Twinsisters?

Var vi tvillingar eller? 
 
Först slutar min iPhone fungera. Efter många timmars försök att få igång den insåg vi att den måste vara vattenskadad från när klantiga jag tappade ner den i toalettstolen. Så i måndags fick den resa med Linn till Sverige. 
Linn var hos Telia idag som meddelade att jag kommer få ut en ny telefon mot en självrisk på 750 kronor. Tråkiga pengar men försöker se det positivt genom att jag får en ny iPhone. 
Konstigt nog har det fungerat väldigt bra utan min egna telefon för vi har en extra mobil med franskt abonnemang. Jessicas gamla iphone. Det är Skype, internet och sociala medier som jag använder när vi bor här och allt det har vi i den. Det hade varit värre hemma i Sverige i sin tidigare vardag. 
Tråkigast är att alla kontakter och bilder är förlorade.

 
Inte nog med att JAG blivit mobillös, i tisdags blev även min syster mobillös. Ficktjuvar. Som Stockholmsbo är hon väl medveten om att man inte ska ha värdesaker i fickorna, men för en gångs skull råkade hon stoppa ner den i jackfickan. Man ska tydligen inte få kunna gå runt i en klädbutik utan att det plötsligt händer. Två män i fyrtioårs- åldern. En av dem, tydligen med en fruktansvärd andedräkt, började fråga Anna efter rätt pris. Det var trångt. Plötsligt slängde de plaggen på golvet och sprang därifrån. Anna tänkte inte mer på det.
 
Två butiker senare när hon ska ringa upptäcker hon det, telefonen är borta. Panik.
Too late!
 
Obehagligt. Orättvist. Irriterande. Fel. Idioter.
 
En Samsung, knappt ett år gammal med hennes fina favoritfodral. 
Tyvärr verkar det bli väldigt dyrt för henne då hon bara får ut 600 kronor från försäkringsbolaget och ska stå för resterande själv. 
 
STOR kram till dig Sis!!
 

Hotell i Marseille bokat

"Du är bokad och klar. Trevlig resa!" 
 
Tack. Vad skönt att allt är klart, resa och boende. Ser verkligen fram emot tre nätter på hotell och att komma iväg med enbart Daniel. Det var längesen vi reste någonstans bara vi två.
 
New Hotel Saint Charles
Här ska vi bo..
looking good
 
Happy Halloween!

FoodShopping

Solen skiner och inte ett moln så långt ögat kan nå.
 
 
Tidigare idag tog jag bilen för att storhandla mat och nu är såväl frys som kyl och skafferiet välfyllt. Älskar att bunkra upp! Det värsta jag vet är att inte ha det man behöver eller är sugen på hemma, så det är jag väldigt noggrann med. Självklart småhandlas det var och varannan dag ändå för alltid saknas det någon ingrediens.. men nu lär vi klara oss ett par dagar. Hoppas jag!
 
Lättast är att köra till vår mellanstora butik nära oss där de har allt man behöver, men idag kände jag för att komma utanför centrum lite. Det går knappt att storhandla för vi har inte det största kylskåpet eller frysen och inte heller mycket förvaringsmöjligheter. Så nu står 5kg´s potatissäcken, löken och mjölken på golvet brevid vår lilla förvaringshylla som är överfyll. Lite annat har fått tryckas in i skåpet där vattenvärmaren står... ja måste man så måste man. 
 
Carrefour
 
Blev allt från konservburkar till toalettpapper, storpack av mjölkförpackningar, lasagneplattor, pasta, 2 kg köttfärs, grädde, frukt, chips, hårspray.. you name it! Fick springa 3 gånger fram och tillbaka från bilen... men är värt varenda steg, åtminstone nu i efterhand.
 
Ikväll ska det tydligen visas hockey hemma hos oss och beställas kebab, så Johan och Daggen kommer hit. Därför lär det bli något blogginlägg senare idag...
Nu ska vi kolla på hotell till våra tre nätter i södra Frankrike nästa vecka. 
Woop woop!
 

Marseille- Here we come!

Då var det äntligen bokat!
På måndag morgon 09.17 tar vi tåget ner till Marseille och stannar till torsdag. Marseille är Frankrikes näst största stad med omkring 850 000 invånare och är tredje folkrikaste staden efter Paris och Lyon. Känner mig redo för några dagars minisemester med bara Daniel. Strosa, fika, slappna av, njuta, äta och dricka gott... ja upptäcka staden!
 
 
 
 
 
- L Ä N G T A R -
 
Nu återstår att kika på boende och planera eventuella utflykter..vi har lite funderingar!
 
Nu ska jag äta lite gott och se Grey´s Anatomy. Daniel gick precis iväg för att möta upp några i laget och ta en öl, eller två..
 
By the way, så förlorade Dijon igår och matchen slutade 4-3 till bortalaget. Positivt är att det blev två poäng för Daniel, ett mål och en assist. 
 
God Kväll!
 

Bättre dagar och sämre dagar

 
Pharmacy-shopping i hopp om att få mer energi till både kropp och knopp!
Du behöver inte vara sjuk för att besöka ett apotek.
Apotek Pharmacy är väldigt bra här för man kan hitta lite av allt, såväl mediciner som hudprodukter av alla slag. Dessutom finns det väldigt många av dem, stora som små. 
 
Inköp:
# C-vitamin brustabletter
# Euphytose (för att försöka sova bättre)
# Eau Thermall Avene Lotion micellaire (cleanser and make-up remover)
 
Har försökt vila idag men det gick inte så bra.. Inget lugn och halvknasiga, ingen energi, omotiverad.
Finns bättre dagar och det finns sämre dagar, idag är en sådan. Men man får låta även sådana komma... Efter regn kommer Sol!
 
Ha en skön kväll!!

P.h.o.t.o.Snaps

Vaknade av någon anledning klockan sju denna morgon och kunde inte somna om. Strax innan åtta gav jag upp att försöka och steg upp för att brygga kaffe, men ändrade mig när jag såg att det var klarblå himmel och solen sken. Med kaffet förberett begav jag mig faktiskt istället ut på stan och promenerade en halvtimme. 
 
Morgonens snapshots
 
Photo by Iphone
 
Två koppar kaffe, ägg/kaviar mackor och yoghurt med müsli framför Nyhetsmorgon får börja denna Lill- lördag.
Ha en fortsatt härlig dag!!

I.N.S.P.I.R.A.T.O.N.

I eftermiddag har jag följt med Charlotte "Chichou" och hennes väninna Clemence till ett stort byggvaruhus för att titta på golv, färg och badrum. Charlotte ska nämligen göra om en liten lägenhet som hennes familj hyr ut och Clemence är enligt Chichou väldigt bra på inredning och liknande. 
 
På torsdag ska de två och Clemences sambo börja stöka i lägenheten och lägga nytt golv. Har jag inget annat för mig erbjöd jag mig att hjälpa till. 
 
 
Från varuhuset kom vi med mattor som ska läggas under golvet, tejp och färg. Golvet fick Chichou hämta ikväll för Clemence bil var alldeles för liten, ungefär hälften av golvets längd. 
 
På vägen hem från varuhuset kikade vi in i en möbelaffär med exklusiva, annorlunda och häftiga möbler innan vi körde vidare till stan och tog en fika på karuselltorget. Titta kan man alltid göra!
 
Eftersom jag fortfarande känner mig hängig och något extra energilös idag, tänkte jag att en färskpressad apelsinjuice kan ge en dos c-vitamin och kanske hjälpa. Det var längesen jag drack det, men vad gott det var. 
Vi pratade lite om alternativa resmål i Frankrike som vi kan åka till nästa vecka när de har 6 dagar ledigt. De försökte lära mig räkna på franska och jag dem på svenska. Det får vi träna på fler gånger. 
 
 
Eftersom jag inte har tillgång till bilen, då killarna tog den till hallen i förmiddags för att ikväll spela bortamatch, får jag "storhandla" imorgon. Men mjölk, honung och choklad fick det bli på vägen hem.
 
Väl hemma tappade jag upp ett varmt bad och provade en värmande ansiktsbehandling som luktade så gott att man ville äta upp den, vanilj. Tack bästa syster!
 
Plötsligt händer det! Syrran ringde precis och berättade att hon blivit offer för två ficktjuvar som stal hennes mobiltelefon. Tyvärr är det vanligt i Stockholm och därav brukar hon inte ha mobilen i jackfickan. Troligtvis har de två männen runt fyrtio års åldern förföljt henne och sett henne lägga ner den i fickan. När en av dem började fråga henne om priser var den andra mannen kvick nog att ta telefonen innan de sprang ut ur butiken... varför? Blir så irriterad. Tycker synd om dig Sis... 
 
Nu ska jag laga god mat innan det blir en kväll i soffan och tv- tittande.
Hoppas på att må bättre imorgon..
 
 
 

Tillsammans mot cancer

 
 
Med tända ljus, filt och för en gångs skull en kopp te försöker jag bli varm efter att frusit hela eftermiddagen och kvällen. Det går sådär. Sitter ensam och tittar på galan Tillsammans mot cancer och får den ena rysningen efter den andra. Känslosamt. Tårfyllt. Sorg. Orättvisa. NyaPerspektiv. Ja tankarna är många!
 
Nu blev ens egna problem och fel helt plötsligt petitesser. Man borde oftare stanna upp, reflektera. Fokusera på det positiva och vara tacksam för vad man har. Tyvärr lättare sagt än gjort men det är något jag själv ska försöka... Vara tacksam!
Tiden går fort. 
 
Var tacksam för varje stund i livet, för varje dag, för dina vänner och familj! 
<3

Nightclub Le Cercle Jamaïque

 
- G A M E T I M E & P A R T Y N I G H T -
 
 
Redo för den viktiga hockeymatchen och för att sen se vad nattlivet i Dijon kunde erbjuda denna lördag!
 
Första serieförlusten för Grenoble igårkväll= vinst för Dijon med 2-1.
Daniel gjorde en bra match förutom att han tyvärr missade två frilägen. Det blev en poänglös match för honom. Hittills har han gjort 6 poäng på 6 matcher i serien, helt okej. Desto bättre har det gått i cuperna med 14 poäng på 6 matcher. Keep going!
 
Det märktes att det var en viktig match igår, förutom fullsatt arena fanns ett sambaband på plats som spelade under uppvärmningen, på introt och i periodpauserna. Bra stämning!
 
 
 
 
Daggen fick en klubba i ansiktet och fick sy både högra örat och näsan. 
Men det hindrade inte honom för att ta ett par öl på Mac Callaghan!
 
 
Tack vare att Noomi hade barnvakt kunde både Linn och Johan vara med. Första gången jag och Linn var ute tillsammans, kul!! 
 
När Mac Callaghan stängde klockan 02.00 gick Daggen (som inte mådde helt hundra efter smällen), Linn och Johan hem. När mina highheel- skor var utbytta till boots med klack gick vi andra vidare i regnet till en nattklubb vid Place de la Republique. 
 
 
På hem klockan fyra på morgonen!
 
Två helrör och mycket dans. Vi gav upp festandet klockan fyra och hade sällskap med Seb och hans flickvän hem, som bor grannar med oss. Med nattamat i magen och ömma fötter blev det snabbt sängen för min del. 
Inte konstigt jag vaknat några gånger och haft ont, med skoskav och blåsor på åtta av tio tår. Att skippa strumporna och dansa i ett par timmar för att sen traska hemåt är I N T E att föredra.
 
 
Idag har varit en väldigt lugn söndag om man bortser från stormen tidigare idag. Man kan undra om stormen de pratat om som skulle dra in över Sverige kom hit istället. Daggen kom över efter en sen lunch och vi drack kaffe (varm choklad för mig). Vi kör en eftermiddagsfilm och popcorn. Jag bloggar.
Ikväll ska jag och Daniel försöka se Solsidan live och göra hemmagjord pizza på färdigköpt deg...
 
Bonne soiree! 

Underbart

.. att kunna ha öppet fönster, att solen skiner och det är slutet av Oktober. En helt fantastisk dag! Klarblå himmel och värme! 
Egentligen borde jag vara utomhus men känner inte för att gå ut bara jag idag så jag tar det lugnt hemma. Det blir kanske en sväng in på stan senare för att köpa en ögonskugga från Isadora.
 
 
För mindre än en vecka sen var de här, pappa och Anna. Tänker tillbaka och är tacksam..
Me and sister<3
 
Ikväll är det dags för match igen, Dijon möter Grenoble, som tydligen är riktigt bra. Spännande!
Det blir nog ett eller annat glas vin i hallen och efter matchen tar vi oss in till stan.. Sen får vi se vart det leder!
För Daniels del blir det rätt lugnt, match på tisdag igen.
 
Hoppas ni också är laddade för en bra lördagskväll! Det blir vad man gör det till..
 
The end!

Rostade kastanjer

Då var det fredag igen! 
 
Igårkväll bjöd vi över Daggen på middag och killarna kollade på hockey. Tur man har en iPad att surfa på!
Trots att kylskåpet var halvtomt fick jag ihop en rätt som gillades: stekt salami tillsammans med kött (kotlett) som blev över från kvällen innan. Till det ris och en gräddsås. 
 
Idag kom äntligen Daniels personbevis översatt på franska från ambassaden. Min tanke var att köra till kansliet och lämna det så att Cathy kunde ordna med social securityn innan helgen för att sen köra och handla. Men planerna ändrades när jag fick veta att det stängde klockan tre, så vi får vänta till måndag ändå. Tur att jag ringde Daniel innan jag lämnade parkeringen.
Istället handlade jag allt i matbutiken som ligger nära oss och fick istället tid att gå in till stan där Daniel, Johan och Daggen satt och fikade. Linn och Noomi kom också.
 
Daggen hade köpt kastanjer som vi alla fick smaka. Annorlunda men rätt gott!
Kul att ha provat..
 
Daniel skalar kastanjer
 
"Att Daggen alltid är ett steg bakom" (säger Daniel) 
 
 
Provade för första och kanske sista gången fajitas ikväll och det var helt okej men vi föredrar tacosen. Den smakade väldigt annorlunda. Nu blir det Idol och gott!
 
Ha en trevlig fredagskväll alla!!
/Daniel & Therese 
 
 

B.a.b.y.sitter


Igår hade jag en hel förmiddag med Noomi (Daniel var också med lite) medan Linn och Johan uträttade olika ärenden. Linn kom med Noomi vid halv tio så tog vi en kopp kaffe tillsammans innan hon begav sig iväg igen. Det var inga problem alls när Linn lämnade och inte under resten av tiden heller.
Mellanmål, en promenad när det var dags för lilla tjejen att sova, blöjbyte, lunch och lek innan Noomi hämtades igen.
 
 
Som tack fick vi två påsar Ahlgrens bilar (pappas favoritgodis) i julgransform. Julen har som vanligt redan kommit till Ikea, tydligen även här i Dijon. Tack Linn och Johan, det hade ni inte behövt.
 
Vi sitter gärna barnvakt snart igen!
 

Sommarkänslan är tillbaka

Och det är 22 Oktober, vad hände? 
 
Sommarvärmen har hittat tillbaka från ingenstans och senast häromdagen tänkte jag packa undan sommarkläderna, men jag klagar inte
Strax innan fyra mötte jag upp Linn & Marie- Pier för att strosa runt lite i det fina vädret.
 
 
 
När jag kom hem vid fem igen var jag tvungen att kolla hur varmt det var..
SMHI visade att det skulle vara stor sol och 22 grader klockan 18. 
 
Nu håller jag tummarna för att Dijon vinner i kvällens cupmatch som börjar om fem minuter...
 
& hoppas på att det blir lika fint väder imorgon!!

La Familia

Några dagars kvalitetstid med nära och kära. Därav dålig närvaro här på bloggen.
Fokus har istället ägnats till att umgås, strosa på stan, äta god mat, dricka mycket vin, fika, vingårdar, hockey, myskvällar, shopping.... ja och mycket mer! Det har med andra ord varit några helt underbara dagar i lugn och ro med nära och kära. 
 
Tidigt idag på morgonen tog det roliga slut, åtminstone för den här gången, då pappa och Anna skulle med tåget 7.13 till Paris. Så tidigt har jag inte varit ute på Dijons gator tidigare och det kändes som att det va rmitt i natten, kolsvart. Rätt mysigt!
 
Efter att ha vinkat hej då gick jag hem, tände ljus och satte på kaffe innan en tidig frukost. En stor del av mig ville gå och lägga sig igen, för jag var väldigt trött, men när jag väl var uppe kände jag att jag lika väl kunde njuta av en tidig morgon och fånga dagen. Och så blev det! 
 
Innan lunch har jag även städat och tvättat, så det känns jätte skönt. Nu kommer en tillbakablick med många bilder...
 
 
en bild säger mer än tusen ord!
 
__________________________________________________________________________
** Fredagen **
 
   
Fick två stora påsar djungelvrål, knäcke, ansiktsmask, nagellack, ljus o ljushållare, kollegieblock och Baileys av Anna o pappa. Boken femtio nyanser av honom av mamma. Stort Tack!
 
Lite beställningar från oss..snus, lingon, kaviar..
 
 __________________________________________________________________________
** Lördagen **
 
Började dagen med att gå till bageriet
 
 En lugn förmiddagspromenad till Lac Kir 
 
En dag på stan!
 
 
Saluhallen
 
 
Franska rätter till lunch på Emile Zola- torget 
 
För min del blev det först en gratinerad löksoppa och sen en ost/bacon paj av något slag. Jätte gott!
De andra åt Boef Bourgogne (till vänster) 
 
Daniel gick hem och vilade inför matchen. Vi tog en fika!
 
När vi kände oss nöjda gick vi hem och tog det lite lugnt innan vi åt middag, då jag bjöd på min krämiga laxsås serverat med ris. Sen var det dags att för hockey, Dijon- Morzine.
Denna gången hade jag öronproppar för att dämpa ljudet av tutorna och jag säger bara... it´s the shit! Hädanefter kommer jag alltid försöka ha med mig det..
 
 Vinst för Dijon med 4-1 och ett mål av Daniel. Jippi!
 
 
Fortsättningen följer i nästa inlägg..

La Familia- del II

 .Fortsättning på inlägget La Familia.
 
________________________________________________
** Söndagen **
 
   
En premiärtitt i Dijons omklädningsrum, där Daniel vistas sex av sju dagar i veckan. Det luktade inte hallon!
 
 
Kebablunch på ett av våra favoritställen innan vi körde ut mot vinodlingarna!
Varför inte en fika på landet?
 
Knackade på hos denna dam som släppte in oss i hennes Cave! 
(excuse the fuzzy picture)
 
Pappa köpte ett finare rödvin och en flaska rosé!
 
* * * * * * *
.Vinprovning på Chateau De Marsannay.
 
  
För 11€ per person fick vi först gå en rundtur..
... sen prova 8 olika viner varav sex stycken rödvin, vilket passade mig utmärkt!
 
Eftersom jag ändå har tänkt köpa en vinlåda, så blev det dagens investering. I priset ingick att man fick ta med det glaset hem som man provade vinerna med. Två roliga minnen!
 
 
Efter vingården körde vi in till stan igen och mötte upp Mikael "Daggen" för en fika.. 
 
  
..eller för vissa blev det en cider och för pappa en stor öl!:-)
 
Sen var det dags att bege sig hem för att laga middag och dricka mer vin. Färsbiffar serverat med klyftpotatis och gräddsås! 
________________________________________________
** Måndag 21 Oktober **
 
 
  
Lunch- time och pappa och Anna fick prova fransk pizza
(istället för tomatsås tror jag de använder créme fraische)
 
Sen mötte vi upp Dijongänget (alla utom Johan) för en fika!
 
När vi till slut bestämde oss för att ändå äta lunch ute lagade vi middag och drack vin hemma på kvällen. Anna föreslog att vi kunde äta fiskgratäng med kokt potatis, så det bjöd vi våra gäster på sista kvällen. Kul med nytt recept och det blev riktigt gott!
 
Sen försökte Pappa och Anna få ner alla vinflaskor i packningen i hopp om att inte få övervikt... :-)
 
________________________________________________
** Tisdagen **
 

Idag ringde klockan strax innan halv sju. Då var det dags att stiga upp och gå till stationen för att hinna med deras tåg som gick 7.13. Tidigaste morgonen för mig hittills och antagligen på ett bra tag framöver..
 
 
 
TACK för underbara dagar Pappa och Anna!

Thank God It's Friday

 Fredag den 18 oktober är en bra dag!
 
För första gången här nere kan jag säga Thank God It's Friday. Inte av anledningen att jag jobbat hela veckan i väntan på helg utan av andra orsaker.
 
Solen har visat sig och ikväll 21.43 kommer bästa syster och pappa med tåget!!
 
18 Oktober innebär också min fina vän Marielle Holmqvists födelsedag. Grattis på din dag! 
 
Lägenheten färdigstädad, golven skurade och gästsängarna bäddade. Nu tar jag två koppar varm choklad och ser ett par avsnitt av Greys Anatomy. 
 
Happy Friday!

Best player of September

En kväll förra veckan fick Daniel helt plötsligt ett sms av fansen att han var utsedd till "The best player of September". De utser tydligen tre spelare och Daniel kom på första plats. Grattis!
 
1. Daniel Åhsberg
2. Nicholas Ritz
3. Stephen Dugas

Igår kväll var det dags att ta emot priset och fansen bjöd på trerätters- middag. Jag skulle åkt med ner från början men när vi förstod att det bara var fansen och ingen annan från kanslit eller klubben så hoppade jag över det. Det var även bara ett få antal spelare som var med nere, de andra två pristagarna samt Johan och Daggen.

 
Daniel sa när han kom hem att det var tur att jag inte följde med. Fansen är tydligen ett gäng speciella profiler, men trevliga!

Grattis D!

Älskade Sol

Du har varit efterlängtad. Efter en längre tid med ganska grått och kallt väder var det härligt att få en dag med till största delen sol. Vad underbart att få känna solens värme igen och vilken extra energi den ger. Efter lunchen var vi rätt trötta, men att stanna inomhus kändes helt fel när solen väl var här.. 
Så det blev en fika på Emile Zola- torget med Max & Marie- Pie
Njuter en stund!
"I am looking up in the sky"
D- vitamin och ljusterapi!
 
The End!

Indisk afton

The inspiration keps going here!

Indisk mat åt jag för första gången i London för några år sedan. Sen var jag fast!
Vi åt också fantastiska indiska rätter med ris och naanbröd i Australien. Tyvärr blir det att jag äter det väldigt sällan, minns inte ens när jag åt det senast. 
 
Ikväll var det dags Igen! Vi använde färdig krydda och istället för naanbröd som vi tyvärr inte hittade, hade vi tortillabröd. Enkelt och gott!
 
 
 
Onsdagen har annars bestått av bloggande men mest har jag kikat på lite alternativa resmål till när Daniel är ledig 6 dagar i början av november. Några alternativ vi funderar på är Franska Rivieran, Österrike, Schweiz, Italien.. Någon som har några tips? 
 
Annars fick jag äntligen brevet som jag väntat på, från svenska ambassaden i Paris. Mitt personbevis översatt på franska som behövs för att ordna så kallat Social Security. Det ska alla ha i Frankrike. 
 
 
 
Glad som jag blev körde vi ner till Cathy på kanslit som länge sagt att hon ska hjälpa mig med det. Men de är experter på att säga saker men det händer ingenting så nu försöker jag ordna det själv. Återigen gör  bristen i kommunikation på grund av dålig engelska sig påmind.
Nä då måste Cathy tydligen ha Daniels och Daggens personbevis innan hon kan skicka in mitt. Varför sa du inte det? Blev fruktansvärt irriterad igen, för jag har lagt ner så mycket tid att försöka få arbetslöshetsersättning och har bara ett par veckor på mig kvar. Och det dröjer säkert minst en vecka till till deras personbevis kommer. Man tackar! 
Tror tyvärr att jag får lägga ner mina förhoppningar..
 
När vi ändå var iväg körde vi för att fylla på dryckförrådet, öl, rödvin, vatten och coca-cola. Som vanligt slinker det ner mer i korgen -lätt hänt!
 
Dags att se ikapp lite svenska program.. Hej svej!

Utgång en tisdag..

..inga konstigheter. Här kan man dricka varje dag, om det så är söndag, tisdag, lunch eller träning dagen efter. Självklart kan man dricka varje dag hemma i Sverige med om man vill men det gör man generellt inte. Här är det mer något man gör och normalt än inte normalt. 
Ofta kan man se fransmän som sitter ensamma och äter lunch på restauranger med ett glas vin. Och självklart en espresso på det. Här är det vanligt att ha tvåtimmarsluncher och att man stänger igen ett par timmar under lunchtid.
 
Redo för en helkväll på stan!
 
För första gången var vi ute och åt middag med några andra spelare i laget och deras respektive. De är inte ute och äter så ofta så det gällde att ta tillfället i akt. Även Daggens mamma och kompis som varit på besök sedan i fredags var med. Vi var runt femton personer. 
Vi träffades halv åtta på en restaurang som lagkaptenen hade bokat bord på, som ligger vid Saluhallen. Precis som med mycket annat så var det lite otydligt med om det var förbeställd mat eller inte men till slut beställde några av oss från hela menyn och andra från deras färdigbestämda menyer- fisk eller kött. 
För första gången åt vi sen middag, halv tio, vilket vi aldrig gör. Men det gjorde absolut ingenting, jag hann påbörja mitt andra glas rödvin.
 
 
Daggen ger också tummen upp!
 
_________________________
 
Efter middagen fortsatte kvällen på Mac Callaghan
 
  
   
  
 
 Merci tout le monde pour la belle soirée hier!

Barnkläder..

..är ju så roligt.
Igår hade jag och Linn en eftermiddag bara vi två. Vi körde till klädbutiken Kaibi som Gaelle pratade om i söndags när vi fikade här hemma, som tydligen skulle vara väldigt bra med barnkläder speciellt. Vi provade såklart också kläder till oss själva men jag lämnade butiken med enbart en hårklämma. Linn hittade en tröja och ett par tunna byxor, men desto mer hittade vi till Noomi. Det är jätte roligt att följa med och vara smakråd. 
 
Sen körde vi till stor Carrefour och köpte mat och diverse annat..
 
 
 
 

.Att minnas.

Varm choklad är ju bara så gott! För mig hör varm choklad ihop med höst- och vintertider. Just nu sitter jag med en filt och njuter av min andra kopp choklad framför några Greys Anatomy avsnitt på TV och en vilande sambo i andra soffan. Härligt!
 
 
Allra bäst är med vispad grädde på toppen men den användes upp till såsen igår.
Hemmagjord varm choklad ÄR något speciellt och väcker alltid minnen från när jag och min tvilingsyster var små och vi åkte skridskor eller gjorde någon annan utomhusaktivitet med pappa. Stackars pappa förresten som fick knyta fyra skridskor när det var iiiiskallt ute. Han värmde alltid våra isbitar till fötter och tår. 
När vi var bortbjudna och somnade eller var för trötta för att gå, då bar pappa oss hem och på sitt ena halvkassa ben. Ibland oss båda två. Vilken far! <3 
 
Mycket som jag kan uppskatta i efterhand, som vissa minnen!
Idag skänker jag min fina familj lite extra omtanke och kärlek. 

Happy Monday!

En ledig söndag

Söndag igen och därmed en ledig dag för Daniel...
Vilken härlig dag det har varit! En lugn promenad i det kalla friska höstvädret och vi har haft över några vänner från laget med flickvänner på fika. Max, Marie- Pier, Gaelle, Ben och Linn. Eftersom det bestämdes så tätt inpå fick det bli ett paket köpkakor och hemmagjorda chokladbollar. Snabbt och enkelt. Vanligtvis vill jag baka allt själv och gärna något mer utmanande. Får erkänna att jag funderade på det och försökte hinna. Men lika trevligt hade vi och de icke-svenskarna hade inte ätit chokladbollar tidigare så det var roligt. De gillade dem och Marie- Pier ville dessutom ha receptet. Det behöver inte alltid vara det som anses vara "bättre" som är det bästa.  
 
Idag har vi även gett Daniel en ny frisyr eller han är numera snarare rakad, precis som på Oskarshamns-tiden. Nu åkte kalufsen bort! Måste säga att jag tycker han passar bra i rakat hår, även om han är väldigt fin i längre hår om det är en frisyr. 
 
Nu har vi precis ätit en god söndagsstek och nu ska vi snart sätta på en skräckfilm. Vi får väl se hur mycket av filmen jag klarar av att se. 
 
En annan sak som vi har hunnit med idag på morgonen var att vi sökte några distanskurser till våren. Hoppas att vi blir antagna!
  
 
 
______________
 
Fikagäster
______________
 
SÖNDAGS- STROS
 
Här bor vi längst bort på vänster sida på tredje våningen
______________
 
NEW HAIRCUT
______________
 
SÖNDAGSMIDDAG!
 
Stek, klyftpotatis, gräddsås och svensk lingonsylt!
 
 
En liten parantes för er som är hockeyintresserade. Dijon vann igår borta mot Strasbourg med 4-3 och Daniel gjorde två assist. Nästa match spelas hemma på lördag klockan 20.00 med pappa och syrran på läktaren. 
 
 
En bättre söndag helt enkelt!
 

Hösten är här

En kall men härlig och skön höstdag har det varit idag och solen har tittat fram emellanåt. Så varför inte utnyttja termosen som Maria hade med ner till oss? 
Med en full termos och några koppar mötte jag upp Marie-Pier i Darcy parken där vi satte oss och fikade. Linn kom också förbi sen på en kopp. Jätte skönt ute om man var varmt klädd.
Det gäller att pass på!
 
 
Sen strosade vi en kort stund på stan. Idag är laget i Strassbourg och tydligen går matchen att köpa hem för att se på datorn. Linn bjöd över oss för att följa matchen som börjar halv sex. 
 
Dags att äta tidig middag och sen ta med en flaska rödtjut till Linn för att heja på boysen.
Sen får vi se vart kvällen leder men en sak är säker.. jag är väldigt sugen på rödvin!!
 
Happy Saturday!
 
 

Tacos & Fotbollskväll

Sverigetröjorna har åkt på och nu lägger vi oss och jäser i soffan efter tacosen. Som Daniel gjort, viktigt:-) 
Sen blir det dags att duka fram snacks, kolla Idol och Fotbollen.
Bara två saker som fattas en sån här kväll - Josen och Gery!
 
Idag har jag äntligen skypat med min kära Helena. Tack för att du tog dig tid att prata trots att du jobbade. Och ditt hektiska liv. Du är grym!
 
Trevlig fredagskväll!

Gryta & Piroger

Igårkväll kom Linn, Johan och Noomi över till oss för lite mat och såklart hockey på tv. Vi måste ju följa våra vänner i Växjö och igår var det dags för Lakers att ta emot AIK. 
 
Vi lagade för första gången en "riktig" gryta som fick inspireras från lite olika recept som jag tidigare googlat fram under dagen. Vad trevligt och roligare det är att laga maten tillsammans, att få lite hjälp. Hoppas det blir av oftare. Med musik på i bakgrunden så tyckte till och med Daniel att det var rätt roligt!
 
   
 
Först fräste vi lök, champinjoner, morötter och vitlök i smör. Grytbitarna (av fläskkött) kryddades och bryntes tills det fick färg.
 
 
Därefter fick det koka tillsammans med vatten, buljong, krossade tomater, tomatpuré och soya.
Vi lät det koka rätt länge, lite mer än en timme. 
 
Efterhand smaksatte jag med lite vad jag kände för och det blev dijonsenap, lite lingon, lite socker, mer soya, sambal oelek och olika kryddor. I slutet rörde jag i några deciliter creme fraische. (Glömde ta bild på slutresultatet)
Grytan serverades sedan med kokt ris. 
 
Deliscious!
 
Noomi kör lite skönt häng och "kollar hockeyn"
 
Ikväll är det Daniel som står för matlagningen... tacos! Även om det knappt är någon tillagning så är det skönt att för en gångs skull kunna sitta vid datorn medan någon annan gör maten.  
 
*  *  *
 
Idag har jag också provat något för första gången, nämligen att göra egna piroger. Men degen blev för kletig så jag fick den inte att hålla ihop riktigt tyvärr, därav att tre fick bli öppna. De ska vi äta i helgen, men det lilla jag provsmakade så var de goda!!
 
 
*  *  *
 

Onsdagsfika

Som vi ofta gör om dagarna gick vi in till stan även igår och fikade. Vi satte oss på O´Bareuzai som ligger på karuselltorget. För första gången följde någon annan än bara vi svenskar med och gjorde oss sällskap. Max och hans flickvän Marie- Pier som kommer från Québec i Canada. De ska också till Paris över nyår med ytterligare en annan spelare från laget och hans flickvän, så vi ska nog åtminstone äta middag ihop på nyårsafton och fira.
Max och Marie- Pier funderar på att åka till Stockholm över novemberledigheten, kul!

 

 
 
                        
 
Ikväll kommer Linn, Johan och Noomi på middag.

Rosa Oktober

Pink Ribbon- Rosa Bandet
 
Oktober är en rosa månad. En månad då Cancerfondens Rosa Bandet- kampanj pågår varje år. En månad då många företag och människor engagerar sig i kampen mot bröstcancer. 
Var nionde kvinna drabbas. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar men samtidigt är det alltfler som överlever.
Kampanjens syfte är att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancer men även att driva opinion. 
 
 
 Årets design 2013
 
Det finns flera rosa produkter som går att köpa för att stödja kampanjen. Varför inte köpa ett Rosa Band och visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer?
Det är det minsta alla bör göra!
 
 
Även här i Dijon går Oktober i rosa nyanser!
 
    
 
Pink water
 
 
 

Hattrick & Matchens lirare

Linn brukar vilja promenera till hallen för att försöka få Noomi att somna i vagnen och så blev det även igår. Det började aldrig regna så jag gjorde Linn sällskap. Vad mörkt det är redan vid sju halv åtta på kvällen.
Ja Noomi somnade och sov för första gången under en match, lite mer än halva första perioden. Jag vet en som var rätt nöjd!
 
Lille tjejen hade nog kunnat sova längre om det inte var för fem småkillar som skrek och lekte vilt precis vid oss. Efter halva matchen fick Linn ge upp med en övertrött Noomi som inte kom till ro och jag gick med dem hem, för jag ville inte vänta till halv tolv på killarna men inte heller gå hem själv i mörkret vid halv elva. 
 
När vi lämnade hallen stod det 4-1 till moståndarlaget Chamonix. Två av målen gjordes när Daniel satt i "utvisningsbåset" och ett tredje var han inne på bakåt. Inte så bra. Varför jag skriver utvisningsbåset inom parantes är för att det inte finns något bås eller någon avskiljd plats, utan spelarna sitter på en bänk på andra sidan där det kan stå  andra personer precis bredvid. Det är lite Manjana Manjana, precis som med mycket annat här. 
 
Vad hände sen?

Det var kanske bra att vi gick.
Redan utanför hallen hörde vi att det jublades och blev mål för hemmalaget. Väl hemma när jag hade satt mig till ro efter att ha ätit kvällsmål och med en stor kopp varm mjölk såg jag att det stod 6-6. Målet vi hörde utanför hallen på väg hem gjordes av Daniel och även målet därefter. 
Det blev förlängning och boom Daniel gör Hattrick och avgör matchen.Vinst!!
 
 
 
 
Matchen slutade med hattrick och matchens lirare. Vad roligt!
 
*  *  *
 
Glömde skriva om förra veckans cupmatch. De mötte Chamonix borta och ledde med 3-0 när tredje perioden började. Daniel gjorde mål 16.52 i andra perioden. Tredje perioden blev mållös för Dijon men Chamonix kvitterade till 3-3 och det blev förlängning, sen straffar. Daniel fick lägga första och sista straffen trots att han missat de senaste. Någon gång ska det vända och denna gången satte han båda. Härligt! 
Game winning score!
 
 

.Chichou.

Idag har jag träffat Chichou, tjejen jag nämnt i ett tidigare inlägg, som kom fram till mig på gymet och ville visa mig runt lite i Dijon och gå till något musem. Vi fick inte ihop någon träff förra veckan så jag skrev till henne igårkväll och det passade henne att ses redan idag. 
 
Museet visade sig ha stängt just tisdagar så dit får vi gå en annan gång. Istället gick vi och köpte en take- away kaffe och satte oss på en parkbänk innan vi strosade vidare. 
 
 
 
    
 
Kul att träffa någon härifrån och prata något annat än bara svenska. Får erkänna att jag inte förstod riktigt allt, när hon pratade historik kring några byggnader, men annars kan Chichou bra engelska. Väldigt bra i jämförelse med nivån här. 
När vi pratade kom vi bland annat in på vin och därav ost som är så stort i Frankrike. Efter att jag svarat att jag är ett stort fan av ost men inte provat så många andra än de man känner till visade C mig ett Fromagerie som hon går till ibland.  
 
 
     
 
Chichou köpte tre ostar i "välkommen till Dijon" present :-) 
Osten i formen är tydligen så krämig att den lättast går att äta med sked. Det ska bli kul att smaka!
 
Thank you C!
 
*  *  *
Ikväll ska jag och Linn gå på cupmatch igen. Dijon möter Chamonix med start kl.20.00. Heja Ducs!!
 

New Color

Efter en sommar och mycket sol kände jag att det var dags för håret att få lite färg. Nu börjar hösten krypa fram så det fick bli en något mörkare kulör. 
Eftersom de flesta här är sämst på engelska vågade jag inte gå till en frisörsalong och riskera att komma ut med rött hår. Så för denna gången 
fick det bli färgning hemma med svärmors hjälp. 
 
 
New in | New color 

En present

Den här fina kom Daniel hem med i fredags till mig. Bara sådär.
 
 
Tack min finaste!

Dijon By view.

Söndag igår och sista heldagen med Roger och Maria. Vi strosade runt på stan i flera timmar. För första gången gick vi upp i tornet Tour Philippe Le Bon som jag har velat länge, men som vi väntat på att göra tills något av besöken. Vi köpte och bokade biljetter till kvart över tre så vi hann med en god lunch på Lilla torg i lugn och ro innan dess. Vi åt på en restaurang som vi inte ätit på tidigare men som stått på vår "To Do- lista" för vi har hört att det är god mat och jag gillar deras inredning skarpt. 
 
Jätte mysigt hak och vi var supernöjda med maten allihopa. För första gången beställde jag lam och det var verkligen jätte gott. Köttet föll isär från benet. Fick lite av både Daniels och Marias mat och det fick toppbetyg.
 
     
 
Daniel åt anka med jätte god gratinerad gnocci i ostsås.
Maria åt skinka med en hel gratinerad cambera ost och friterad potatis. 
 
 
Tour Philippe Le Bon
46 meter högt. 316 trappsteg. 
 
 
 
 
 
 
Notre Dame
 
 
 
 
 
 
 
* Dijon *

Finns inget dåligt väder..

Lördagen blev väldigt lyckad trots det dåliga vädret. Som man brukar säga "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" och det stämde alldeles utmärkt på oss den dagen. Men med trevligt sällskap kan det bara bli bra och vi höll oss rätt torra.
Vi började med att kör till Chenôve som ligger precis utanför Dijon och fortsatte därifrån genom vinodlingar och småbyar. Eftersom det regnade mycket gjorde vi inte fler stopp än nödvändigt, men vi var inne i några olika vinkällare "Caves" och det blev ett snabbt stopp för att gå ut och smaka på vindruvorna. Nu var druvorna snäppet mognare och godare än för ett par veckor sedan.
 
 
Oktober är skördesäsong. Vi kunde se många bilar och plockare utan bland vinodlingarna klädda i stövlar och regnställ som var ute på fälten flera dagar i rad. Vi hamnade spontant på en familjeägd vingård där vi gjorde vinprovning i deras vinkällare. Väldigt trevligt och lite mysigt när det är familjeägt och föräldrarna stod påklädda för att plocka vindruvor och dottern skötte de guidade turerna. De hade femtio plockare som skulle vara ute nu torsdag till tisdag. 
 
 
 
På familjegården och vinprovning:
 
 
 
 
 
Roger och Maria kom hem med 6 olika flaskor vin efter dagsturen varav en var en större rosé "magnum". När vi väl började känna att det skulle sitta fint med lunch hittade vi inget inhemskt ställe inne i byn. Ett ställe hittade vi i för sig men då fanns det självklart ingen parkering. Men vi hamnade på ett finare hotell/spa där det fanns färdig tre rätters meny med ett par olika alternativ. Så det fick bli varsen sådan och jag valde det alternativet som ingen annan av oss valde eller som jag inte visste vad det var. Kul att testa nytt!! 
Det är inte direkt var dag man äter tre rätters till lunch,så det var en liten rolig grej. 
De kom till och med och skrapade av brödsmulorna på duken mellan måltiderna. 
Utöver de tre rätterna fick vi varsen liten musselsoppa som för-förrätt, så det slutade med en fyra rätters i nästan två timmar. 
 
En jätte god men framförallt en vacker lunch!
 
Musselsoppa innan våra tre rätter
Min förrätt: lax&räkpaté
De andras Tomat & mozzarella förrätt
Fisk till huvudrätt, de andra åt kött
De andras efterrätt
Min efterrätt: Pina Colada- sushi
(stora mashmallows bitar täckta med kokos, ananassorbet med någon smaksatt grädde och en ananasshot)
På kvällen mötte vi upp Daggen och hans pappa Thorbjörn på en jätte mysig pub för att ta en kall innan vi gick vidare till restaurangen och en bit mat. En jätte trevlig restaurang med fin inredning av komönster på möblerna, bra service och trevlig personal. Vi åt alla varsin rumpstek med olika tillbehöver. Äntligen en stor och riktigt god köttbit, som jag längtat. Nästa gång ska jag ta 400 gram kött för 250 gram var visst inte tillräckligt, åtminstone inte den här gången. Tur två andra inte åt upp sitt. 
*  *  *
 
Efter middagen gick vi vidare till Mac Callaghan och mötte upp en spelare i laget, Ben. 
 
Tack för en jätte trevlig dag!
 

Svärföräldrarna på besök

Först en snabb tillbakablick. I torsdagskväll körde vi och hämtade Roger och Maria på stationen, som kom vid tjugo i tio. Efter en dag på resande fir var de småtthungriga så vi gick inom våra kebabvänner på stället nedanför oss och tog "take away". Därefter hade vi en trevlig kväll med ostbricka, vin och mycket prat. Med andra ord, det blev en sen kväll!
 
Vad skönt och mysigt att Daniel hade lite senare träning igår så att vi hann ses allihopa en kort stund på morgonen innan han gav sig iväg. Roger åkte ner med Daggens pappa till hallen för att kolla killarnas träning men det var inget som jag och Maria var intresserade av, såklart! Vi strosade i butiker, tog en fika och Maria shoppade loss. Det var jätte trevligt med egentid och "girls- things".
 
 
Det blev en senare men mycket god lunch på det vad jag kallar "biblioteksfiket" uppe på Darcy torget tillsammans med Daggen och hans pappa. På torget stod tält uppradade med olika sportklubbar som visade upp sig, bland annat Dijon Hockey. Sönerna och deras pappor fick leka av sig lite med att skjuta några puckar var. Maria och jag åskådade sporten, precis som i vanlig ordning.
 
 
 
Det blir olyckligtvis ingen match ikväll, för målvakten i motståndarlaget var med om en bilolycka och blev allvarligt skadad. För min och Daniels del gör det absolut ingenting för Daniel kunde joina med öl till lunchen och dricka vin på kvällen. Det bästa av allt att vi får en heldag och en extra dag ihop idag. Tråkigt för svärföräldrarna som förstås gärna velat se hockey.
 
Efter en heldag på stan och en extra kväll ihop ikväll ändrade vi planerna och åt middag hemma igårkväll. Daniel och jag bjöd på vår goda laxgryta med potatis. Kvällen fortsatte med Idol, vin, snacks och trevligt prat. Det blev ännu en sen kväll, för sent, åtminstone för mig och D som inte alls var trötta.
 
 
Lördagsmorgonen började med en tripp bort till bageriet för att köpa en nybakad baguette i väntan på att de andra vaknade till. 
Idag ska vi köra ut på landet till vinodlingar och byar. 
Så nu är det dags för mig att göra mig klar inför en ny dag och nya äventyr innan de andra är tillbaka från att ha lämnat en av bilarna i hallen.
 
Ha en härlig lördag!
 
 

I väntan..

.. På svärföräldrarna får denna härliga dryck göra mig sällskap. Älskar vin. Älskar vardagslyx.
 
Weekend Every Day Here!

Elle & Paris

 Öppnade Elle- tidningen igår och vad kom efter bara några sidor? Eiffeltornet!
Tidning från Sverige, bor i Frankrike...
En sak är säker, det blir Paris på nyår!!
 
 
Elle # Eiffeltornet # Paris
 
 
 
 

Inför besök

 
Gårdagen blev en välfylld men bra dag. På morgonen fick jag plötsligt för mig att möblera om i vardagsrummet, med anledning av att elementet tidigare varit bakom en av sofforna. Kylan har börjat smyga sig hit på kvällarna/nätterna så det var lika bra att ta tag i det. Med få möbler gick det både smidigt och fort. 
Det är så kul med inredning och att möblera om!
 
 
Daniel och laget hade lugn träning igår i form av rehab (läs bastu och bubbelpool) på eftermiddagen. Vi passade på att städa lägenheten innan dess. Efter deras träning tog vi minibussen för att uträtta lite ärenden. Det blev en snabbvisit på Ikea för att köpa ett täcke och en kudde. Sen blev det storhandling i matbutiken inför vårt besök från Sverige ikväll. Svärföräldrarna kommer hit sent ikväll och stannar till tiiidig måndagmorgon.
 
 
 
På tal om något helt annat är många fransmän inget vidare på att parkera. Precis som att det ligger hundbajs lite var som på gator och trottoarer är det Inte heller sällsynt med dåliga parkeringar.
Bilarna står sällan åt samma riktning och sällan utan minst ett däck uppe på trottoaren. Ibland står de även ute i korsningen eller på övergångsställ. 
 
   
 
 
Det ska bli jätte kul med besök av Roger & Maria, välkomna!
 
Ha en skön torsdag allihopa!
 
 

Sinnesro

 
 
.Detta är något jag måste öva på. Lättare sagt än gjort.
 
Ha en underbar dag mina vänner!

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0