Philippe Leclerc Bourgogne

Igår (lördag) var det dags att stiga upp igen strax över tio efter fyra timmars sömn.. jag var inte i mitt bästa skick men efter en dusch, kaffe och frukost bar det iväg med hela gänget ut mot vinodlingarna, som var dagens inplanerade aktivitet. 
 
Trots att det var lördag hade mycket stängt men vi lyckades hitta dels en liten fin butik med inredning och därefter en "Cave" med både museum och vinprovning. Ett fint och trevligt ställe där vi testade runt 10 olika rödviner efter en tur nere i källaren och museet. I inredningsbutiken köpte Synnöve en kökshandduk till sig och en genomskinlig vinbag till mig. Det var ett av dagens mål, att finna en sådan kylbag och det gjorde jag. Check!
 
 
Efter vinprovningen närmade sig klockan halv tre vilket här är en dålig tid för att vara hungriga och vilja ha lunch, för här stänger många restauranger just den tiden efter ha haft lunchöppet. Hade det varit inne i Dijon hade vi kunnat hitta något öppet men desto svårare blir det ute i en by.
Vi hittade en vägkrog längs en större väg som vi åt på. Maria och jag valde hamburgare med bakad potatis som tyvärr var helt smaklöst, men det gick ner. 
 
Efter vår dagstur vid femtiden gick gamlingarna med oss hem medan Daggen, Gery och Gabbe gick hem för att vila och ta det lite lugnt. Lite vila och sömn hade inte varit fel men när man väl har besök vill man umgås så mycket som möjligt. Med hockeyn i bakgrunden dracks det öl, whisky, kaffe och vi hade det allmänt trevligt. 
Strax innan åtta tog vi oss ut för att äta middag och hamnade på en restaurang nere på vår gata Le Petit Cascon, en liten, smal men mysig restaurang. 
 
 
 
Vi åt sniglar till förrätt och det är ju så gott med persilja, vitlök och smör. Mums! Till huvudrätt åt vi anka och kött med friterad potatis och fyra olika såser. Servitören tände på köttet som hängde på spett och sen rann köttsaften ner på potatisen som låg i en skål undertill. Det var sjukt gott och köttet bara smalt i munnen.
 
Dit ska vi gå igen!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min blogg är som en gott & blandat påse- en blandning av sött och salt. Här får du läsa om allt från vad som fyller en helt vanlig vardag till att vara på resande fot. Nu väntar nya äventyr, följ med!

RSS 2.0