Monday

 
 
 
 
 
 
 
 

Pancakes

Idag har varit en väldigt lugn dag. Det är söndag, vilket betyder veckans enda lediga dag för Daniel. 
De kom hem sent inatt eller snarare tidig morgon efter att ha spelat bortamatch i Caen igårkväll. De förlorade tyvärr med 6-3 och det var tydligen ingen bra insats av någon i laget. Andra förlusten i rad. 
Hoppas på en bättre laginsats och vinst på tisdag.
 
Började morgonen med nyhetsmorgon, två koppar kaffe och lite bloggande medan Daniel sov. Väckte en trött själ med nystekta pannkakor. Gofrulle!
 
 
Hoppas ni haft en bra söndag med!

Saturday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bara älskar denna minen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom det inte blev något mitt-på-dagen vin igår som jag ville, fick det bli idag. Och med Notre Dame bakom mig. 
 
                 Harmoni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEW IN

Igår tidig eftermiddag fick jag för mig att jag helt plötsligt ville hitta på något, ta ett glas vin på någon uteservering. Men Daniel blev hemma för att vila och Linn med familj var fikasugna så det slutade med inget vin med ännu mer shopping, by my own. 

 
New in: Friday
 
 
 
*  *  *
New in: Saturday
 
*  *  *
New in: Last week
Köpte bland annat denna svarta koftan förra veckan
 
Nu får det nog vara stopp på shoppingen ett tag framöver.
Vi får väl se hur det blir med den saken!

Ny | Blogg

Som ni har märkt ser bloggen helt annorlunda ut. Häromdagen satt jag i timvis med utformningen av gamla bloggen men utan resultat. Ni som känner mig vet att har jag gett mig in på något vill jag fullgöra det och gärna på egen hand och för bästa möjliga resultat. Men efter många timmar av frustration bytte jag tema helt på layouten och började om på nytt.
 
 
Ibland är det det som krävs, att just börja om på nytt! 
 
 
Tur att jag tycker det är roligt med datorer och layout. Jag längtar till att sätta mig ner och fortsätta experimentera. Det gäller bara att avsätta tid för det då tiden verkligen springer iväg.
 
Det är på god väg och det kan alltid bara bli bättre!
 
 

Hello Pie

Pasta, potatis eller ris? Nej, nu har vi snart förätit oss på det.
Nya klädesplagg och ny blogg, så varför inte en ny maträtt? En paj. Verkar nästan vara inne i någon sorts "förnyelse" fas.
Av någon anledning har det varit svårare med min inspiration här i Frankrike, men nu ska det börja försökas varieras mer i matlagningen. Kul. 
 
 

Kvällspromenad

Ikväll gick jag och Linn på en trevlig "leta vingårdar"- promenad till Genóve som ligger precis utanför Dijon. Enligt kartappen 2,7 km. Ett tag kändes det som att vi aldrig skulle komma fram men vi traskade på och använde vår käre app. Och vi fann dem. 
 
Det var väl inte så svårt?
 
 
 
 
 Photos: by Linn
 
Välbehövlig promend efter att suttit tre timmar med bloggdesign UTAN resultat! Frustrerande..
Tack Linn!

Sunshine

********************
För fint väder för att stanna inomhus hela eftermiddagen så det blev en stund by my own. 
 
.Pär och Maggio fick vara med en liiten stund.
 
Mamma, var det snusgrejen som avgjorde val av tidning till Daniel?:-)
 
********************
En annan solstråle som alltid lyser starkt i mina ögon oavsett väder är min syster!
"Får fem av fem solar"
 
Sunshine!!

Live- intervju med Smålandsposten

Oj sov till halv tio idag, välbehövligt! 
 
Matchen igår slutade med förlust för Dijon (3-5) mot Morzine. Det var ingen särskilt bra match eller insats från någon i laget. Redan första perioden låg laget under med 0-3 men sedan i andra perioden kom laget igång bättre. Ett tag stod det 3-3 men Morzine gjorde snabbt 4-3. Något positivt är att Daniel gjorde ett mål.
Johan blev matchens lirare!
 
Solen skiner här idag igen så efter lunch tänkte jag ta med mig en tidning och lägga mig någonstans utomhus. Halv fyra ska Johan och Daniel göra en live- intervju med Smålandsposten. Kika in på smp.se.

Tidigt idag på morgonen åkte Lisa hem till Sverige igen efter två veckor här. Det har varit jätte roligt att ha dig här!! "Kom te baka" som Linn skrev.
Ikväll är vi alla hembjudna till Linn och Johan på middag och se Örebro- Växjö. Mycket trevligt! Det ska bli ovanligt roligt att titta på hockey bara för att två av Daniels gamla lag möts Och man både känner och känner till spelare.
 
Nu är det som "vanligtigen när allas besök har åkt hem och det är vi fem (sex med Noomi) igen, "La familia"!
 
Dags att se gårdagens avsnitt av Hollywood fruarna innan jag går ut i det fina vädret. Alltså Gunilla Persson? No comments! 
 
Ha en underbar Lill- lördag för det ska jag ha!!

Parkhäng

Vaknade flera gånger inatt och kände mig lite konstig, inte helt hundra. Låg kvar i sängen i en och en halv timme efter jag vaknat sista gången runt åtta. Bad Daniel sätta på kaffe och hämta iPaden sen gick jag upp och tog mig en kopp kaffe med mig in i sängen. Ingen brådska inte!
Nu känner jag mig som vanligt. 
 
 
Efter lunch mötte jag upp Linn, Lisa och Daggen i Darcy Parken där vi hängde i två timmar. På vägen hem handlade jag lite småskit. Fler matlådor, tandtråd, en buddhaprydnad, hårinpackning och baguette. Vilken salig blandning tänker ni säkert,  inte en sak som tillhörde någorlunda samma kategori. Ibland blir det så. 
 
Att jag köpte en buddha är för jag länge velat ha en sådan men inte hittat den rätte. Den är liten, vit och rogivande. Den kunde varit ett par storlekar större men desto lättare att färda hem i vår.
 
Daniel stack nyligen iväg till hallen och jag tar det lugnt i soffan innan jag ska laga mat. Sen ska jag möta upp Lisa för ikväll är det Game- time igen men denna gången i cupen. De möter Morzine precis som förra tisdagen. Daggen skadade tyvärr sin högra bröstmuskeln i lördags på matchen och ska inte spela ikväll. De tror att det är en bristning. Daniel kände sig inte helt kry men det hoppas jag hinner ändrar sig.
 
Kom på en sak som inte alls har med detta att göra men redan sen vi visste att vi skulle flytta hit har man hört att det är vanligt med hundskit på gatorna och JA det är det. Jag har för vana att för det mesta titta neråt när jag går, så än har jag inte åkt dit. Vi pratade om just detta härom veckan och Daniel sa att han inte sett något på gatorna. Nästa kväll efter att vi hade kastat pil och skulle hem (som tur var), vad tror ni hände? Daniel trampar i en stor hundskit. HaHa, den som sa det....
 
En annan rolig sak är att en tjej kom fram till mig på gymet och pratade lite. Charlotte heter hon. Det slutade med att jag fick hennes nummer för hon ville visa mig runt någon dag eller göra något. Kul!
 
Nu håller vi tummarna för en vinst!
 

Vingårdar

Äntligen var det dags att utforska utsidan av Dijon och komma ut bland vingårdarna. Vi handlade på morgonen och förberedde vår picknick med salami/brie baguetter, juice, nachorester och annat gott! Halv tolv kom vi iväg med lilla bilen.
Älskar att göra utflykter, att bara köra runt med bil eller som när vi hyrde vars en moped i Grekland för många år sedan med mamma och vår moster Eva. Då kan man köra runt och stanna precis när och var man vill. 
Man behöver inte köra långt ut för att komma till vingårdarna, utan det räcker att hålla sig rätt nära Dijon och köra en liten bit. 
Det var en underbar dag med strålande sol, underbar natur med alla vingårdar och vackra byar med gamla hus i ljusa färger. Vi tog ett fikastopp med kaffe och vin i en av byarna innan vi körde tillbaka för att stanna bland vingårdarna och äta vår picknick. 
 
 
 
Vi kom tillbaka till stan redan vid tre tiden så vi satte oss på Lilla Torg. Sen hade vi en lång och skön eftermiddag/kväll hemma. Till middag bjöd vi på biffar med klyftpotatis, brunsås och coleslaw. Vi såg två filmer, drack vin och åt gott. En härlig sista kväll med mamma innan hon lämnade Dijonigår vid lunch.
 
En bättre söndag

Egengjord dijonsenap

Lördagen började med nybakad baguette till frukost innan vi tog en lugn promenad längs kanalen till sjön Lac Kir i det fina vädret. Hem om och gjorde oss i ordning för en heldag på stan, bara jag och mamma. Daniel hade haft värmning på morgonen och sen fick han en dag för sig själv så att han kunde ladda inför kvällens match.
 
Vanligtvis brukar jag inte shoppa när jag går på stan med mamma, men vad hände? Det köptes både en tunnare kofta, en crémefärgad halsduk, en vit kortärmad topp och en jacka! Mamma köpte ett par ballerinaskor. Alltid något.
Lördag och skinande sol innebar att det kryllade av människor på stan. Det var fullsatta uteserveringar på Darcy torget där vi tog en fika! Härligt!
 
Klockan fyra var det dags för mamma att utnyttja en av sina födelsedagspresenter- att göra sin egna dijonsenap. På vägen dit satte vi oss på ett "nytt" ställe vid Notre Dam för ett glas vin. Väl på plats för senapstillverkningen insåg vi att det var mamma och tolv andra personer som kände varandra. Först berättades historien bakom dijonsenapen, som visade sig komma ursprungligen från Kina. Därefter mortlades senapsfröna ordentligt, innan lite druvvätska blandades i (vätskan innan det blir vin) och sedan i med tre nyper salt. Viola! 
Till den färdiga senapen serverades ett glas vin och en tallrik med olika delikatesser. Den mjuka osten var grymt god, men inte tänkte jag på att fråga vad det var för någon. Smart. 
I fredagskväll fann jag en nykomling till mina favoritostar- Babybel. Nu förstår jag dig Gery, den är grym! 
 
Ett glas vin vid Notre Dam
Vinnarinstinkten i mamma kom fram
 
Innan kvällens match bjöd jag mamma på nachos här hemma innan vi promenerade till hallen med Lisa och Linn. Dijon mötte ett av seriens topplag Briancon och det slutade tyvärr med en förlust och ingen vidare bra insats från min andra hälft. Nya tag ikväll!
 

Marco Polo

Efter nästan fyra mysiga dagar och kvalitetstid med mamma är jag nu tillbaka på bloggen.
I torsdags körde vi hem om och tog ett eller två glas vin och åt lite snacks innan vi gick in till city.
Vi började med att ta en dricka på "karuselltorget" Och jag har funnit ett ställe som säljer cider. I'm Happy! Än har jag inte lärt mig dricka öl men jag har börjat ta en klunk då och då för att så småningom kanske tycka det är gott. 
 
Middag åt vi på en ny restaurang (ny för oss) som ligger på "lilla torg", där vi ätit på flera andra  restauranger. Fint ställe och jätte god mat. Daniel åt tigerräkor, jag två laxfiléer och mamma ribs med pommes. 
 
I fredags hade Daniel hunnit iväg på träning när mamma och jag gick upp. Som jag skrev i inlägget före så gick vi till Saluhallen och lite i butiker på förmiddagen. 
Efter en lunch hemma tillsammans med Daniel gick vi alla tre in till stan. Vi var fikasugna så det blev en fika direkt på ett av ställena vid karusellen Där jag visste de hade goda crêpes. Mamma ville såklart ha en crêpes när hon övar här. Nutella med apelsinsaft, smakade som romerska bågar. Vem skrapade skålen med nutella? Moa!
Dagens fynd - en hatt
 
Senare på eftermiddagen satte vi oss i solen och tog en dricka på Mac Callaghan. Solen har hittat hit igen och är här för att stanna i ett par dar. Det gillar vi!
 
Vi var alla tre smått sega så vi gick hem för lite vin, snacks och slappe Innan vi gick till en bar för att sen gå till restaurangen. Ännu ett nytt ställe- Marco Polo.
Jag gillade deras annorlunda stuk på inredning och det var god mat. Första gången jag åt anka (Canard) här- check! Deras pizzor var också suveräna. Nöjda gäster som lämnade för ännu mer vin o gott hemma i lägenheten.
 
En bättre fredag!

Godmorgon Fredag

 
Vaknade sju idag och kunde inte somna om. Men vad gör det? Istället låg jag på spikmattan en stund, sen tände jag ett ljus och bara låg och försökte slappna av. 
Lite i nio kunde jag inte hålla mig längre och gick upp..
Ser grått ut men det ska bli bättre senare idag.. Enligt väderappen! 

Medan kaffet bryggdes gick jag och handlade baguette till oss. Tidningarna fick vi av mamma igår, tack!!
Nu ska jag och mamma äta god frukost sen bege oss till Saluhallen. Daniel tränar!
Idag blir det en heldag på stan.

Ha en bra fredag!!

Ma Mère

Färdigstädat. Nyduschad. Handlat. Bäddat.
 
 
Nu är vi redo för att ta emot finbesök från Sverige. Om mindre än en timme ska vi hämta min kära mamma på stationen som stannar till tidigt på måndag morgon. 
Solen skiner så det blir nog att vi går ut och äter ikväll ändå. 
 
Kommer inte att vara särskilt aktiv på bloggen under närmsta dagarna. Den som väntar på något gott...
 
För oss väntar kvalitetstid med Ma Mère.
 Trevlig helg!!
 

Moules Frites

Äntligen har jag provat att äta musslor!
Daggen har sagt att han ska bjuda på Moules Frites sedan vi flyttade hit och igårkväll var det dags.
 
Det var riktigt gott!
#Blåmusslor #Baguette #PommesFrites #Aioli 
 
 
Kvällen fortsatte på Mac Callahgan med pilkastningstävling i par. 
 
 
Sen kom två franska killar fram till oss som suttit och tittat på oss länge. De ville utmana Daniel och Daggen. Det blev 1-1 i matcher innan vi gick hemåt. 
 
 
 
Tack för en trevlig dag och kväll!
 

Thuesday

Tisdag morgon och för en kort stund trodde jag att klockan var tio. Senare på natten hade jag bett Daniel ställa om mitt alarm på tio för att jag inte hade ro och kunde somna. Till sist somnade jag i soffan. Av någon anledning
ställer jag klockan även när jag inte har något att passa, men jag brukar vilja ha en "sista" tid så att jag inte ska behöva titta på klockan innan den ringer. Då kan jag lättare slappna av. För det mesta. 
Genom fönstret kunde jag skymtade lite sol, så jag begav mig ut med min systemkamera och traskade till Saluhallen. Det har inte varit fint väder i Dijon på en och en halv vecka, så det gällde att passa på. 
Vanligtvis tar jag en lång och lugn morgon innan jag kommer utanför dörren. 
 
FÅNGA DAGEN - som man brukar säga. Det är något jag vill bli bättre på och försöka tänka på oftare, att ta tagen som den kommer och att att vara mer i nuet, här och nu. 

Att acceptera det som varit och finnas i nutid. Att acceptera att det inte går att göra något åt det som redan har hänt eller har varit. Gjort är gjort. Att acceptera att saker och ting inte alltid blir som man trodde eller ville.
 
Avslutningsvis kommer lite bilder från igår.
 
 
Carpe Diem
 
 
 
 
 
 
 

Coupe De La Ligue

Tisdag den 17 september och Daniel befinner sig just nu i Morzine. Det är Ingen seriematch utan en av matcherna i kuppen Coupe de la ligue. 
Inte nog med att seriematcherna börjar klockan åtta, idag släpptes pucken halv nio. Det är sent! 
 
 
Det står 2-1 till Dijon just nu. Redan 39 sekunder in i andra perioden Gjorde Daniel 1 mål. Det blev även assist till Ritz efter dryga 8 minuter. Yeah!!
 
Efter halva tredje perioden gör Daggen mål och det står nu 3-1 till Dijon! 
 
Det blev en kväll med Linn och Lisa ändå. Jag hade egentligen tänkt ha min första kväll helt i min ensamhet. Ensamkvällar är något jag värdesätter högt och som jag behöver. Men när Linn bjöd över mig på middag - blev det att jag gick dit till sist ändå. Varför är det ibland så svårt att säga nej
Det är något som jag behöver öva på men som jag har blivit mycket bättre på senaste året. Till skillnad från livet hemma är dagarna inte lika fullspäckade här så jag kände att jag har tid att vara själv nästa dagar eller kvällar. 
Det var såklart väldigt trevligt och Linn hade lagat grymt god mat, fläskfilegryta med kokt potatis. 
 
...och matchen slutade 3-1 till Ducs. Grattis!! 
 
   

En lyckad seriepremiär

I lördags var det dags för första seriematchen och den spelades borta mot Epinal, som ligger i Nordöstra Frankrike. Det tog ungefär två timmar med buss för laget. Dijon åkte hem med vinst och det gick bra för alla tre Swedes. Daniel gjorde ett plus ett (ett mål och en assist), Daggen två mål och Johan två assist. Härligt!

Jag mötte upp Lisa vid åtta tiden och vi köpte med oss kebab hem till Linn och en sovande Noomi. Det var det godaste kebabköttet jag har ätit, det smalt i munnen. 
Lisa och jag hade bestämt att vi skulle gå ut när killarna kom hem, för matchen började klockan sex och det var en kort restid hem. Hade inte maten varit en timme försenad skulle dem varit hemma lite i tolv men när dem inte kom hem förrän ett- tiden så kände varken killarna eller vi för att gå ut. Lite över tolv traskade vi hem i ösregn. Frågan är om det hade varit så kul att gå ut i klänning och bara ben när det ösregnade!? Antagligen, men det blir lättare om vi intalar oss att det inte hade blivit det. Men att jag var danssugen kan jag inte säga emot. 
Suddig bild eller gick Linn in i dimman direkt?:-)
Trots en mindre lyckad utgång var det en mycket trevlig kväll med LL = Lisa och Linn!

Date night

I våras pratade jag och Daniel om att börja ha så kallade date- nights då och då.  Efter 7,5 år tillsammans kan man verkligen sakna det. I fredags var det dags för vår första date- night i Dijon. Denna gången hade vi bestämt att vi skulle gå ut och äta hamburgare på en restaurang där Lisa och Daggen åt i onsdags kväll. Vi har tidigare bara varit där och fikat men spanat in deras fina burgare. 


Hungriga som vi var gick vi in till stan redan lite innan sex. Vi gick först lite i några butiker för att dra ut på tiden något men sen kunde vi inte hålla oss längre och kom till restaurangen redan tjugo i sju. När vi väl hade satt oss och skulle beställa får vi reda på att det inte går att beställa just hamburgarna förrän halv åtta. NEJ! Hade vi vetat det skulle vi ätit ännu större mellanmål och kommit dit senare. Vi lämnade och traskade ner till lilla torg och satte oss. Eftersom vi var inställda och sugna på hamburgare så blev det varsin hamburgartallrik. Vi tittade inte ens vad de hade för andra alternativ haha. En tjock hemmagjord nötburgare med parmaskinka och ost. Gott!
<3

Saluhallen

Vad mysigt och roligt det var att gå till Saluhallen, det ska jag göra ofta. Det har varit stängt varje gång jag gått dit tidigare.
Färska råvaror, fina färger, olika dofter, mycket folk, man fick smaka och man kan även sitta mitt i Saluhallen och dricka vin.
Vi smakade bland annat två olika fransk nougat och det var faktiskt gott. Varför jag säger faktiskt är för att jag inte har tyckt om det tidigare. Mamma- dit ska vi gå nästa vecka när du är här!
 
Fick med mig både lite grönsaker och någon frukt hem!

Fula bilar. Fina hattar

Innan vi flyttade hit fick vi höra att många har små smidiga bilar i Frankrike för att kunna parkera lättare, men måste man tillverka så fruktansvärt fula bilar för det?
Kan vara den fulaste bilen jag har sett, den hamnar åtminstone på listan för det..
 
 
Till Salu, någon som är intresserad?
 
I onsdags blev det en fika på stan med Linn & Johan på "karusell torget". Det var nog den kallaste och ruggigaste dagen hittills men med varma kläder och varmt att dricka var det härligt att ändå sitta utomhus. 
På kvällen kom dem över på middag hos oss. Det tog bara en månad tills Johan såg vår lägenhet för första gången. 
Det serverades biffar med klyftpotatis, gräddsås och svensk lingonsylt som vi köpt på Ikea. Gott! 
Efter middagen såg vi lite halvt på ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och Idol samtidigt som vi åt ostbricka. En trevlig kväll!
 
Det blev även en fika på stan igår torsdag men med Lisa och Daggen som tillökning. Denna gången i "italienska gränden". Här fick vi vars en jätte god kaka till kaffet med chokladbitar i och som smakade lite kokos. Två ingredienser som ligger mig varmt om hjärtat!
Johan, Linn och Noomi kom också senare!
 
Hatt är något jag aldrig varit förtjust eller särskilt bekväm i men jag tycker det är jätte fint på andra. Idag provade jag två fina hattar på Mango. Tyvärr klämde båda åt lite för mycket och självklart var det var one size (har jag ovanligt stort huvud eller?) Så ingen hatt för denna gång.
     
 
På kvällen gick vi ner till Daggen och Lisa för att kolla premiären av Allsvensk hockey. Som jag och Lisa har längtat:-) En trevlig kväll med gott rött vin och olika snacks, bland annat en mörkare god choklad med hela nötter i. Den ska inhandlas!
 
Nu har jag haft en härlig morgon med bloggande, god frukost och kaffe. Dags att byta om för att gå till Saluhallarna med LL (Lisa och Linn). 
 
På återseende!

Älskar Nyhetsmorgon

En tvätt är ilagd, nybryggt kaffe och Nyhetsmorgon, äntligen! Som jag har längtat efter att se Nyhetsmorgon eller att bara kunna ha det på i bakgrunden. Förut längtade jag till helgernas morgnar, som inte alltid bestod av en längre tid med programmet på, men oftast prioriterade jag det.
 
Vet inte varför jag tycker det är så mysigt och rogivande med sin första kopp kaffe och Nyhetsmorgon på. Sen äta frukost och dricka ännu en kopp kaffe framför tvn. Harmoni!
 
Alla har vi våra sätt att skapa och känna harmoni:-)
 
 
Har man lite förvaringsmöbler? Då kan man hitta på egna. Så gjorde jag. 
 
 
Igårkväll blev det skräckfilm hos oss och Daggen fick tvättat under tiden. Han har ingen egen tvättmaskin, än. Erbjöd Daggen att sova på soffan:-)
 
Varför inte forma de nya skridskorna under filmen Daniel?:-)
 
Idag ska vi köra och handla för det ekar snart i kylen. Jag kanske överdriver men jag gillar att alltid ha något gott att äta hemma. Att ha valmöjligheter!
Idag har vi bott här i en månad. Ibland känns det som längre och ibland kortare. Idag känns det som kortare, tiden går fort. 
 
Ikväll är det dags att ta på Sverigetröjorna igen, heja!
 
Trevlig tisdag alla!

Gott & Blandat!

Nu har det varit allt för många dagars uppehåll från bloggandet, så nu är det dags för en sammanfattning av de senaste dagarna.
 
Vi har fortfarande inte fått vårt egna internet och därav dåligt bloggande. Jag har slutat räkna alla gånger jag har ringt till dem för att höra vad som försigår och varje gång skjuts tiden framåt gällande när vi ska få internet hemma. Segt!
Tills dess har vi fått tillgång till något av deras internet (vilket jag använder nu). Tyvärr är det väldigt långsamt så vi kan inte se något från tv4play och liknande. Men vi har börjat se Grey´s Anatomy från början och ska snart in på säsong 3. Bara 6 säsonger kvar!! 
 
Nu har vi en fungerande mobil med franskt simkort och internet, vilket underlättar en hel del. Vi kommer eventuellt att köpa en till så att vi har vars en. 
 
Okej, då ska vi gå tillbaka några dagar. I onsdags mötte jag upp Linn och Noomi efter lunch i en park som jag tidigare bara har sett men inte varit inne i. En park med väldigt mycket blommor planterade. Det var för varmt för att ligga i solen så vi till och med flytta på oss en gång för att jaga skugga. Johan och Daniel kom runt vid halv fyra och gjorde oss sällskap.
 
 
 
 
 
 
 
I torsdags vaknade jag tidigt men istället för att ligga kvar gick jag upp innan 8. Två koppar kaffe, stor frukost och några Grey´s Anatomy avsnitt (börjar bli standard), härligt!
Jag må kanske vara onormal som aldrig har följt en serie men jag måste erkänna att jag är helt fäst och bara längtar till att se nästföljande avsnitt.
Linn och jag hade pratat om att ta en förmiddag på stan men det slutade med att jag gick själv för Noomi hade inte sin bästa dag. Istället för en lunch hemma, som vi hade bestämt, blev det att jag och Daniel åt sushi på "Lilla torg". Det var väldigt längesen och jätte gott!
 
Vi tog ens väng på stan och Daniel köpte ett par skor som han kan ha till matcherna. De ska ha skjorta och "fin"skor på hemmamatcher men någon dresscode för bortamatcher finns inte. Då är det väl minst lika viktigt att representera laget eller är jag fel ute?
Det var för varmt att gå på stan så på eftermiddagen körde vi ut till Lac Kir med Daggen och var där i nästan två timmar. Grymt varmt.
 
 
 
I fredags förberedde jag en överrasknings-picknick för Daniel när de var och tränade. Daggen hjälpe mig att lura Daniel till parken där jag hade dukat upp. Tackar. 
Det blev en lunch bestående av en mjukost, brieost,enkel pastasallad (pasta, bacon, majs och köpt vitlökssås), kex, oliver, korv och såklart baguette
 
 
På kvällen var vi hembjudna till Linn och Johan på tacos och att se fotbollskval Irland- Sverige. Kvällens outfit blev våra Sverige tröjor som vi hade packat med oss hit. 
 
 
I lördags vaknade vi till att regnet smattrade mot vårt sneda fönster i sovrummet. Det var grått och trist hela dagen, men på något sätt rätt skönt och mysigt. Det gick från att vara runt 30 grader på fredagen till en regnig och ruggig höstdag. Linn och jag hade bestämt oss för att lämna killarna ifred så de kunde vila inför kvällens match och istället ha en eftermiddag på stan. Så det var bara att klä på sig stövlarna och ta med paraplyt. 
 
Ingen shopping för mig och Linn men vi hittade mycket fina kläder till Noomi. Däremot är vi riktigt bra på att fika så det lyckades vi med. Bättre tur med shoppingen en annan när det inte är helg, regn och massafolk.
 
Efter att vi tvivlat på om vi skulle kolla på matchen eller inte, så körde vi dit ändå. Vi såg två perioder och promenerade sedan hem. Tyvärr förlust för killarna med 3-1 och ingen vidare bra match för Daniel. Han kände sig väldigt trött, men det beror nog på förkylningen han dragits med i flera dagar och därav dålig sömn. Den är åtminstone på väg över. 
 
Idag (söndag) har varit och är fortfarande en lugn dag. Vi gick upp strax innan 10, Sen hade vi en skön start med Grey´s avsnitt och god sen frukost tillsammans. Sen bjöd Daggen över oss, Linn och Johan på pannkakslunch. 
 
I eftermiddag har jag, Daniel och Daggen kollat på Rugby för första gången, kul att ha sett det. Det var inte några små killar på planen precis, herregud. 
 
Nu ska vi laga god laxpasta och kolla på...gissa? Grey´s Anatomy:-)
Ha en härlig söndagskväll!
 
 
 
 

Hetta!!

Härligt att det fortfarande är sommar! Idag är det verkligen hett i Dijon. Ska bli syrålande sol och runt 24-27 grader fram till lördag. Men det är nog i skuggan.
Hoppas ni har skönt Höstväder hemma i Sverige, för september räknas väl ändå som höst?!
 
 
Ikväll är Linn och Noomi hemma hos mig på middag. Slängde ihop något med tre olika sorters korvar, ris, creme fraîche, grädde och parmesan. Kryddor såklart!
 
Älskar improvisera i köket! 

Carrefour

 
Vi skulle precis köra till ett stort köpcenter utnför stan när det blev klart att vi äntligen kunde hämta soffan som vi väntat på. Tro inte att den är ny. Det är en sliten beige skinnsoffa som stått i en unkel källare på en bilverkstad. Luktade inte hallon.
Hem fick vi även en gammal hörnhylla och en röd stol Till köket. 
 
Med en soffa rikare och skitiga jeans bar det iväg till köpcentret med Daggen. Linn och Johan tog sig det själva. Vi får inte plats alla i en bil eftersom Noomis barnbilstol är i bilen, så vi träffades där för en fika.
 
Köpcentret var ingen höjdare förutom att Zara finns där. Så det kommer bli fler turer:-)
 
Shoppade inga kläder..men mat! Oj vilken stor matbutik "Carrefour". Den är så stor att vi missade en hel del, som vin, coca-cola, potatis...och vi kom aldrig till frysboxarna. Oops! Med liten kyl och en minifrys var det nog bara bra:-) 
Men "lite" blev det ändå
 
Detta upptäckte jag när kylen skulle fyllas, fy vad äckligt. Ett lager fett som stelnat. Efter lite slit och gnugg var det borta. Viola! 
Det bästa är att inte titta för noggrant i lägenheten för man hittar bara mer och mer. Facket för sköljmedel upptäckte vi igår är svart, grått, grönt av mögel. Urk! 
 
 
 
Med brist på förvaring fyllde hörnskåpet en viktig funktion. Två matchande stolar och ett vingligt köksbord med papper under bordsbenen är det senaste inom inredning:-) 
 
Till kvällsmat blev det tacopremiär i Dijon. Tacokryddan smakar annorlunda här mvarder var väldigt gott!!
 
Bonsoir!

Août och Girls night out!

Det är lördag och sista dagen i augusti månad. Vanligtvis känns det som att hösten börjar när september är kommen men här fortsätter solen och värmen så än har jag ingen höstkänsla! Härligt med en längre sommar.    På förmiddagen passade jag och Linn på att gå till gymet när Johans pappa Ulf var barnvakt och killarna var på värmning. Vi provade ett pass som hette Body sculpt och som skulle vara i 45 minuter. Det började med att instruktören kom lunkades in fem minuter för sent och då tänkte vi att då håller det väl på i 5 minuter längre, men nej. Så med uppvärmning och stretch höll passet på i knappt 30 minuter, men det räckte! Vi använde 1,5 kilos vikter elle ringa vikter alls men det var sjuukt jobbigt=) Uthållighet är nog inte min grej! Trodde aldrig kissande hunden skulle vara så jobbig. Vi fick vila emellanåt haha.    Men vad skönt att så kort tid kan kännas så pass mycket..   På eftermiddagen gick jag till en park i närheten och låg på en bänk en kort stund med lugn musik i öronen.Harmoni.   På kvällen var det Girl´s night out fö rmig och Linn. Vi började med att dricka vin hemma hos mig för att sedan gå vidare in till stan. Vi satte oss på "italienska gatan" som vi kallar det, en mysig trång gränd med flera restauranger, varav några är italienska. Därav vårt smeknamn. Det blev gott vin för min del som kom från trakterna.   För Linn blev det en sen middag, men det är väldigt vanligt att äta senare här. Halv tio- tio är däremot för sent för min del om jag får välja, det är vid den tiden jag äter kvällsmål vanligtvis.      Trevlig kväll!  

T.G.I.F.

 
 
 
 
Thank God Its Friday brukade jag tänka varje fredag när jag jobbade men nu kan jag tänka så om varje dag.. härligt! Även om jag har koll på vad det är för dag spelar det ingen roll om det är måndag eller fredag här för jag är ledig varje dag. Nu slipper jag söndagsångesten inför att gå upp tidigt på måndagar för en ny jobbvecka.
 
I torsdags vann Dijon med 8-2 mot U20 och det gick jätte bra för Daniel, 1 mål och 3 assist. Motståndarna höll ingen jätte hög nivå men roligt med vinst och en bra match för Daniel. 
I fredags mötte de samma lag (vilket kändes sådär roligt att kolla på igen) och det slutade med ytterligare en vinst! Resultatet blev 7-5 och två assist för Daniel. Helt okej med sex poäng på två matcher, nu hoppas vi att det fortsätter så;)
Grattis till Daggen (Mikael Ericsson för er som inte vet) som för första gången gjorde två mål i samma match!!     
                             
 
 
 
 

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0