan jag baka kladdmuffins utan att de ser misslyckade ut. Förhoppningsvis! Därefter tog Linda med mig in till Whole Foods som ligger jämte och som bara säljer organiska livsmedel. Där hade jag kunnat gå runt i ett par timmar med min nyfikenhet. Helt lyrisk!
 
 
 
 
 
Linda har varit förkyld och haft halsont/hosta senaste veckan så vad passade inte bättre med att börja butiksbesöket med att beställa varsin färskpressad blodgrapes juice och en ananas/ingefära shot. Lite härligt att de gick ut i butiken och hämtade mer frukt/grönt när de behövde. Här snackar vi färskt! 
 
Efter en lunch hemma körde vi alla fyra till köpcentret Spektrum och strosade runt. Oj vad varmt det var ute, nästan att det pärlades i pannan. Signe fick åka karusell!
 
 
 
 
Linda och jag provade för första gången Hot Yoga och det var precis som namnet säger, HOT! Rummet värms upp till omkring 40 grader och jag tror aldrig jag har börjat svettats innan jag har börjat röra mig. Det ska tilläggas att jag inte svettas så lätt och jag minns inte när jag var så svettig senast.
Men vad underbart det var! 
 
Kvällen avslutades med hämtmat och en tidig kväll i säng. Helst hade jag nog velat gå och lägga mig kvart i nio men jag lyckades hålla mig uppe med de andra... Till tjugo över nio:-)
Första gången på väldigt länge jag varit SÅ trött. Linda var lika slutkörd. Hot Yoga och jetlag (förkylning för Linda) kanske inte den bästa kombon, åtminstone inte för Viktor som satt själv uppe vid halv tio haha.
 
En lyckad söndag!!

Hemma hos familjen Fasth

 
Signe tittar när sopbilen tömmer soporna 
 
Julgran, december imorgon.. Och Viktor grillar i T-shirt. Känns lite fel..
Vi tjejer förberedde hamburgarna och tillbehören. Vissa i dresscoden: naket!;)
 
Ännu en god middag. Hamburgers!
 
Lördagsgott!
 
V tittar på NHL, Signe sover gott och vi tjejer kör lite blogg- time. 

Laguna Beach

Idag körde Linda, Signe och jag till Laguna Beach. Vi började med en liten picknick och lek i lekparken precis nere vid stranden. Solen skiner idag och det är runt 23 grader..
En härlig vändning från igår.
 
 
 
 
 Lunch time
 
 
 
 
 
 
Några härliga timmar i Laguna Beach! 
 
 

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0