Reeeelax!

Söndag. Sol. Slappt. Skönt. 
 
Orden beskriver denna dagen väldigt bra. En dag med svärföräldrarna på deras veranda i solen med olika fikabesök från tolv till fem. Sen har vi ätit god söndagsmiddag, Marias kålpudding med potatis och gräddsås. Älskar kålpudding och husmanskost. Lagade det en hel del i Frankrike varav pudding några gånger.
 
Sweet!

Metropolen Gislaved

 Nästa stopp på vår roadtripp.
 
Ännu en fin dag att vakna upp till, klarblå himmel och sol. Mötte Arne i dörren när jag steg upp och hann säga hej då till honom innan han körde iväg på en dags utbildning i Falkenberg. 
 
Med en kopp kaffe satte jag mig med jackan på balkongen i morgonsolen. Bästa starten på morgonen- nu är våren här! Härlig känsla. 
 
 
Efter frukosten vid tio kom Maria och Roger med "vår" leasingbil, en combi, för att hämta oss och all packning men innan vi åkte iväg blev det fika och de fick mysa med Agnes. 
 
På plats i Gislaved åt vi lunch ute i solen sen har vi haft besök hela eftermiddagen. Först kom Jan- Helge och Jesper. Sen vid fyra kom Myggan och Emelie med Alice och Leia på fika i eftermiddagssolen. 
 
 
 
 
 
Barnen och jag dricker saft! :-) 
 
Ikväll har vi ätit SÅ gott grillat, ribs och fläskfilé med bakad potatis och Marias gräddiga whiskeysås. Smaskens! 
 
Nu sitter vi alla fyra uppe i soffan i matkoma och med Gladiatorerna i bakgrunden.
 
Glöm inte att det blir "sommartid" inatt..
Nu går Vi mot ljusare tider!! 

Roadtrippens första stopp

Göteborg.
 
I torsdags kväll åt vi tacos tills vi hamnade i matkoma... Sen bjöds det på glassbuffe a'la Arne med fyra sorters glass, vispad grädde, kolasås och chokladsås. Men proppmätta som vi var var det svårt.. Arne klarade det galant:-) 
 
 
Igår startade jag dagen med en svensk god kopp kaffe, solen sken och fredag! Vi åt en god "hotell" frukost alla tillsammans Med bröd, fil, skinka, ost, ägg, kaviar, onsalakorv, räksallad.. Ja allt gott som man saknat. (Ägg och kaviar har vi dock haft I La France)
 
Arne, Daniel och jag tog spårvagnen in till Stan för klockan elva var jag på jobbintervju. Sen fikade vi med Synnöve! 
 
 
Helt underbart att vara i Götet och strålande sol.. Så jag och Daniel satte oss på någon japansk restaurang där vi åt lunch. Vi tog en sväng genom saluhallen innan vi satte oss på en annan uteservering och tog en kall öl. 
 
 
 
 
Vi vi var hemma hos Arne och Jessica vid fyra igen. Det blev en lång, lugn och skön kväll i soffan och Mys med Agnes.
 
 
 
God mat, lite cider och Let's Dance!

Sweden, Suede, Sverige..

.. Ja då var vi här igen efter 7 månader i Frankrike. Det känns lite vemodigt men ändå överraskande skönt och bra att bara hemma i Sverige. 
 
Frukost och kaffe på tåget en tidig morgon!
Vi hade "liite" packning med oss hem .. En hockeytrunk, tre stora resväskor, två handbagage, två handväskor och hockeyklubbor. Bara jag och Daniel.
 
Det har varit en lång dag och jag känner mig rätt trött efter resan, en tidig morgon och efter att ha packat och städat de senaste dagarna. Maria, svärmor, hämtade oss på Landvetter vid tre och då körde vi hem till Jessica, Arne och lille Agnes. Nu väger hon åtminstone 2 kg så det tar sig..
 
 
Vi bjöds på hembakade kanelbullar och nu är vi damer iväg på någon utförsäljning Men de har mest byxor och jag som hatar prova det är här fel dag;) längtar till tacos och en kväll i soffan hemma hos A&J!
 
See u!!

Hemresan närmar sig..

.. och vi åker hem redan om två dagar. Igår bokade jag och Daniel flyg till Göteborg där vi landar på eftermiddagen klockan tre. Det blir upp tidigt för att hinna med tåget från Dijon klockan 07.13 med all packning (hockeytrunk, klubbor, två stora resväskor, två handbagage plus en handväska) och lämna lägenheten i snyggt skick. 
 
Vi har vetat att det är nära men inte förrän igår visste vi säkert vilket var skönt. Det har varit rätt stressiga dagar och mycket tankar som snurrat senaste dagarna, senaste veckan. 
 
Men vi började städa och packa lite i söndags så idag ska vi göra lite ärenden och hälsa på Gaelle och Ben som fick sin lille kille i torsdags! 
Imorgon blir det en dag av packning och städning- all day!!
 
   
 
Känns både roligt och tråkigt att lämna Frankrike och komma hem till Sverige. Har varit svårt att njuta de senaste dagarna, rättar sagt omöjligt för mig. Tyvärr blev det ingen resa här för mig och Daniel, istället kommer vi resa runt i Sverige och hälsa på nära och kära. Det börjar med en eller två nätter i Göteborg hos min svägerska och deras lilla Agnes, innan vi åker till Gislaved några dagar. 
 
Au Revoir- Hej Sverige!
 
 

Last Saturday!

Kan ha varit sista lördagen och kvällen tillsammans igår kväll... Vad konstigt det känns!
Vi åt en jätte god middag på Grill and Cow och därefter traskade de flesta av oss vidare till Mac Callaghan där vi satt utomhus. 
 
 Great People!
 
 
 

I väntan..

.. På att få mer klartecken på hur allt praktiskt ska lösas och när så att vi kan planera när vi ska åka hem, sällskapade vi Daggen när han åt lunch med en kaffe.
 
 
 
Nu har vi börjat rensa i köksskåpen och ikväll blev det resten av nudlarnas tur. En god enkel wok!

En morgon. En kväll.

 
 
Idag vill jag skicka en stor kram till dig Linda med familj i Edmonton.. Allt kommer bli bra! Snart får ni semestra i härliga Cali tillsammans;) 

A Thuesday

 
 
 
 
 
Igår lagade vi äntligen en gryta med rödvinet som stått i köket länge just för att användas i matlagning. Blev jättegott!
En kväll med tjejerna och sen vidare till Flannerys Irish Pub med Linn och Matie- Pier.
 
Nice night!

Barbeque!

Idag hade vi ännu en härlig dag och grillade till lunch!
 
 
Efter tre härliga timmar på Takterassen gjorde min disiplin sig till känna och jag gick till parken med solen i ryggen där jag pluggade i två timmar. 
 
Har fortsatt plugga ikväll så har fått en del gjort men nu är det nog för idag. Hej!

Vin Blanc!

Klockan elva ringde alarmet, jag vill inte sova bort hela dagen. Blev två koppar kaffe till slutet av Nyhetsmorgon och en brunch senare så tog vi oss ut i det fina vädret redan strax efter ett med Daggen. Satt på en uteservering i två timmar och vi fick ökat sällskap under tiden vi satt där. Ett glas kallt vitt vin satt fint i den varma solen trots att det var "dagen efter".
 
Sen hamnade vi i Darcy Parken för puben vi tänkte gå till var stängd och de andra ställena var skuggade. Vi fick ytterligare tillökning och blev ett stort gäng som hade gött häng. Grabbarna delade ett 26 pack öl! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A better Sunday!

Girls on fire

Igår förlorade killarna fjärde semifinal matchen vilket betydde att säsongen var över. Lite konstig känsla att det var sista matchen och förhoppningsvis sista gången man sitter i hallen. 
 
Vinst= ingen utgång, förlust=utgång! Så igår väntade vi och tog ett glas vin i "baren" men det var inte gott och serverades i en liten vit plastmugg. Men vad gör man:-) 
 
Marie- Pier och jag gick hem snabbt till mig och tog en stor Baileys och åt snacks medan kag bytte om och vi bättrade på sminket. 
Red lips!
 
Först till Byron Bay, vidare till HitClub och sen till Baltazar. Lyckad  utgång igen!

Heldag med tre pinglor!

En bättre fredag. Fukost/kaffe tidig förmiddag utomhus. Efter lunch promenad till Colombier parken där vi hälsade på alla Noomis djurvänner och lekte på lekplatsen. Avslutade dagen med att gå till hallen och se tredje semifinalen på hemmaplan.
Slutade tyvärr med en tredje förlust. Hade dijon inte fått så många utvisningar hade de säkert vunnit. Ny match ikväll som kan vara säsongens sista och sista matchen man ser. Heja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol, sol mera Sol!

Tyvärr ser det ut att vara sista fina dagen imorgon så idag gjorde jag lunchpicknick och begav mig iväg till en park där jag var i tre timmar, vilade och läste i en av mina skolböcker.
 
 
Daniel kom hem efter 3 dagar iväg och två matcher, förluster tyvärr, så han sov till tolv och sen var han tvungen att plugga så han kunde inte joina mig ute i det fina vädret. Tråkigt att inte ses när de varit iväg och ska spela både fredag och lördag. Mest synd tyckte jag om Daniel. 
 
Själv har jag pluggat två kvällar för jag inaåg att jag gjort något fel och tänkte det var lika bra att göra om alla tre inlämningar. Men har haft sköna kvällar efteråt och härliga dagar med sol. 
 
Ikväll har jag lagat lasagne och köttfärsen förberedde jag faktiskt redan igår så var skönt. 
Men skar mig det första jag gjorde:( 
 
 
&
 Grattis Christian igen som fyllde 25 igår!

Strawberries

I eftermiddag när jag kom hem efter två timmar i parken gick jag till mataffären vid oss. För första gången här köpte jag jordgubbar, passande när vi har flera dagar med strålande sol.
 
Åt precis jordgubbarna med grädde eller grädde med jordgubbar som toppades med choklad och massa kokos. Blev två portioner;) Mums! 
 
(En dålig bild i ett mörkt rum)
 
 
 

Ännu en dag i solen!

Underbart att vakna till ännu en solig dag och precis som sista tiden, vaknade jag även idag vid halv åtta. Men det är lättare att acceptera när jag vet solen ska skina! 
 
Efter lunch och när Daniel hade åkt vid halv två gick till parken för att möta Marie-Pier och läsa i varsin egen bok. Men det blev i te så mycket av det så jag ska göra ett nytt försök imorgon.
Linn kom strax efter och joinade oss!
 
 
 
 
Nyckelpiga- Du är Vår!
 
 
Marie-Pier och jag hade pratat om att äta middag hos henne nu när killarna är borta i tre nätter och av någon anledming tänkte jag tisdag men när hon frågade om ikväll.. Ja Why not?
 
Så när jag kom hem lite i fem var det bara snabba ryck med mellanmål, dammsuga och duscha håret. Snabba ryck blev det däremot inte med dammsugaren som är SÅ dålig..
 
Vi åt god mat, drack rödvin, hade på en film i bakgrunden och snackade gött. 
MP bjöd på kyckling och grönsaker med eN köpt Bechamel sås som gratinerades med mycket ost i ugnen. Serverades med kokt potatis som också gratinerades med ost i ugn. Jätte gott! 
 
En bättre måndag!

30års firande!

Idag fyller Johan 30 så Linn hade frågat oss och  några andra om vi ville äta lunch på restaurang idag Med dem. 
 
Vi samlades klockan två på en restaurang som vi inte provat tidigare men som vi har tänkt att prova. Det var jätte god mat men ingen jätte mysig miljö. Idag har det varit en lika solig dag så lite synd att restaurangen inte hade så man kunde sitta utomhus. Som tur är ska det vara fint hela veckan!:)
 
 
 
 
 
 
 
 

Grill på takterrassen!

Senare igårkväll frågade Mulle som spelar i laget om vi ville komma och grilla till lunch. Det hade jag helt glömt bort idag så när Daniel kom hem efter träningen blev det snabba ryck att packa med maten och iväg för en lunchgrill. Kul initiativ!
 
 
 
 
 
 
 
Riktigt härlig eftermiddag!

Raclette no.2

Fredagen fortsatte med ändrade planer.. Middagen som var inplanerad på lördag hos Nolwenn och Seb blev efter deras önskemål istället av igårkväll. 
 
Vi var där vid sju och bjöds först på olika tilltugg till vinet och ölen innan vi satte oss vid bordet halv nio. Fransmän äter sent.
 Vår andra gång att äta Raclette men Daggens första. Precis som förra gången var det kokt potatis, olika skinkasorter och skivade ostar. 
Till efterrätt åt vi en hallonpaj.
 
 
Trevlig kväll med några glas vin, god mat och trevligt sällskap!
 

Ändrade Planer!

Vaknade, satte på kaffe och tog mig iväg till matbutiken redan lite över nio, hemma tio igen. Skönt! Då var 5 koppar kaffe fortfarande inte helt färdigbryggt! Gissa varför jag satte på innan jag stack iväg:) 
 
Förberedde storkok och dagens lunch som blev en av mammas recept som vi växt upp med: Stek köttfärs, kokt ris, majs och "små fina ärtor" i lag och krydda med vitpeppar och salt. Inte svårare än så. Klart att servera! 
 
Tog tog med mig kaffet som var kvar i min termos och min bok ut. På vägen till en park nära oss mötte jag Linn och Marie-Pier som skulle gå till sjön. Ändrade mina planer om parken och gjorde de sällskap istället.
 
Noomi gillade att skåla med mig!!
 
Lac Kir
 
Kiosken har öppnat igen!
 
 
Skönt häng!

Hej Våren!

Pannkaks-Picknick i parken, Skinnjackan på, solglasögon, leggings och uteservering.. Våren är här!
 
Daniel och de VANN igår och är vidare till semifinal nästa vecka. Skönt att slippa sitta nervös på lördag och se femte och avgörande matchen. 
 
En oplanerad dag blev en bra dag som mest spenderats utomhus i solen. 
 
 
 
 
 
 

Flannery's Irish Pub

Vilken skön dag jag hade igår!
Enligt väderprognosen har solen kommit för att stanna några dagar. 
Började med en lugn morgon och frukost, sen tog jag med min bok "Femtio nyanser av honom" ut och satte mig i solen någon timme. Efter lunc. Och en lång skön dusch bryggde jag en kopp kaffe och satte mig med jobbsökandet innan jag gick in och mötte upp Linn, Marie- Pier och Gaelle i stan. 
 
Skickade in mina tre skoluppgifter och åt mellanmål när jag kommit tillbaka hem från stan. Nu ska vi granska varandras uppgifter i gruppen, dvs. Jag ska granska 9 uppgifter och ge feedback men det blir nästa veckas göra.
 
 
Marie- Pier och jag hade pratat om att gå till en pub och så blev det. Vi möttes eftet att vi båda ätit middag och satt där i två timmar och pratade.
 
A better Wednesday! 
 

GirlsThuesday!

Shopping, kaffe, middag & Gossip Girl... Ja, det är vad denna tisdag bestått av. En  bra dag med vänner!
 
Marie- Pier bestämde redan förra veckan att vi skulle åka till köpcentret Toison D'or när det inte blev av att vi åkte till Morzine idag för att heja på killarna. Så efter lunch körde vi dit och Linn och Noomi gjorde oss sällskap. 
 
 
Köpte en klarblå kuvertväska, ett armband, en lurvig kofta och kläder till en snart nyfödd pojke från oss tre med respektive. Efter lite shopping satt det fint med en kaffe. 
 
När Marie-Pier sa att hon bara äter måhoy litet enkelt som mackor när Max är borta bjöd jag med henne hem. Jag skulle ändå laga ordentlig mat och tog gärna sällskap. 
Provade ett nytt recept och det blev jätte gott:
 
 
600-800 g vit fisk
4 dL grädde
2-3 msk curry
1-2 msk tomatpuré 
salt 
ris
 
Koka upp grädden med curry, salt och tomatpuren. Låt puttra i 10-15 minuter. Lägg fisken i en smord formning häll över såsen. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Servera med kokt ris. Bon Appetit! 
 
Nu nu håller vi tummarna för att Dijon vinner Ikväll. Matchen börjar nu halv nio... 

One to go!

YES, Dijon Ducs vann igår kväll igen. Två av två hittills och imorgon åker de till Morzine för att mötas en tredje gång. Vinner de imorgon är Ducs i semifinal.
 
Daniel gjorde två mål och ett assist! 
 
 

Miniutflykt!

Sooool!
 
 
Jag älskar dig och din närvaro. I dijon är vi inte bortskämda med sol direkt så när den väl lyser med sin närvaro blir man glatt överraskad. 
 
Bättre sent än aldrig. Jag kom inte ut förrän på eftermiddagen, fråga mig inte varför. Halv tre hämtade Gaelle upp oss och vi visste inte riktigt vart eller vad vi skulle göra men bestämde oss för att köra lite utanför.
 
 
 
 
 
 
Helt underbar väder, önskar det kunde varit så alla månader vi varit här. Love it!
 
 
På vägen hem stannade vi på ett ölhak och tog en snabb kaffe/te utomhus. Klockan blev över fem och på en timme var det middag och duscha håret som stod på schemat, sen iväg till kvartsfinalens andra möte. 
 
Marie- Pier och Gaelle fick varsin liten te så de beställde mer varmt vatten Och fick en liiiiten kanna.. Tillsammans! Haha! Oj vad vi skrattade. 

Kvartsfinal!

Efter fredagens inställda match var det åtminstone säkert att gårdagens match skulle spelas. 
Blev en tidig middag för redan klockan sex var kag hos Marie-Pier, som bjöd på chips, salsa och två glas rödvin. Perfekt uppladdning!
 
Vi tog spårvagnen till hallen och kom lagom en halvtimme innan. För första gången hade vi VIP platser och kunde sitta tillsammans. Mycket roligare och man ser mycket bättre. Kul!
 
Det var hett temperament och ett tag var fyra i varje lag utvisade, varav Dijons alla tre svenskar. Dijon vann med 3-2. 
 
Det lär bli hett ikväll med när de möts igen, spännande! 

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0