Finns inget dåligt väder..

Lördagen blev väldigt lyckad trots det dåliga vädret. Som man brukar säga "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" och det stämde alldeles utmärkt på oss den dagen. Men med trevligt sällskap kan det bara bli bra och vi höll oss rätt torra.
Vi började med att kör till Chenôve som ligger precis utanför Dijon och fortsatte därifrån genom vinodlingar och småbyar. Eftersom det regnade mycket gjorde vi inte fler stopp än nödvändigt, men vi var inne i några olika vinkällare "Caves" och det blev ett snabbt stopp för att gå ut och smaka på vindruvorna. Nu var druvorna snäppet mognare och godare än för ett par veckor sedan.
 
 
Oktober är skördesäsong. Vi kunde se många bilar och plockare utan bland vinodlingarna klädda i stövlar och regnställ som var ute på fälten flera dagar i rad. Vi hamnade spontant på en familjeägd vingård där vi gjorde vinprovning i deras vinkällare. Väldigt trevligt och lite mysigt när det är familjeägt och föräldrarna stod påklädda för att plocka vindruvor och dottern skötte de guidade turerna. De hade femtio plockare som skulle vara ute nu torsdag till tisdag. 
 
 
 
På familjegården och vinprovning:
 
 
 
 
 
Roger och Maria kom hem med 6 olika flaskor vin efter dagsturen varav en var en större rosé "magnum". När vi väl började känna att det skulle sitta fint med lunch hittade vi inget inhemskt ställe inne i byn. Ett ställe hittade vi i för sig men då fanns det självklart ingen parkering. Men vi hamnade på ett finare hotell/spa där det fanns färdig tre rätters meny med ett par olika alternativ. Så det fick bli varsen sådan och jag valde det alternativet som ingen annan av oss valde eller som jag inte visste vad det var. Kul att testa nytt!! 
Det är inte direkt var dag man äter tre rätters till lunch,så det var en liten rolig grej. 
De kom till och med och skrapade av brödsmulorna på duken mellan måltiderna. 
Utöver de tre rätterna fick vi varsen liten musselsoppa som för-förrätt, så det slutade med en fyra rätters i nästan två timmar. 
 
En jätte god men framförallt en vacker lunch!
 
Musselsoppa innan våra tre rätter
Min förrätt: lax&räkpaté
De andras Tomat & mozzarella förrätt
Fisk till huvudrätt, de andra åt kött
De andras efterrätt
Min efterrätt: Pina Colada- sushi
(stora mashmallows bitar täckta med kokos, ananassorbet med någon smaksatt grädde och en ananasshot)
På kvällen mötte vi upp Daggen och hans pappa Thorbjörn på en jätte mysig pub för att ta en kall innan vi gick vidare till restaurangen och en bit mat. En jätte trevlig restaurang med fin inredning av komönster på möblerna, bra service och trevlig personal. Vi åt alla varsin rumpstek med olika tillbehöver. Äntligen en stor och riktigt god köttbit, som jag längtat. Nästa gång ska jag ta 400 gram kött för 250 gram var visst inte tillräckligt, åtminstone inte den här gången. Tur två andra inte åt upp sitt. 
*  *  *
 
Efter middagen gick vi vidare till Mac Callaghan och mötte upp en spelare i laget, Ben. 
 
Tack för en jätte trevlig dag!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0