Vingårdar

Äntligen var det dags att utforska utsidan av Dijon och komma ut bland vingårdarna. Vi handlade på morgonen och förberedde vår picknick med salami/brie baguetter, juice, nachorester och annat gott! Halv tolv kom vi iväg med lilla bilen.
Älskar att göra utflykter, att bara köra runt med bil eller som när vi hyrde vars en moped i Grekland för många år sedan med mamma och vår moster Eva. Då kan man köra runt och stanna precis när och var man vill. 
Man behöver inte köra långt ut för att komma till vingårdarna, utan det räcker att hålla sig rätt nära Dijon och köra en liten bit. 
Det var en underbar dag med strålande sol, underbar natur med alla vingårdar och vackra byar med gamla hus i ljusa färger. Vi tog ett fikastopp med kaffe och vin i en av byarna innan vi körde tillbaka för att stanna bland vingårdarna och äta vår picknick. 
 
 
 
Vi kom tillbaka till stan redan vid tre tiden så vi satte oss på Lilla Torg. Sen hade vi en lång och skön eftermiddag/kväll hemma. Till middag bjöd vi på biffar med klyftpotatis, brunsås och coleslaw. Vi såg två filmer, drack vin och åt gott. En härlig sista kväll med mamma innan hon lämnade Dijonigår vid lunch.
 
En bättre söndag


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0