Ett break!

På grund av nytt jobb och andra omständigheter har jag mycket i mitt liv och i min vardag just nu så därför har jag valt att göra ett uppehåll i mitt bloggande för en stund. Fokus kommer att ligga på viktigare saker i mitt liv för att få ordning och reda.. 
Det är jätte roligt att blogga så förhoppningsvis dröjer det inte särskilt länge tills jag är tillbaka här igen. 
 
Önskar er alla en trevlig helg Och frestar med en bild från förmiddagens morgonmöten!
 
 
Själv får jag bästa pappa på besök snart..
 

En vecka själv hemma!

Igår fick vi äntligen vår soffa igen och jag hade glömt att den är SÅ stor, den tar upp hela vardagsrummet.
Så nu kommer det bli att vi sitter i varsin ende och hörna av soffan igen:-)
 
Min hörna!
 
Efter jobbet tog jag mig till Willys för att handla igen, var inte så mycket jag behövde men det är kul att strosa runt utan stress och kika så det blev som vanligt mer än beräknat.
 
Har lagat mat och donat lite i min ensamhet. Nu är Daniel och Gery snart på väg till Magaluf och har precis boardat planet. En vecka för mig själv väntar men jag tycker det ska bli rätt härligt och skönt. Älskar vara själv ibland sen får vi se i början av nästa vecka om jag fortfarande känner så. 
 
Blåsig men fin cykeltur till matbutiken. 

Första dagen!!

Då är jag hemma efter första jobbdagen, känner mig helt slut i knoppen. Vi skulle hållt på till fem men vi avslutade tidigare idag första dagen och kör på imorgon igen. Många nya ansikten och namn, nya intryck.. Ja det har tagit på krafterna Men jag känner mig peppad och längtar till klockan Ringer imorgon bitti. Hoppas gå sova bättre inatt för var uppe som vanligt flera gånger men vid fem ville jag bara upp och iväg men somnade om. 
 
Ikväll kommer svärflräldrarna med vår stora soffa som varit i Gislaved medan vi varit i Frankrike så igår satt vi sista gången på golvet och åt. 
Vi åt däremot en jätte god och enkel fläskytterfilé gryta meD ris. Mums! 
 
Ytterfile, kök, champinjoner, grädde, buljong, röd paprika och diverse kryddor. Kokt ris. Färdigt!! 
 
Sitter på balkongen och får lite sol som lyser emellanåt när molnen inte är inväger, slappar och äter ett stort mellanmål. 
 
 
Ha en bra tisdag allihopa!!

Imorgon börjar allvaret

Sista dagen innan jg börjar jobba.. Heltid. Efter att ha varit inställd på att tillbringa sommaren i Göteborg då jag hade ett jobb klart med start 1 maj ska jag nu istället bli kvar här i Växjö. Det kan vända fort. De ringde i måndags och ville ha mig på intervju, vi körde för att flyttstäda och flytta in i tisdags och mitt i det var jag på intervju. Dagen efter ringer de och jag fick det. Startar imorgon. Wow! 
 
Har haft fullt upp med allt sen vi kom till Sverige så det har inte direkt varit mycket till "semester" men det ska bli jätte roligt att börja jobba. Efter att ha sökt nästan 100 jobb sen i början av januari och kollat i stort sett varje dag i dijon Känns det skönt att det till slut gav utdelning. 
 
Så idag är det tvätt som står på schemat förDaniel  åker till Berget i Magaluf med Gery på onsdag och jag börjar jobba imorgon.. 
 
 
Gjorde på kokbar créme fraische för första gången för vi glömde köpa grädde igår men blev gott!
 
Precis lagat god korvstroganoff och ätit lunch i loungemöblerna men tyvärr går Växjö ingen sol idag men heller inget regn. Wei!
 
Dags att gå ner i tvättstugan.. 
Jobbångesten och nervositeten börjar smyga sig på sakta men säkert:-)
 
 

Stryka, stryka och stryka...

Igår lämnade vi Ängelholm efter frukosten och styrde golfen mot Växjö!! Storhandling stod på schemat så det gjorde vi direkt innan vi kom till lägenheten. Min förhoppning var att äntligen kunna sitta i solen eftersom det inte blev alls mycket i helgen men NEJ vi lämnade det fina kustväder för sämre Växjöväder. Yes!
 
Startade dagen med en kopp kaffe på pappas balkong. God morgon Storgatan!
 
 
..men kanske lika bra det för vi fick gjort en hel del i lägenheten sen avslutade vi med tacos och jag strök gardinerna medan vi tittade på Mästarnas Mästare. Jag som aldrig stryker passade på att stryka lite kläder och fortsatte även i morse. Halv tio igår gav jag upp för film och snacks sittandes på madrassen.. Skönt!
 
 

En afton med sol, vin och oxfilé a' la Papa

Farmor fick spendera födelsedagen på sjukhuset efter att det konstaterats att hon brutit revben men redan tre dagar senare, i torsdags, kom hon hem igen. Alla pappas syskon var hemma i Tårstarp hos henne. 
 
På natten hade hon svårt att andas och fick åka in igen på långfredagen när vi var hos mamma. Känns SÅ skönt för mitt samvete att vi bestämde oss för att åka hem. Har inte träffat henne sen i augusti.
 
Så i lördags, på påskafton, hade vi nästan en heldag med pappa och körde in till Helsingborgs lasarett efter lunchen. Det blev ett snabbt stopp på Väla på vägen in..
 
Där låg hon, själv i ett litet rum utan fönster och tittade rakt in i väggen. Min farmor.
Det var jobbigt att se henne ha så svårt att andas, varje andetag var så tungt.
Hon fick syrgas och jag satt hon höll henne i handen och pratade. Fina farmor!
Sen kom fastrarna och då blev det fullt ös i rummet och de matade henne med smörgåsar. Sen förflyttades hon till Ängelholms sjukhus. Nu är farmor stammis på Sjukhusen.. Tur hon gillar deras egengjorda smörgåsar, gärna med allt på:-)  
 
En solig dag som vi spenderar på olika sjukhus! 
 
Redan igår mådde farmor bättre, härligt! En envis och stark 94 åring! 
 
På seneftermiddagen satte vi oss på pappas terass som är gemensam med grannarna. En förrätt, laxtoast, och vitt vin!
 
 
 
 
Sen grillade vi oxfilé och till middagen öppnades två flaskor rödvin. 
 
Sen åt vi ost och kex med Twilight på i bakgrunden.
 
 
Tack pappa för du skämde bort oss och för en bra dag Ihop!
En dag med mamma och en dag med pappa.. Kvalitetstid!
 

Det blev en påsk i Skåne!!

Vi vaknade upp i Växjö och hade tänkt spendera helgen där med att fortsätta packa upp och dona... Men ibland kan det svänga fort. Jag hade, som väldigt ofta, beslutsångest och det blev ingen rofylld morgon. Rutinmänniska! 
 
Men efter många om och men packade vi lätt och for iväg vid tolv.. Mot Skåne!
 
Pappa jobbade hela dagen men mamma är långledig över påsken så vi har haft en mysig spontan dag i Helsingborg. Började med lunch och en espresso innan jag följde med mamma till Maxi och handlade. Sen körde vi ner till havet och strosade i blåsten längs vattnet. Småkallt men så fint!
 
älskar havet!
 
Solen stack fram så vi passade på att lappa två minuters sol:-) 
 
Lunch o kaffe
 
 
Mammas lägenhet är alltid i ordning 
Snyggt och stilrent!
 
Mamma och Daniel i skrattanfall
 
Vi åt lax, kokt potatis med romsås
 
Tack för mysig dag bästa mamma!
 
Nu är vi hemma hos kära pappa som ligger här i mitt knä och vi glor på film.. Han ska upp tidigt och jobba för att sen ha en dag med oss:-)
 
Glad att vara hemma hos La Familia<3

En Skärtorsdag

Tredje dagen i lägenheten och det var bara att fortsätta fixa och packa upp. Men vi gjorde inte särskilt mycket med det utan istället började jag dagen med plugg Framför tvn. 
 
 
Efter lunch och någon låda mindre att packa upp gav vi upp för dagen och gick på stan med Josen, mycket trevligare! Det behövde jag efter två heldagar inne i lgh. 
 
Ett besök på Systemet och Coop så var kvällen räddad. Vi satte oss på Gerys balkong och drack Corona, Tom kom, Basse kom, Björn kom och Modig kom. Vi blev till slut åtta stycken. 
Sen  bjöd vi Josen på middag men vi lagade det hos honom...
 
Han har fått det jätte fint i sin renoverade lägenhet med nya möbler. Snyggt!
 
Sen tog vi oss till Gery igen och satt där hela kvällen!!
Kul att träffa boysen igen...
 

Flyttkaos!

Kom till Växjö igår förmiddag från Gislaved för att flytta in i vår lägenhet igen. Josen flyttade ut i måndags och igår var det dags för mig att flyttstäda. Han frågade om jag ville och ja varför inte När jag inte jobbat på länge och det är till oss själva?
 
Laddade med en kopp kaffe hemma hos Josen först!
 
Lite rosor och godis förgyllde städningen något! 
 
Var fullt upp heela dan med städning och röj. Daniel hade en härlig dag med lunch på stan och häng med grabbarna. Liiite avis!
 
Daniel fick en Moccamaster av Maria och Roger i födelsedagspresent. Undra vem som blev glad? 
 
Den var viktig att packa upp inför morgonen idag. Vad är en morgon utan kaffe? 
Älskar den! Gott kaffe, snygg och SÅ snabb.
 
Idag har det städats färdigt, några maskiner fisk gjort, putsat fönstren (tyvärr balkongen kvar) börjat fylla skåp och garderober... Det börjar ta sig!
 
 
Middagen blev på madrassen framför tvn. Rätt mysigt! Soffan får vi förhoppningsvis hem nästa vecka.
 
Imorgon måste vi storhandla och göra lite andra inköp och ärenden...
 
Trevlig kväll alla!

TwentyNine!

14 april.
Daniels födelsedag.
Farmors födelsedag!
 
Scones
God morgon & Grattis Hjärtat på din dag!
 
O grattis kära farmor! Hoppas du haft en bra dag även fast du ligger på sjukhuset Och brutit revben. Stor kram
 

Smygfotografen!

Daniel är så fin i sin nya jacka så jag smygfotade när vi skulle in till samhället och handla!
 
I got u!
 
Vi tar en kaffe och svärföräldrarna shoppar!:-)
 

Nygräddade frallor!

vaknade tidigt men gick inte upp förrän nio och då var kaffet kokat och frukosten framdukad Då det var bara att sätta sig uppe i soffan. 
Roger hade handlat frallor som fortfarande var varma, ny korv och ost!
Tackaaar!
 
 
Nu ska vi iväg på lite ärenden i samhället!:-)

Kebab & Massage

Onsdag och jag vaknade redan sju med ingen lust att somna om så det blev upp ur sängen redan innan åtta. Ringde mina kära föräldrar och min syster och drack två koppar kaffe Innan klockan ens blev nio. En stadig frukost och plugg. 
 
Roger bjöd oss på lunch nere i restaurangen Källan. Vi åt kebab, jätte god!
 
 
Väl tillbaka i huset svirade Roger och Daniel om till att spela golf. Själv har jag tvättat, pluggat och lagat middag. Men däremellan körde jag iväg till min bokade massagetid klockan fyra på Ambrusia inne i samhället. 
 
 
 
Hade bokat 30 minuter men det slutade med 45 minuter gör hon tyckte jag var så stel och hade dålig blodcirkulation. Tackaaar! Hade gärna haft mindre knutor och spänningar dock.. 
 
Borde unna mig detta oftare!

En regnig tisdag i Småland

Var rätt härligt att vakna upp och höra regnet ösa ner utanför fönstret. Hade gärna legat kvar länge men ville "fånga dagen". Låter som att det var tidig morgon men klockan var trots allt ändå nio;) 
 
God morgon!
Plugg- time med tredje koppen kaffe!
 
En lång stor frukost tillsammans sen har jag pluggat dvs. granskat tre andras arbeten och gett feedback och sen kollat lite jobb och gjort andra ärenden på datorn. Perfekt väder för en dag framför datorn och jag hade/ har en del att göra efter att ha varit på resande fot sen vi kom hem till Sverige. 
 
När svärfar kom hem körde vi förbi Daniels farmor och farfar och sa hej. På vägen hem handlade vi lite och sen har jag lagat middag. Det blev likt söndagens middag men ändå helt annorlunda, hel fläskfilé i ugn serverat med ris och gräddsås. 
 
Maria är iväg i Örebro på Mässa ända fram till fredag kväll så det är bara vi tre hemma. Männen zappar mellan fotboll och hockey så jag ligger inne i svärföräldrarnas säng som är höj och sänkbar och kollar tv. SÅ mycket bättre!
 
 

Mys i Huskvarna

Igår lämnade vi Stockholm för nya äventyr och vårt sista stop på roadtrippen- Huskvarna, här Marte, Ante och barnen bor. Vi har inte setts på över ett år, helt sjukt. 
 
Barnen, Marielle och jag bakade banankaka. 
 
 
 
 
Tack för god middag, fläskfilégryta a la Ante med ris och trevlig kväll Vänner!!

Medis Bar & Kök

Shopping. Uteservering. Falafel. Carnitas.
 

Startade dagen med en stor god frukost hemma hos Anna och Christian, som en hotellfrukost:-) 
 
Vi var inne i stan runt tolv och då blev det att vi gick i några få butiker innan vi tog oss till Medborgarplatsen "Medis" för att äta lunch och ta en kall på någon uteservering. 
Blev enkel snabbmat till lunch för oss, kebab och falafel på en bänk.
 
 
Medis Bar & Kök
Daniel köpte en snygg Ljung vårjacka!
 
Mamma och Anna åkte för att träffa vår mostern och kusiner, Daniel och Christian tog sig hem för att förbereda kvällens middag Men jag hade knappt hunnit dricka min öl så jag satt kvar i soffan ett tag själv:-) Sen gick jag i lugn och ro i några butiker på Söder, inom Ica och handlade för att sen ta mig till A&C där det bjöds på öl och  snacks! 
 
 
 
Vi fortsatte förbereda kvällens middag så jag gjorde guacamole och Anna en mangosalsa. Christian hade redan satt köttet på långkok och gjort tomatsalsa. 
 
Rödvin och Carnitas! 
"Riktig" tacos!
Fläskkarre som kokats länge i 1,5 liter coca Cola Och olika kryddor. Mums! 
Daimparfait a'la Anna som jag älskar. Först tänkte jag "hur ska vi orka varsin så stor skål?" men det var inga som helst problem;) 
 
Tack för en trevlig och supergod lyxig middag & tack för denna helgen!! 
 
Nu sitter vi på E4:an igen på väg mot nya äventyr, Huskvarna!! 

Bröderna Olssons Garlic and shots

Gick nere längs vattnet en liten bit i Hammarby Sjöstad på väg till Annas jobb, Åhléns. Det ligger jätte nära där vi bor. 
Oj vad alla tyckte vi var lika. Det var längesen vi fick så många reaktioner:-) 
 
Varken jag eller Daniel var särskilt shoppingsugna så vi satte oss och åt lunch i Kungsträdgården. Tom och Christine är i Stockholm i helgen med så de kom förbi och sa hej, jätte kul att träffas igen. 
 
 
 
När vi hade mött upp mamma tog vi oss till Hornstull och satte oss på tjoget, skönt hak. Anna och Christian kom också dit efter jobbet.
 
 
Sen tog vi T- banan till Medborgarplatsen för att äta och det blev på det kända stället Bröderna Oösson som är kända för att ha vitlök i allt, och då menar jag verkligen allt. Det var vitlök i mat, dryck och efterrätter:-) 
 
Daniel satt på rätt plats;) 
 
Barhäng i väntan på bord!
 
 
 
 
 
 
Åt honungsglaserade revbensspjäll med friterad potatis, SÅ gott!

Nespresso

 
 
 
 
God morgon Stockholm!
 
 
Vaknade redan Åtta när jag tänkt sova länge. Så en espresso på den inglasade balkongen får starta denna soliga freeedag!
 

STOCKHOLM

Då var vi här!!
 
Redan vid tio lämnade vi familjen Anderlycke men planerna ändrades kvällen innan, så istället för att göra ett stopp i Örebro på väg upp styrde hi kosan direkt upp mot Stockholm. Redan i Jönköping tog vi mackstopp och köpte kaffe & smörgås. Sen 45 minuter senare stannade vi och åt lunch för att sen köra hela vägen.
 
 
Vi lånar Matz fina lägenhet i Hammarby Sjöstad och de tigger bara 15-30 min gång ifrån Anna och Christian.
 
Det blev en mysig kväll hemma hos de efter lite styrka på deras gym Sats, skönt köra lite men framför allt kul att se vart de tränar. Sen lagades det mat, duschades i omgångar samtidigt som någon kollade hockey. Men sen åt vi god wok med ris till hockeyn, drack vin och åt lite choklad. Lakers vann!!
 
 
 
Tack för mysig torsdagskväll!

Vääxjö

Nästa stopp på roadtrippen - Växjö!
 
Vi följde med på Toves gympa:-)
 
Sen bjöd Gery på korvstroganoff och makaroner innan vi skulle på hockey! 
 Växjö Lakers- Färjestad
 
 
Åt god buffé idag igen men denna gången blev det asiatisk buffé på en ny restaurang (för oss) i Växjö.. svårt att sluta äta och jag blev SÅ mätt efter tre omgångar.
Bästa sällskapet;-)
 
Sen fikade vi på Coretto med Gery, Lenny och Dennis innan jag och Daniel gick hem till Josen "oss". Vi fick även se hans nya lägenhet som han har köpt i huset jämte oss, en tre. Jätte fin! 
 
 
Ikväll åt vi för första gången Pulled Pork som åts med pitabröd. Oj vad gott! Första men absolut inte sista gången!! Tack familjen Anderlycke.
 
 
Ville charmtroll:-) 
 
Stort tack för att vi får sova hos er. Det är så mysigt att vara med er!

Svärfar 57 år!

1 april och det är Rogers födelsedag.
 
 
Efter en sen kväll och rätt dålig nattsömn steg jag ändå upp lite i nio, satte på kaffe (morgonens viktigaste), tömde diskmaskinen.. Ja sen var det dags att börja göra sig i ordning för nästa stopp på roadtrippen. Växjö!!
 
 
 
Men först åt vi lunch i Anderstorp på "Pappas bistro" med svärföräldrarna och det var redan vid tolv eftersom de arbetar. Lunchbuffé och nu är jag proppmätt, lyckas aldrig sluta äta när jag egentligen är mätt. En kaffe på det sen var det iväg mot Växjö.. 
 
Vi vi ska bo hemma hos kära familjen Anderlycke:-) Ska bli SÅ kul att träffa alla våra vänner i Växjö, som vi har saknat er! 

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0